Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 
Ελληνίδες και Ελληνες, Πολίτες αυτής της χώρας
Αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να καταστήσουμε κτήμα σας και να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας και τις γνώσεις για όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην πατρίδα μας, για όσα έχουν συμβεί και όσα αποφασίζονται εναντίον της ίδιας μας της ζωής, εναντίον της Ελλάδας και των παιδιών μας.  

Εμείς όλοι ως Ελληνες πολίτες καθιστούμε σαφές προς άπαντες τους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι δεν αναγνωρίζουμε ως έγκυρη, ισχυρή και δεσμευτική καμία πράξη, καμία απόφαση και καμία δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με το χρέος και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Τουναντίον θεωρούμε το σύνολο των ενεργειών αυτής άκυρες, μη δεσμευτικές για τον ελληνικό λαό, εκτός κάθε συνταγματικής και διεθνούς νομιμότητας και εκτός κάθε έννοιας ηθικής και φυσικού δικαίου.
Οσα ενήργησε η ελληνική κυβέρνηση δήθεν στο όνομα του ελληνικού λαού έχουν ακραία και πρόδηλα ελαττώματα και είναι νομικά και ουσιαστικά άκυρα και ακυρωτέα.
Δεν θα εξετάσουμε την πορεία της δέσμευσης της χώρας, της εισδοχής της σε διεθνείς οργανισμούς, τις μέχρι σήμερα και μέχρι να ξεκινήσει η κρίση παράνομες παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας. Θα βρούμε και εκεί εκατοντάδες ελαττώματα και αντινομίες, σκόπιμη παραπληροφόρηση και εξαπατήσεις του ελληνικού λαού. 
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ -

 Aπό το Λαϊκό Κίνημα                                       

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το «ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» καλεί τα μέλη, τους φίλους του και κάθε ενεργό πολίτη σε συζήτηση και συνάντηση την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ., με θέμα "Λαϊκό Κίνημα : Μια διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση".
Η παρουσία σας θα είναι ουσιώδης και χρήσιμη.

Η εκδήλωση θα γίνει στο «Εν Ελλάδι», Αγίου Σπυρίδωνος, αρ. 48, Αιγάλεω, απέναντι από την είσοδο των ΤΕΙ Αθηνών (όσοι έρχονται από Αθήνα και βρίσκονται στην Καβάλας, στρίβουν αριστερά στο πρώτο φανάρι μετά την Θηβών, και αμέσως δεξιά στο πρώτο στενό, όπου βρίσκεται και η είσοδος των ΤΕΙ).

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Δ.Ε. του Κινήματος

Δείτε τι περιμένει την Ελλάδα του ΔΝΤ (βίντεο) -


ΤΟ Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984.

Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη.

Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%!

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό.

Ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων, όπου τα υπέροχα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική. ζωή.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Σας έχουμε εξοφλήσει κύριοι με το παραπάνω για το ότι κάποτε ...πολεμήσατε για την Ελλάδα!!



Zoύμε κοσμοϊστορικές στιγμές νομίζω...
Δεν έχει ξαναγίνει φαντάζομαι να λάβει χώρα παρέλαση χωρίς επισήμους...
Δεν έχει ξαναγίνει πολιτικοί να μην τολμούν να βγουν στον κόσμο και να δέχονται φτύσιμο, βρίσιμο και αυγά και ντομάτες ιπτάμενες!
Και το χειρότερο δεν έχει ξαναγίνει να γίνονται πολιτικοί άνδρες σκουπίδια και ρόμπες ξεκούμπωτες και να επιμένουν να παριστάνουν τους υπουργούς και τους προέδρους!
Μα τόσο τυφλωμένοι είναι; ή μάλλον όχι δεν είναι τύφλωση. Είναι το έσχατο σημείο της αναξιοπρέπειας και της διαφθοράς της ανθρώπινης φύσης, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι αυτοί που έκαναν στόχο τους να αναγάγουν σε αξία την αρπαχτή και την κλεψιά πάσης φύσεως και να εκθρέψουν με περισσή φροντίδα κάθε μικρό ή μεγάλο απατεωνίσκο και κλέφτη!
Και πάντα με την αγαστή συνεργασία της συνυπαίτιας τρίτης εξουσίας τους, της Δικαιοσύνης.
Γιατί δυστυχώς αποδεικνύεται ότι μόνο "στο Βερολίνο υπάρχουν δικαστές", που τόλμησαν σήμερα να ακυρώσουν τις χθεσινές ενέργειες της Μέρκελ!!
Ενώ στην Αθήνα οι δικαστές μας, αντί να ελέγχουν τις άλλες δύο εξουσίες και να διασφαλίζουν την αληθινή δημοκρατία, απεργούν σαν τους τελευταίους δημόσιους υπαλληλίσκους που "μυξοκλαίνε για τις μισθολογικές τους περικοπές" και αγωνίζονται για την εξαίρεσή τους από τα απάνθρωπα μέτρα που οι άλλες δύο εξουσίες πήραν για το λαό...

Είναι όλοι τους γελοίοι όσο δεν φανταζόμασταν! Δείτε τους γδυτούς να παριστάνουν τους ντυμένους!
Ο κ. Παπούλιας μίλησε για μια μικρή μειοψηφία που δεν τον άφησε λέει να παρακολουθήσει την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων...  Καλά θεωρούν ακόμη τους εαυτούς τους επίσημους;
Ξέχασαν ότι την επισημότητά τους την αντλούν από το λαό! αυτός τους την έδωσε αυτός τους την παίρνει!
Και τα μιλιούνια του κόσμου που πειθαρχημένα μετά την εκδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας παρακολούθησαν την παρέλαση ακόμη και του Ελληνικού Στρατού, αυτοί τα βλέπουν για μειοψηφίες.
Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο στραβοί οι άνθρωποι... απλά θεωρούν εμάς στραβούς επειδή τους ανεχτήκαμε τόσα χρόνια να μας οδηγούν στην καταστροφή.
Όμως όπως κ. Βενιζέλο είπατε κι εσείς μάλλον το βαρέλι βρήκε τον πάτο του! Οι Έλληνες αφυπνίστηκαν και είδαν πόσο γελοίοι και ανάξιοι είστε! απαξιωθήκατε όλοι και γίνατε μπουραντάδες στους νεογερμανοναζί.
Τώρα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω... δεν το προλαβαίνετε και δεν πρέπει να προλάβετε ούτε να φύγετε. Πρέπει να λογοδοτήσετε στο λαό και θα γίνει! 
Δεν μπορείτε κύριοι να κλαίτε μισοκακόμοιρα για τα πάθη και τις θυσίες του λαού όταν εσείς απολαμβάνετε αυτά που όλοι μαζί τα ...φάγατε!!! Γιατί αν δεν τα φάγατε όλοι μαζί θα μας είχατε πει ποιοί τα έφαγαν! Και δεν θα δίνατε στη δημοσιότητα λίστες πτωχευμένων και πεθαμένων προ πολλού φοροφυγάδων ενώ τη λίστα των αληθινών και σήμερα ακόμη φοροδιαφευγόντων τη δίνετε  στη Βουλή, δηλαδή στο συνάφι σας για να το δουν οι βολευτές μας ..."εμπιστευτικά".
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!!
κ. Παπούλια δεν δικαιούστε να μιλάτε για θυσίες εσείς και να συμπεριλαμβάνετε  τον εαυτό σας ανάμεσα στο χειμαζόμενο, από τα προδοτικά σας, σχέδια λαό! 
Όχι κ. Παπούλια, δεν πήρατε το μήνυμα! δεν δικαιούστε να μιλάτε για θυσίες εσείς και όλο το πολιτικό συνάφι που μέχρι σήμερα με την αδιάφορη και απαθή στάση σας στηρίζετε! 
Με ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 ευρώ, και με δεκάδες φρουρούς πληρωμένους με δημόσιο χρήμα, να σας φυλάνε, δεν μπορείτε να συγκαταλέγεστε ανάμεσα σ' αυτούς που σήμερα πληρώνουν με το αίμα τους, όχι την ανόρθωση της Ελλάδας και την ανάστασή της, αλλά την παράδοση της στις ξένες δυνάμεις!
Κι αν κάποτε πολεμήσατε στα 15 σας τους Γερμανούς  νομίζω ότι σας το ξοφλήσαμε και με το παραπάνω τόσα χρόνια με τους υπουργικούς και προεδρικούς χρυσοποίκιλτους θρόνους σας!! 
Και εσάς και όλων των άλλων αντιστασιακών της τσέπης τους!
Μη ξεχνάτε άλλωστε ο  λαός λέει: "Τα στερνά τιμούν τα πρώτα"!
Ήταν συγκλονιστική η σημερινή μέρα... 
Το χρέος προς τους νεκρούς και τους αγώνες του λαού αποδόθηκε κανονικά. 
Απομακρύνθηκαν απλά εκείνοι που μια ζωή προδίδουν τους νεκρούς και τους αγώνες του λαού. 
Την εξέδρα των επισήμων κατέλαβε ο ίδιος ο λαός, ενώπιον του οποίου και έγινε η παρέλαση...

Καιρός ήταν πια να αποκατασταθούν τα πρόσωπα και τα πράγματα στη σωστή τους θέση...

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, Γ. ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ : "ΠΙΑΣ΄ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ"

Aπό το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

23-10-2011
 «ΠΙΑΣ’ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ»

ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΚΡΑΣ…
ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΣ
Όταν σου λένε «μη ρίχνεις γροθιά στο μαχαίρι, βγάζεις το δικό σου». Ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, της αιτιότητας, του ότι έσπειρες θα θερίσεις και όπως στρώσεις θα κοιμηθείς, είναι πασίγνωστος. Ο νόμος της αντινομίας λέει ότι ενώ έχεις ελεύθερη βούληση να επιλέξεις να κάνεις την ζωή μαρτύριο σε χιλιάδες ή εκατομμύρια ανθρώπους, θα πρέπει να περιμένεις να γίνει και η δική σου ζωή χιλιάδες ή εκατομμύρια φορές κομμάτια. Αν νομίζεις ότι υπάρχει κάποιο παράθυρο να ξεγελάσεις τον νόμο της αντινομίας, είσαι με κάποιο τρόπο γελασμένος.
Η ανθρωπότητα μοιάζει να ξυπνάει από έναν βαθύ λήθαργο. Το πέπλο μιας μακροχρόνιας ύπνωσης σχίζεται. Η επιταγή του Σωκράτη να απελευθερωθούμε από το πρόβλημα της διπλής άγνοιας, δηλαδή, την ανάγκη να δούμε την άγνοια για όσα αγνοούμε και πρώτα απ’ όλα την άγνοια για το ποιοι είμαστε. Αυτή η άγνοια της αληθινής μας ταυτότητας μας καθιστά παθητικούς ακροατές, κομπάρσους της ζωής, ανθρωπάκια και χειραγωγούμενες μαριονέτες. Όμως, όταν καταρρέει όλο αυτό το θέατρο, οι μαριονέτες που ζούσαν με το ψέμα, όπως ο Πινόκιο, ξυπνούν. Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της Γερμανίας καταγγέλλουν πως είναι δυνατόν και πως ανεχόμαστε να ορίζουν την πολιτική ζωή της χώρας και γενικότερα τις προσωπικές και κοινωνικές μας σχέσεις, τα καρτέλ των τραπεζών, το ΔΝΤ ή οι μισθοφόροι-οικονομολόγοι, αλλά ακόμα και οι οικονομικοί δολοφόνοι.
Μέσα σ’ όλο αυτό το πανδαιμόνιο, που μετατρέπει ακόμα και το ουράνιο δώρο της βροχής σε νοσογόνο χαβούζα απ’ τη συσσώρευση των σκουπιδιών (όσο και τη συσσώρευση λαθών που δεν επιδιορθώνονται), μας σπρώχνουν στην αγωνία της επιβίωσης σαν να ’μαστε «μαύρο ζώο και τυφλό, μαστιγωμένο». Το επιστημονικό κατεστημένο έπεισε τον άνθρωπο, ότι κατάγεται από το ζώο. Ο παπάς τού το επιβεβαίωσε, κάνοντάς τον να πιστέψει ότι γι’ αυτό το θέμα αμάρτησε και πρέπει να το πληρώσει.
Ο πολιτικός μάντρωσε όσα ζώα μπορούσε περισσότερα για λογαριασμό του για να τα αρμέγει και έτσι ο κεφαλαιοκράτης βρήκε κόκκινο χαλί για να επιβάλλει πλέον σ’ αυτό το ζώο, που και πώς θα ζει, ποιες μάρκες μεταλλαγμένων να καταναλώνει, τι ρούχα και τι όχημα να χρησιμοποιεί, ποια καλλυντικά και φάρμακα να προτιμά, εάν φυσικά και εφ’ όσον δουλεύει για το σύστημα. Οι υπόλοιποι είναι άχρηστοι και αναλώσιμοι, κατάλληλοι για πειράματα μαζικής εξόντωσης.
Η εργασία απαγορεύεται σήμερα. Έχεις επιλογή ή να δουλεύεις ή να είσαι άνεργος. Και στην Ουάσιγκτον ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για τα δικά τους πάντα προβλήματα, όπως και οι transsexuals σε μια άλλη πολιτεία για τα δικά τους. Στην Ελλάδα ούτε οι κατατρεγμένοι συνταξιούχοι δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς τον φόβο του ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ.
Ο πολιτισμός μας έχει τόσο πολύ εξελιχθεί σήμερα, ώστε η τηλεόραση ελεύθερα να χρηματοδοτεί εκπομπές φτιαγμένες «exclusive» από γκέι χειραφετημένους, που προβάλλονται ως πρότυπα επιτυχίας στις νεότερες γενεές. («Κορίτσια», καταλαβαίνω ότι είναι ο καιρός σας να ξεσαλώσετε, αλλά δεν χρειάζεται να έχετε και ιμπεριαλιστικές διαθέσεις…). Ο ίδιος ο πολιτισμός ανέχεται να λιποθυμάνε παιδάκια από την πείνα στα ελληνικά σχολεία του 2011. Είναι ο ίδιος πολιτισμός που εδώ και χρόνια ανέχεται χωρίς ντροπή και δικαιολογία τη δυστυχία του τρίτου κόσμου, την εκμετάλλευση παιδιών και γυναικών, αλλά και το 50% των αναλφάβητων στη χώρα του Πλανητάρχη. Κι όταν ο κόσμος αποδέχεται παθητικά αυτή τη διαφθορά, τον υποβιβασμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, τον χλευασμό σ’ αυτό που είναι ο άνθρωπος, χωρίς να αντιδρά, τότε έρχονται οι ίδιες δυνάμεις της φύσης για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Και αν με περάσει κανείς για «Κασσάνδρα», λέω «ενός κακού μύρια έπονται». Ο καθένας είναι ελεύθερος να ζει με τον τρόπο που επιλέγει να βλέπει τα πράγματα. Εάν ωστόσο παραμένει φοβισμένος και δυστυχής, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα. Και τελικά, ότι αν δεν αλλάξει την ιδέα που έχει για τον εαυτό του, δεν θα καταφέρει ποτέ να αλλάξει την ιδέα που έχει για όλα τα υπόλοιπα που είναι ουσιαστικά συνδεδεμένα μαζί του.
Τους πολιτικούς, τους ανώτατους κληρικούς, τους δημοσιογράφους, τους εφοπλιστές και τα μεγάλα λαμόγια της ζωής μας, τα θυμόμαστε πλέον καλά. Αλλά και τους χιλιάδες επιχειρηματίες που με πρόφαση την κρίση, εξασκούν όλα τα μεσαιωνικά τους δικαιώματα στους υπαλλήλους τους, ταπεινώνοντας χιλιάδες ανέργους που ζητάνε δουλειά ˗ θα τους θυμόμαστε κι αυτούς. Όπως και τους αφοσιωμένους υπηρέτες αυτού του συστήματος, που δεν χάνει ευκαιρία να μας δείχνει κάθε μέρα, προκλητικά ή απροκάλυπτα (δεν ξέρω τι να διαλέξω), το φασιστικό του πρόσωπο. Μόνο που τώρα δεν είναι ο τύπος με το μουστακάκι, ούτε ο Κίσινγκερ, ούτε η Μέρκελ ˗ αλλάζει μουτσούνα συνέχεια σαν δαίμονας που μπαίνει σ’ όποιο σώμα του κάθεται.
Ας αρχίσουμε τώρα τις παρενθέσεις (γιατί δεν είμαι σκιτσογράφος να φτιάχνω συννεφάκια). Οι ίδιοι άνθρωποι (εκατομμύρια ωστόσο πιστεύουν ότι πρόκειται για άλλο είδος), που ελέγχουν την Τράπεζα της Αμερικής (που δεν είναι της Αμερικής όμως). Οι ίδιοι λοιπόν, ελέγχουν και την Τράπεζα της Αγγλίας (που επίσης δεν είναι Αγγλική) και φυσικά είναι οι ίδιοι που άρπαξαν τα αστρονομικά ποσά χρυσού απ’ την Τράπεζα της Ανατολής και που ελέγχουν την Τράπεζα της Ελλάδας και την Εθνική (που δεν είναι Ελληνική, ούτε Εθνική). Δηλαδή, ζούμε εδώ και πολλά χρόνια (μάλλον αιώνες), εξαπατημένοι από εκείνους που μας εμβολιάζουν με την πραγματικότητα και την ιστορία που θέλουν. Το ελληνικό κράτος έφτιαξε με τους φόρους μας βιβλία για να μάθουν τα παιδιά την ιστορία μας. Έτσι κι εγώ, παρ’ όλο που η γιαγιά μου άλλα μου έλεγε, διάβασα ότι το 1922 στη Σμύρνη οι πρόγονοί μου απ’ την Άνδρο πνιγήκανε στο λιμάνι από τον συνωστισμό. Φέτος άρπαξαν μεγαλύτερους φόρους, άφησαν και τα παιδιά χωρίς βιβλία.
«Περασμένα ξεχασμένα» λες, όταν έχει ομολογηθεί η αλήθεια, κι όχι όταν μεθοδικά και συστηματικά διαστρεβλώνεται ακόμα περισσότερο. Τότε κάθε υγιής άνθρωπος μπαίνει σε αμφισβήτηση για ότι του είπανε, και αρχίζει να ψάχνει. Όποιος θέλει φυσικά, δεν είναι υποχρεωτικό, μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει στην καφετέρια και να συζητάει τις ίδιες «παπαρούνες» που έλεγε χθες, εμβαθύνοντας το ρόλο του Νεοέλληνα «λουκουμά» που έχει το «γνόθω σ’ αυτό!!!...» και ενώ διακηρύσσει με ύφος εκατό καρδιναλίων «εν ίδα ότι ουδέν ίδα!!!...» δεν κατανοεί ούτε τη διαφορά του ξέρω από το γνωρίζω. Γιατί απλά τα ξέρει όλα από το DNA του, το ίδιο DNA που έκαψε στα σκυλάδικα, τα γήπεδα και τον καναπέ.
Αυτό το έκτρωμα έχει κατά κανόνα ως ίνδαλμα κάποιο τηλεοπτικό «μπούλη» ή κατ’ εξαίρεση ένα εισαγόμενο πρότυπο με πιο «φευγάτες» προδιαγραφές. Την ίδια στιγμή στα ελληνικά γήπεδα ρουφιανεύονται και παραδίδονται «πακέτο» όσοι τολμούν να σηκώσουν πανό με συνθήματα κατά της Κυβέρνησης. Τους ίδιους καιρούς στρατιωτικά κλιμάκια χωρίς διακριτικά κάνουν απόβαση στην Άρτα και οι Τούρκοι περιπολίες από την Εύβοια ως το Σούνιο. Τις ίδιες μέρες η κυβέρνηση με μισθοφόρους-αλλοδαπούς με πολιτικά (τους οποίους πληρώνει και φιλοξενεί με δικά μας έξοδα) παρεμβαίνουν στις συμπλοκές του Συντάγματος, ανάμεσα σε ληγμένα χημικά, λεονταρισμούς θρασύδειλων και παλικαριές από πάνοπλους που πέφτουν σαν σκυλιά όλα μαζί πάνω σ’ ένα παιδί, γυναίκα ή συνταξιούχο κατά προτίμηση . Ενώ την ίδια στιγμή διακυβεύεται η ζωή μας και το μέλλον μας σε κάποια μεγάλη αίθουσα στο εξωτερικό, προκειμένου να μας ξεπουλήσουν εντελώς εκείνοι που τους πληρώνουμε τριπλά και δεκαπλά, προκειμένου να διαφυλάττουν τα συμφέροντά μας.
Σ’ αυτούς που μας φέρονται σαν να είμαστε ανεγκέφαλα ανδράποδα, πως πρέπει να φερθούμε; Δεν είναι πιο πολιτισμένο να τους πούμε «απολύεσθε» και να προσλάβουμε όποιους είναι ικανοί να κάνουν το έργο για το οποίο πληρώνονται; Όποιος ψηφίσει ξανά τα κόμματα που σάπισαν τη Βουλή των Ελλήνων, να ξέρει ότι μεθαύριο θα πληρώνουμε γερμανικό εισιτήριο για να δούμε την Ακρόπολη και τούρκικο για να κάνουμε μπάνιο στις παραλίες μας. Μην αμφιβάλλετε καθόλου, διότι η συνεργασία τους ήτανε επιτυχής απ’ τα χρόνια του οθωμανικού δικαίου στην Ελλάδα και επί Όθωνος και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Β’, και κατά τον Ψυχρό και κατά τον Ανάποδο που περνάμε σήμερα.
Αλλά εμείς οι Έλληνες, όπως ο πρόγονός μας Οδυσσέας, για τις μεγαλύτερες αναποδιές είμαστε γεννημένοι. Το καλό και το κακό στο πλευρό μας στοιχειώνει. Και με τους θεούς ακόμα τα βάλαν οι Έλληνες. Γιατί άραγε; Δεν έχουν το θεό τους ή μήπως επειδή τον έχουν μέσα τους και τον ζουν στα κύτταρά τους τα ίδια, σατιρίζουν με χαρά τα τερτίπια των θεών της δεκάρας, όπως τον Σκρουτζ που μεταμφιέζεται πότε σε Μόργκαν, πότε σε Ροκφέλερ και πότε σε Ρόθτσάιλντ.
Ναι, είναι αλήθεια, ότι οι αρχαίοι μας θεοί μας εγκατέλειψαν, αλλά πριν φύγουν μας είπαν ότι ο αληθινός θεός είναι μέσα μας. Πώς να μας πείσουν οι θεοί που έμειναν και για ποιο πράγμα; Γνωρίζουν ότι δεν πειθόμαστε και γι’ αυτό έχουν αποφασίσει να μας εξαφανίσουν. Μας εξαφάνισαν λοιπόν από την ευρωπαϊκή ιστορία (έκανε κι η μύγα… τον κόσμο όλο), έβαλαν τις επιστήμες και τις τέχνες να φτύνουν τις ρίζες τους και να πριονίζουν το κλαδί που κάθονται και κανείς δεν απορεί πλέον για ποιο λόγο πάμε «κατά διαόλου»… Πάμε όμως; Ή μήπως πάνε αυτοί αλλά θέλουν παρέα; Οι υπηρέτες τους, βέβαια, το δηλώνουν και στην τηλεόραση σήμερα, όπως η κόρη του «ακατανόμαστου», που απολύτως φυσιολογικά μας είπε ότι «ακόμα και με το διάολο θα έκανε συμφωνία για το καλό της πατρίδας και το δικό μας». Τι τραγική ειρωνεία να στα λεν αυτά όταν είσαι στο σταυρό επάνω και αφού σε έχουν διαπομπεύσει διεθνώς.
Ευχαριστούμε αλλά δεν θέλουμε άλλες θυσίες. Ο Θεός ξεκαθάρισε τα πράγματα πριν 2000 χρόνια «έλεος ζητώ, ουχί θυσία». Όποιος ζητάει θυσίες, λοιπόν, ας τον ελεήσει ο Θεός (γιατί ο άνθρωπος μάλλον δεν θα μπορέσει). Οι «ειδωλολάτρες» πρόγονοί μας είχαν ολόκληρο ναό αφιερωμένο στο Έλεος προ Χριστού και είναι η σύγχρονη εκκλησία που κλείνει την καρδιά της στο Έλεος. Αν είχαν φιλότιμο όλοι αυτοί οι δήθεν χριστιανοί θα υποχρέωναν τους δεσποτάδες που έχουν  εκατομμύρια στην Ελβετία να σταματήσουν τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση, την παιδική εγκληματικότητα και τους απεγνωσμένους που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε. Αλήθεια γιατί η Αρχαιολογική Υπηρεσία (όλοι πλέον αμφιβάλλουν ότι είναι ελληνική), τσιμεντάρισε τον ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ που βρέθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας; Και γιατί ενώ ανοίγανε κεφάλια στο Σύνταγμα, ειδική μονάδα των ΜΑΤ στάλθηκε να τσακίσει με ξύλο και χημικά  τους ελάχιστους γενναίους υπερασπιστές της ανεκτίμητης ανακάλυψης (των οποίων τα ονόματα και τα πρόσωπα όλα τα ελληνικά κανάλια φρόντισαν να μην τα μάθουμε ποτέ). Ας μην είναι όμως σίγουρος κανείς για τίποτα.
Ήθελα να ήξερα οι χιλιάδες γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ιερωμένοι και επιχειρηματίες της Ελληνικής Μασονικής Στοάς, που εργάζονται πάντα για το καλό της πατρίδας, τι λένε για την κρίση; Γνωρίζουν κάτι για το έγκλημα ή μήπως αγνοούν την κοινωνική πραγματικότητα στα εργαστήριά τους; (Τελικά, ποια πραγματικότητα κατασκευάζουν εκεί, μήπως ξέρει κανείς;). Ή μήπως το ξέρουμε όλοι; Μήπως είμαστε όλοι εμείς που τους αφήσαμε ανενόχλητους να μας «οικοδομήσουν» την πραγματικότητα που λουζόμαστε «εδώ και τώρα», εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η παραμονή μας επί μακρόν σε αυτή τη λήθη είναι η δική μας, η προσωπική μας ηλιθιότητα και η ματαίωση του όποιου αγώνα μας.
Η μοναδική Εθνική αλλά και παγκόσμια δύναμη που μπορεί να αλλάξει κάτι σ’ αυτόν τον κόσμο έχει αντρίκια καρδιά, γυναικείο μυαλό και ψυχή παιδιού. Αυτά τα στοιχεία είναι στόχος εξουδετέρωσης εδώ και χρόνια. Το πρώτο έφαγε λεμονόκουπες και απόρριψη, γιατί το κάνανε να μοιάζει με βρωμερή αντρίλα (εξ ου και η δικτατορία του αδελφάτου), το δεύτερο το βάψανε ξανθό και το κάνανε πουτανιά, το τρίτο το εξόρισαν στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, μαζί με τα ξωτικά, τον Αϊ Βασίλη και τον Πήτερ Παν. Στην ίδια παρέα θέλουν να βάλουν αύριο και τον Χριστό, ώστε μεθαύριο να στείλουν και τον Άρη Βελουχιώτη, τον Κολοκοτρώνη και τον Λεωνίδα.
Ξυπνήστε! Η φωνή είναι «η φωνή η βοώντος εν τη ερήμω» του κλίνοντος άστεως. Ξυπνήστε! Δεν είναι η φωνή της Σκοπιάς των Ιεχωβάδων της γειτονιάς σας. Είναι το άτομο και η κοινότητα, η φιλία, η παρέα που χτυπιέται και ο έρωτάς μας, η ίδια η αγάπη μας. Είναι το θηρίο με τα χίλια κεφάλια που περιμένει τον Ηρακλή για την τελική αναμέτρηση. «Κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει», όχι! Δεν είναι η γλώσσα, είναι το ρόπαλο.
Να βγάλουμε πετρέλαιο δεν μας αφήνουν εδώ και χρόνια, όπως επίσης ουράνιο, χρυσό, όσμιο, λίθιο, κρύσταλλα, ρουμπίνια και θαλάσσιους θησαυρούς από αρχαία ναυάγια. Αυτά είναι καπαρωμένα για το εξωτερικό, μαζί με τα καλύτερα προϊόντα της γης και του ουρανού μας.
Ποιος είναι ο ουρανός μας; «Όσα ορά ο νους». Είδαμε το τυρί ψηλά, αλλά δεν είδαμε τη φάκα χαμηλά. Τα καλύτερα μυαλά εργάζονται σε ξένες χώρες γιατί εδώ δεν... Εφευρέσεις, άστο…, νανοτεχνολογία… ουδέν σχόλια, ναυτιλία… το άλλο με τον Τοτό το άκουσες;  Οι Έλληνες εργάζονται για όλους τους άλλους. Πώς να προκόψουν; Όχι πετρέλαιο, ούτε μια ιστορική ταινία της προκοπής δεν μπορούν να φτάξουν απ’ τις χιλιάδες ιστορίες τους. Οι Τουρανομογγόλοι ούτε φιλόσοφους είχαν, ούτε επιστήμονες, αλλά δημιούργησαν μια καλοφτιαγμένη ταινία για τον Τσέγκις Χαν.
Συμπέρασμα. Αν δεν μπορούμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας ούτε όπως οι Μογγόλοι τους δικούς τους, τότε ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις για το τι περιμένει τους απογόνους μας…

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

 Aπό το Λαϊκό Μέτωπο

Α.        Το κούρεμα του δημοσίου χρέους της χώρας, που συζητείται και μάλλον θα αποφασιστεί από τη σύνοδο κορυφής της Κυριακής, αποτελεί μια αναγκαία σεισάχθεια για την χώρα και τους πολίτες της.
Η «ηγέτες» της Ε.Ε. αντιλήφθηκαν έστω και αργά ότι το ελληνικό χρέος όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο, αλλά έχει και την δυναμική να τινάξει στον αέρα τις ευρωπαϊκές οικονομίες διαμορφώνοντας κατά τρόπο μη ελέγξιμο νέα δυσμενέστατα δεδομένα για τις οικονομίες τους. Η Ε.Ε. δεν είναι βέβαια άμοιρη ευθυνών για την δημιουργία του ελληνικού χρέους. Η Ε.Ο.Κ. – Ε.Ε. αποτελεί βασικό υπαίτιο της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι «διεφθαρμένοι» Ελληνες, αλλά και οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί και σύντομα και άλλοι λαοί. Κάτι συμβαίνει, κάποια γενεσιουργός αιτία υπάρχει και στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ την γνωρίζουμε καλά.  Ούτε βεβαίως η Eurostat εγκατεστημένη μόνιμα στην Ελλάδα από το 2005 για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους μπορούμε να πούμε πως δεν γνώριζε. Όμως αυτά αποτελούν αντικείμενο άλλων αναλύσεων, καθώς αυτό που σήμερα μας καίει και επείγει είναι το κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Υπενθυμίζουμε ότι το κίνημά μας δεν παύει να πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι πραγματικό στο σύνολό του, ότι πρέπει να ελεγχθεί διεξοδικά το πως προέκυψε και ότι οι κάθε λογής και έννοιας αυτουργοί και συμμέτοχοι πρέπει να ελεγχθούν. Αυτό θα γίνει και το «κούρεμα» δεν το αποκλείει, αλλά αντίθετα παρέχει την οικονομική ελευθερία που χρειάζεται ένας λαός για να πάρει ευκολότερα κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Το άλλο που θα πρέπει να υπενθυμίσουμε είναι η άλλη εκδοχή εξέλιξης : εάν δεν γίνει κούρεμα αυτό που θα γίνει θα είναι η επίσημη χρεοκοπία της χώρας. Το χρέος αυτό δεν είναι ούτε βιώσιμο, αλλά ούτε καν διαχειρήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται συνεχώς μεγαλύτερο και ανεξέλεγκτο και δεν θα αρκεί (όπως δεν αρκεί) ούτε η μαζική δολοφονία μας (αυτό που επιχειρεί τμηματικά η κυβέρνηση) για να το εξαλείψει, ούτε καν να το μειώσει.   
Όπως έχουν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία είναι ευνόητο ότι το ελάχιστο βιώσιμο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 150 δις και αυτό φαίνεται πλέον ότι έχει καταστεί κοινή αντίληψη και αυτονόητο για το Ευρωπαϊκό διευθυντήριο. Η έννοια μη βιώσιμο έχει να κάνει με την δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα ομολογιακά δάνειά της χωρίς σχεδόν ολοσχερή διεθνή χρηματοδότηση και στο βάθος αυτού του μικρού τούνελ είναι σαφής και ορατή η επίσημα ελληνική χρεοκοπία – δήλωση αδυναμίας πληρωμής. Η πραγματικότητα μας επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά: όσα απάνθρωπα μέτρα και εάν λάβουν κατά των ανθρώπων τα χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους δεν μπορούν να συγκεντρωθούν γιατί δεν υπάρχουν και όλα αυτά τα μέτρα βαθαίνουν το πρόβλημα.
Επισημαίνουμε ότι το ελάχιστο βιώσιμο δημόσιο χρέος σύμφωνα με τα διαρθρωτικά χάλια που έχει η ελληνική οικονομία δεν πρέπει να είναι πάνω από 70% του Α.Ε.Π. . Η εκτίμηση για βιωσιμότητα στο 90% του ΑΕΠ αφορά άλλες οικονομίες και όχι την ελληνική. Ετσι εάν το χρέος δεν «κουρευτεί»  γύρω στα 150-160 δις δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο για τους Ευρωπαίους να δώσουν μια πραγματική ανάσα ζωής στην Ελλάδα, από την έχουν να σέρνεται ως επαίτη των προϋπολογισμών τους.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από 134 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον άνθρωπο, συνοδοιπόρος και αρωγός της Πολιτείας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, μέλος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, αφέθηκε στην κατάρρευση λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της έλλειψης σεβασμού και αναγνώρισης του έργου του ΕΕΣ, από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΕΣ παραβαίνοντας νόμους του Κράτους.
Παρά τις συνεχείς στάσεις εργασίας και το γεγονός ότι επί πέντε μήνες οι 550 εργαζόμενοι στον Ε.Ε.Σ. παραμένουν απλήρωτοι, σεβόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Οργανισμού και τις ανθρωπιστικές Αρχές του, με ευσυνειδησία και ευαισθησία, καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη διαταραχθεί στο ελάχιστο η παροχή υπηρεσιών προς στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Το μέχρι πριν από λίγο καιρό αδιανόητο ενδεχόμενο να πάψει να υφίσταται ο Ε.Ε.Σ. εμφανίζεται σήμερα ως μια σοβαρή πιθανότητα, λόγω της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης και της ανεπάρκειας των διοικούντων του Οργανισμού, πράγμα το οποίο θα αποτελέσει και διεθνές παράδοξο.
Ως εργαζόμενοι στον Ε.Ε.Σ. θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και με τη δική σας συμβολή να αποτρέψουμε την επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας του που μεταξύ άλλων θα σήμαινε ότι:
Πάνω από 600 Αγνοούμενοι δεν θα μπορούν να αναζητηθούν και να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους
65.000 πολίτες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στους υγειονομικούς σταθμούς
15.000 παιδιά δεν θα μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη ιατρονοσηλευτική φροντίδα από τα Κέντρα Υγείας και τους Υγειονομικούς Σταθμούς
6.000 ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες και ασθενείς δεν θα μπορέσουν να λάβουν ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατρονοσηλευτική φροντίδα από τα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», «Νοσηλεία στο Σπίτι» και «Γεροντολογία»
2.500 κρατούμενοι δεν θα λάβουν στήριξη και βοήθεια
4.500 άτομα και οικογένειες δεν θα δεχθούν ψυχοκοινωνική υποστήριξη
14.700 πρόσφυγες δεν θα βρουν φιλοξενία στα Κέντρα Υποδοχής και να λάβουν νομική συνδρομή, ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική βοήθεια.
Επίσης
28.000 παιδιά θα μείνουν χωρίς εμβολιασμούς
4.000 συμπολίτες μας που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια θα στερηθούν τα Γεύματα Αγάπης
5.000 οικογένειες θα στερηθούν δέματα με είδη α’ ανάγκης
300 άστεγοι θα στερηθούν τη δυνατότητα φιλοξενίας και φροντίδας στον Κοινωνικό Ξενώνα
Επιπλέον, 20.000 Εθελοντές με 600.000 ώρες εθελοντικής εργασίας σε όλη την επικράτεια, θα παραμείνουν χωρίς υποστήριξη και εποπτεία.
Χιλιάδες συμπολίτες δεν θα λάβουν εκπαίδευση σε θέματα Α’ Βοηθειών, Διάσωσης, Ναυαγοσωστικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και αντιμετώπισης φυσικών ή άλλων καταστροφών.
Τέλος, την εκκωφαντική απουσία του Ε.Ε.Σ. από τις Διεθνείς Διασκέψεις και Καταστατικές Συναντήσεις, σε παγκόσμιο ή περιφερειακό επίπεδο, την αδυναμία του να συμμετάσχει στη διαμόρφωση πολιτικής και την πλήρη περιθωριοποίησή του από Προγράμματα Διεθνούς Ανθρωπιστικής Συνεργασίας.
Θέλουμε ένα τέτοιο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Αξίζει στην ιστορία του μια τέτοια τύχη
μετά από μια μακρόχρονη προσφορά στην ελληνική κοινωνία;
Αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση στους χιλιάδες Εθελοντές του
που μοχθούν καθημερινά για να κρατήσουν ζωντανές
τις ανθρωπιστικές αρχές του;
Αξίζει στους εργαζόμενούς του η ηθική και οικονομική απαξίωση,
ένα αβέβαιο μέλλον;
Ζητούμε τη συμπαράστασή όλων
για να εξασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού!

ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝΤΑΙ, ΠΑΡΑΝΟΟΥΝΤΑΙ

Aπό το Λαϊκό Κίνημα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
«Γνωρίζεις άνθρωπε τα δικαιώματά σου, πράγματι; Νομίζεις ότι στα είπαν ή στα γράψανε όλα; Πότε σου έκλεψαν τη χαρά σου τελευταία φορά; Πώς τα επέτρεψες όλα αυτά; Τι αξίζει να σώσεις τώρα που καίγεται το σπίτι σου; Γιατί εξαφανίζονται οι θεωρίες σου όταν πεινάσεις και δεν έχεις να φας; Γιατί έχασες το σήμερα που είχες στα χέρια σου για ένα αύριο που στου έταξαν και ποιος σου είπε ότι εάν προδώσεις τον εαυτό σου θυσιάζεσαι για τους άλλους. Όχι άνθρωπε, είπες όχι στο φως. Αρνήθηκες την Αλήθεια. Πρόσφυγας και άστεγος είναι ο έρωτάς σου. Τρύπια η αγάπη σου, νεκρά τα όνειρά σου. Κάθε φορά που απομακρυνόσουν από την αλήθεια βυθιζόσουν στη λήθη της ουσίας σου. Ξέχασες να μιλάς στον εαυτό σου. Τον άφησες σε ένα σκοτεινό κελί και δεν τον ξαναεπισκέφθηκες αφού τον καταδίκασες. Εσύ ο άνθρωπος των πάντων απαξίωσες τον εαυτό σου και κατάντησες το ανθρωπάκι του τίποτα.  Αυτό που παραπονιέται για την αξιοπρέπεια που του πήρανε και εξεγείρεται που του πήραν την ψευδαίσθηση μέσα από τα χέρια και οδύρεται που του στερούν το παραμύθι που έλεγε στον εαυτό του πριν κοιμηθεί, προκειμένου να κοιμηθεί ακόμα έναν τεχνητό ύπνο του δικαίου.»
Φαίνεται πως και οι ίδιοι οι «επαναστάτες» έχουν γίνει μέρος ενός μηχανισμού παραπληροφόρησης και δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτόν.
Θύτες και θύματα ενός συστήματος εξουσίας εκτός ουσίας, που κλωθογυρίζει σε κλασσικές τεχνικές, μιας και αυτές ξέρει καλύτερα. Νοοτροπίες και συμπεριφορές παρελθούσης χρήσεως, παρωχημένους και ξεφτισμένους καθώς δεν αφήνουν πια ούτε την πίκρα της απογοήτευσης. Τα στοιχεία, τα οποία συνθέτουν το δόγμα Σοκ και Δέος το οποίο υφίσταται η ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η εξαπάτηση, η επιβολή του ισχυρού με χρήση βίας που εκβιάζει, προσβάλλοντας τα φυσικά ανθρώπινα δικαιώματα στη ρίζα τους πατώντας πάνω στις σωματικές και ψυχικές ανάγκες του ανθρώπου. Αλαζονεία, θράσος, συκοφαντία, φιλαυτία, βιτρίνα, εξαπάτηση, χειραγώγηση, τρομοκρατία. Όλα αυτά, όταν διανθίζονται με κατεστημένα προσωπολατρίας, πυραμιδοποίησης, ελιτισμού, σνομπισμού, εγωπάθειας και ναρκισσισμού, συνιστούν ένα επικίνδυνο μείγμα, το οποίο ακόμα και ο Μακιαβέλι θα θεωρούσε αποτυχημένο.
Βαυκαλίζεστε ότι μπορείτε να αλλάξετε την Ελλάδα, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο της σκέψης σας. Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί χρησιμοποιώντας το ίδιο σκέπτεσθαι από το οποίο δημιουργήθηκε. Την αγωνία του εγκλωβισμού σας στην ματαιότητα, τη βαπτίζετε αγωνία για τον συνάνθρωπό σας ή για την πατρίδα. Ανίκανοι όντως να επαναστατήσετε στα κατεστημένα των ίδιων ιδεών που σέρνετε εδώ και χρόνια, από την άλλη θέλετε να οδηγήσετε σε εμφύλιο τους Έλληνες. Δεν αντέχει αυτός ο λαός άλλο εμφύλιο. Αντί αυτού θα σας δικάσει και θα σας καταδικάσει στο ίδιο σκαμνί που καθίσατε έναν ολόκληρο λαό, υποθηκεύοντας το μέλλον και δηλητηριάζοντας το παρόν του. Δεν θα χαρείτε αυτά που κλέψατε,
Άνθρωποι τυφλοί και κουφοί, υπηρέτες ενός μονόφθαλμου Θεού που είναι καταδικασμένοι να ανοίγουν το στόμα τους για να κρίνουν δίχως την παραμικρή ντροπή τους πάντες και τα πάντα. Είστε υποχρεωμένοι πλέον να επιστρέψετε ταπεινωμένοι εκεί που φτύσατε με απαξίωση και αδιαφορία στις ίδιες τις ρίζες και την ιστορία σας. Ο καθένας ελέγχεται από την ίδια του την συνείδηση και κρίνεται με το μέτρο που κρίνει. Είναι σοφό να μην κρίνεις πράγματα που δεν κατανοείς, ακόμα κι αν νομίζεις ότι τα έχεις ζήσει όλα. Ο Έλληνας σήμερα, είναι πιο πιθανό να πεθάνει και να αναστηθεί, παρά να επαναστατήσει. Σε αυτούς που δηλώνουν πραγματιστές ή βλέπουν μόνο το τέλος, υπενθυμίζω ότι κάπου εκεί είναι και η αρχή.
 Κι όταν ο σεβασμός φέρει στο φως την αληθινή μας ταυτότητα και αποκαλυφθεί στη συνείδησή μας, τότε όλα αρχίζουν να συμβαίνουν, όλα ρέουν και αλλάζουν με τέτοιο ασύλληπτο τρόπο που μοιάζει να είναι ένας κόσμος φτιαγμένος από όλα αυτά που οι περισσότεροι έχουν εξαιρέσει ως πιθανότητα ή δυνατότητα να ζήσουν.
Το Λαϊκό Κίνημα κατανοεί ότι εκατομμύρια Έλληνες έχουν ήδη επιλέξει να λειτουργούν με συγκεκριμένους τρόπους σε συγκεκριμένους πολιτικούς, κοινωνικούς ή πολιτιστικούς χώρους, αλλά και τη δυσκολία να συγχρονιστούν και να συντονιστούν όλοι ξαφνικά σ’ ένα νέο τρόπο. Γι’ αυτό και η πρόταση «Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε» απλώνει το χέρι της σε συνεργάτες σε όλους όσους μπορούν να δουν υπερκομματικά και πιο σφαιρικά τα πράγματα. Όποιος θέλει μπορεί να μετέχει ανάλογα με το τι υπηρεσίες παρέχει ή τα προϊόντα που παράγει σ’ ένα δίκτυο εξυπηρέτησης αναγκών (Π.Α.ΝΤΑ.ΔΩ-ΠΑΡΑΓΩ, ΑΝΤΑΛΛΑΣΩ,ΔΩΡΙΖΩ) που μπορούν να συμβάλουν σε ένα κοινό όραμα παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου ώστε να φτάσουμε στα ζητούμενο που είναι η άμεση δημοκρατία. Διότι όσο είμαστε εξαρτημένοι 80% εισαγόμενα προϊόντα διατροφής, όσο δεν παράγουμε δεν μπορούμε να έχουμε ανεξαρτησία και ελευθερία. Το Λαϊκό Κίνημα είναι το εργαλείο για την ενεργοποίηση μιας κοινωνίας που σέβεται τη ζωή και τον άνθρωπο, έναν πολιτισμό που επικεντρώνεται στο είμαι και όχι στο έχω ενός κόσμου που δεν γεννά ανισότητες, βία, εξευτελισμό, φόβο και αρρώστια και κάθε είδος πολέμου. Αυτός ο κόσμος οικοδομείται όσο κατανοούμε τον εαυτό μας κι όποτε συνειδητοποιούμε ή θυμόμαστε την αληθινή εσωτερική μας ταυτότητα.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ» ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 
http://laikometopo.blogspot.com/
 
NΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ» ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ & ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ - ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΝ !!!
Αυτή η Βουλή θα μείνει στην ιστορία ως η «Βουλή των Προδοτών», η «Βουλή των Χατζηαβάτηδων», η «Βουλή της Υποτέλειας».
Τα ανθρωπάκια που απαρτίζουν την κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα έχουν καταφέρει να αποδείξουν στον ελληνικό λαό ότι το Σύνταγμα είναι ένα κουρελόχαρτο και οι νόμοι μια γελοιότητα.
Δεν υπάρχουν λέξεις για να χωρέσουν την σιχασιά του ελληνικού λαού απέναντί τους, αλλά και απέναντι στο σύνολο του αυτοαποκαλούμενου πολιτικού κόσμου, αυτού του ανίκανου για κάθε θετική πολιτική πρόταση τσούρμου φαυλοκρατών. Και δεν είναι μόνο η ανικανότητά και αναξιότητά τους να παράγουν πολιτικές και πραγματικές διεξόδους – αυτή υπήρχε και σε προηγούμενες Βουλές και κυβερνήσεις - αυτό που περισσότερο από όλα χαρακτηρίζει την Βουλή ως «Βουλή των προδοτών» είναι η απόλυτη αντίθεσή της με την εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών, ο πολιτικός αμοραλισμός και εμπαιγμός και η λήψη προδοτικών αντισυνταγματικών και απάνθρωπων αποφάσεων – νόμων. Τέτοια Βουλή ουδέποτε υπήρξε στην ελληνική ιστορία και ευχόμαστε και θα δράσουμε ώστε να μην υπάρξει ξανά.
Και η «αριστερά» ;

Διαβάστε περισσότερα στους Ενωμένους Μπλόγκερ»

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο


ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας


Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας  γράφω τα ξέρετε και εσείς και  εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.
Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει. Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.
Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την  εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ. Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ





Το «ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» καλεί τα μέλη, τους φίλους του και κάθε ενεργό πολίτη σε συζήτηση και συνάντηση στον χώρο τέχνης και πολιτισμού «8ΔΥΤΙΚΑ», την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:00.
Μετά από σύντομες εισηγήσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση πάνω στο ζήτημα του «Χρέους και των προβλημάτων που προκαλεί στους Ανθρώπους, καθώς και των λύσεων και δράσεων που προτείνει το Λαϊκό Κίνημα»
Η παρουσία σας θα είναι ουσιώδης και χρήσιμη
Ο χώρος τέχνης και πολιτισμού «8ΔΥΤΙΚΑ» βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αθηνών (Λ. Καβάλας αρ. 387), στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα και στο ύψος του Αιγάλεω και λίγο πριν την διασταύρωση της οδού Θηβών (για τους εισερχόμενους προς Αθήνα) και λίγο μετά την διασταύρωση με την οδό Θηβών (για τους εξερχόμενους από την Αθήνα).

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 
ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

A. ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ : Η 1Η ΘΕΩΡΗΣΗ

            Το κούρεμα, δηλαδή η μείωση του χρέους, αποτελεί δίκαιη και αναγκαία ενέργεια και εξέλιξη. Ο χαρακτηρισμός «δίκαιο» έγκειται στην παράνομη σύνθεση του χρέους. Όπως είχαν αποκαλύψει μέλη και φίλοι του κινήματος ήδη από το 2007, το χρέος της Ελλάδας (όπως και άλλων κρατών) είναι πλαστό και διογκωμένο. Η σκοπιμότητα της διόγκωσης του χρέους που κρύβει δισεκατομμύρια από προμήθειες, μίζες και απεχθέστατους αισχροκερδείς τόκους και ανατοκισμούς ήταν και είναι εμφανής για όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική και χρηστική του διάσταση. Το σκόπιμα διογκωμένο χρέος μας οδήγησε στην προτεκτορατοποίηση, στο ξεπούλημα της χώρας και των κατοίκων της, στην κατάργηση και της τυπικής εθνικής κυριαρχίας και της συνταγματικής τάξης. Για όλα τα ανωτέρω θα πρέπει συγκεκριμένοι άνθρωποι να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη του λαού. Ως Κίνημα και ως πολίτες αναφερθήκαμε στο διογκωμένο χρέος και ζητήσαμε την σύσταση τριών ανεξάρτητων διεθνών επιτροπών για τον έλεγχο του πραγματικού και νόμιμου ύψους του και για τον έλεγχο της πορείας των χρημάτων – πόσα είναι δηλαδή τα δανεικά, που πήγαν και εάν ποτέ ήλθαν στην χώρα. Ανεξαρτήτως κουρέματος του χρέους, οι επιτροπές αυτές πρέπει να συσταθούν και να καταλήξουν σε πορίσματα προκειμένου να γνωρίσουν όλοι οι άνθρωποι και λαοί του πλανήτη πόσο βρώμικα απατεωνίστικα παιχνίδια παίζονται στις πλάτες τους. Οι επιτροπές ελέγχου πρέπει να συσταθούν και να λειτουργήσουν και προκειμένου για να αποδοθούν οι πρέπουσες ποινικές ευθύνες στους ενόχους της απάτης.     
            Το κούρεμα είναι όπως επισημάναμε πιο πάνω και αναγκαίο. Είναι αναγκαίο γιατί το ελληνικό χρέος, όπως και πάλι είχαμε επισημάνει, δεν είναι βιώσιμο. Το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην κατάσταση που τον έχουν φέρει, οι ίδιοι οι απατεωνίσκοι, ημεδαποί και διεθνείς. Το κούρεμα του χρέους είναι αναγκαιότητα και για τους απατεώνες δυνάστες μας.
            Επισημαίνουμε ότι παρά το κούρεμα του χρέους, τα εγγενή ζητήματα και προβλήματα της Ελλάδας, της Ευρώπης και του Ευρώ, θα παραμείνουν ενεργά και θα προκαλέσουν νέες χιονοστιβάδες. Η σωφροσύνη επιβάλλει να δούμε την απεμπλοκή από το Ευρώ, με πρώτη κίνηση την καθιέρωση παράλληλου νομίσματος – ανταλλακτικής μονάδας ως άμεση μεσοπρόθεσμη λύση. Το Ευρώ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον σκοπό του. Δεν μπορεί στον καπιταλισμό της διαρκούς επεκτασιμότητας – αύξησης των μεγεθών ένα νόμισμα να είναι ποσοτικά σταθερό (να μην εκδίδεται νέο) και να παίζει τον ρόλο του χρυσού, γιατί τότε δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε την καπιταλιστική ανάπτυξη, ούτε τους ανθρώπους. Η Ευρώπη θεώρησε ότι το ισχυρό υπερτιμημένο χρηματιστηριακά και μόνο Ευρώ θα έλυνε τα προβλήματά της. Το πρώτο και άμεσο αρνητικό αποτέλεσμα που προκάλεσε το Ευρώ ήταν η κάθετη αποπαραγωγικοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και η μεταβολή της σε οικονομία χρηματοπιστωτικών προϊόντων, δηλ. σε οικονομία ανίκανη να παράγει ακόμα και τα αναγκαία για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες – ανθρώπους και σε οικονομία ελεγχόμενη απόλυτα από τα κεφάλαια της τραπεζικής και χρηματοπιστωτικής μαφίας. Η αρνητική παραγωγική εικόνα της Ευρώπης ως στοιχείο διάρθρωσης της εσωτερικής οικονομίας είναι εμφανέστατη με βάση τα στοιχεία της ίδιας της Eurostat.  To Ευρώ και η διάρθρωση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι εγγυημένη καταστροφή για όλους στο μέλλον και το καλύτερο για όλους αυτούς θα ήταν να εγκαταλείψουν τα σχέδια της οικονομικής επικυριαρχίας της Γερμανίας και του ευρωπαϊκού βορρά μέσω του Ευρώ και της αξιακής επιβολής των παραγωγικών τους δυνατοτήτων σε βάρος του ευρωπαϊκού νότου.  Ο νότος ήδη πληρώνει … κάτι που καθιστά την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του κινήματός μας για την Ενωση των Λαών της Μεσογείου επιτακτική αναγκαιότητα.
            Ας εννοήσουν όλοι ότι το νόμισμα στο καπιταλισμό δεν είναι προϊόν και έχει αξία μόνο ως απεικόνιση πραγματικής παραγωγικής κατάστασης και εφόσον υπάρχει αγοραστής για να αγοράσει όσα παράγει μια οικονομία, μια κοινωνία.       
            Υπενθυμίζουμε ότι το κούρεμα του χρέους επιβλήθηκε από τους Αμερικανοεβραίους. Αυτοί τουλάχιστον ξέρουν καλά τον καπιταλισμό … .
            Επισημαίνουμε τέλος ότι οι βασικοί παίκτες του συστήματος ξεφορτώθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα τα ελληνικά ομόλογα και τώρα έρχονται να κερδοσκοπήσουν πάνω σε αυτά και στο χρέος, ξανά.

B. ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και η ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ

            Οι διεθνείς και ημεδαποί απατεωνίσκοι της πεντάρας σχεδιάζουν νέα εκτεταμένη κερδοσκοπία σε βάρος του ελληνικού λαού και θα πρέπει ο λαός να ενημερωθεί και να τους στείλει όλους στην φυλακή.
            Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό και τον καλούμε σε αντίσταση στα απατεωνίστικα κυριολεκτικά παπατζίδικα σχέδιά τους. 
            Αυτή την στιγμή, το ελληνικό ομόλογο πωλείται στις διεθνείς αγορές στο περίπου 30% της ονομαστικής του αξίας. Δηλαδή, ένα ομόλογο της τάξης του 1.000.000 Ευρώ, πωλείται στις «αγορές» προς 300.000 Ευρώ (ίσως και λιγότερα).  Οι απατεωνίσκοι, αντί να «κουρέψουν» το ελληνικό χρέος σε αντίστοιχη τιμή- ποσοστό, ήτοι στο 70%, ακολουθώντας ως οφείλουν την τιμή της «αγοράς» επιθυμούν και πιέζουν σε κούρεμα της τάξης του 40% - 50% !!!. Δηλαδή: όποιος αγοράσει σήμερα ένα ελληνικό ομόλογο του 1.000.000 Ευρώ θα πληρώσει 300.000 Ευρώ και σε λίγες ημέρες –μετά το κούρεμα – θα έχει ένα ομόλογο αξίας 600.000 Ευρώ εγγυημένο από το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης (δηλ. τους ευρωπαϊκούς λαούς) και το «αξιόχρεο» πλέον του ελληνικού δημοσίου. Μιλάμε συνεπώς για ένα ακόμα όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά και των υπόλοιπων λαών της Ευρώπης !!!. Με τα χρήματα που θα βγάλουν από την κίνηση αυτή οι απατεωνίσκοι θα αγοράσουν και την Ελλάδα, με τα δικά μας χρήματα και χωρίς να τους στοιχίσει τίποτα απολύτως !!!.
            Πρώτοι και κύριοι παίκτες στο παιχνίδι αυτό είναι οι τραπεζίτες (και οι Ελληνες). Αφού καταδίκασαν την ελληνική οικονομία με την απληστία και τα αισχροκερδή επιτόκια και την στράγγιξαν με τα υπερκέρδη τους, έρχονται τώρα οι ίδιοι να κερδοσκοπήσουν ξανά. Ενας ενδελεχής ανεξάρτητος έλεγχος των ελληνικών τραπεζών για την διάθεση των κεφαλαίων και την τήρηση των αποθεματικών είναι ικανός να στείλει πολλούς από αυτούς στο σκαμνί.
Πιέζουν οι τραπεζίτες και κράζουν τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ για μικρό κούρεμα του χρέους επικαλούμενοι πρώτιστα τις ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων και εν συνεχεία και δειλά – δειλά την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.  Είναι και τα δύο προσχηματικά ψεύδη. Πρώτα από όλα, ως λαός  οφείλουμε να μην δείξουμε στους τραπεζίτες κανένα οίκτο. Μας στράγγιζαν και μας στραγγάλιζαν τόσα χρόνια, πήραν πάνω από 120 δις μέσα στην τελευταία τριετία ως εγγυήσεις, αποτέλεσαν με την απληστία και την αισχροκέρδειά τους βασική αιτία της ελληνικής τραγωδίας. Στέρεψαν τους ανθρώπους και την οικονομία καταγράφοντας τριπλάσια κέρδη ανά Ευρώ σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Εάν θέλουν βοήθεια, να διαχωρίσουν την λοιπή περιουσία των τραπεζών από την «εμπορική» τους δραστηριότητα με απόσχιση κλάδου. Να περιέλθει η περιουσία τους σε ακίνητα στο κράτος και να γίνει ό,τι θέλει με την εμπορική πιστωτική τους δραστηριότητα. Μόνο με τα ακίνητα στο χέρι, το ελληνικό δημόσιο μπορεί να εγγυηθεί τα χρήματα των καταθετών, αλλιώς θα ξαναπληρώσουμε την ακραία αισχροκέρδειά τους και συντομότατα σχεδόν άμεσα θα επιστρέψουμε στην προ κουρέματος εποχή – διόγκωση του χρέους.
Το πρώτιστο όμως και αμέσως επείγον είναι να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για τα πιο πάνω, να προειδοποιήσουμε τους επίδοξους κερδοσκόπους για τις βαρύτατες ποινικές συνέπειες μια τέτοιας αισχροκερδούς απατηλής συμπεριφοράς και να δράσουμε, ώστε να αποτρέψουμε τη νέα κλοπή μας. Στον καπιταλισμό η πτώχευση είναι υγεία και όποιοι δεν μπορούν, ειδικά όταν προκάλεσαν την κρίση, θα πρέπει να φύγουν από το παιχνίδι. Η δημιουργία 2-3 τραπεζών που θα ανήκουν απευθείας στην κοινωνία και στον ελληνικό λαό και θα λειτουργούν χωρίς κέρδος (μόνο με την κάλυψη του λειτουργικού κόστους) είναι μια ουσιαστική λύση που θα χρηματοδοτήσει μεσοπρόθεσμα την ελληνική οικονομία. Το κούρεμα του χρέους πρέπει να γίνει και θα είναι νόμιμο μόνο εάν γίνει στην πραγματική αγοραία τιμή των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή στην αγοραία τιμή των junks (σκουπιδιών), όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα ελληνικά ομόλογα. Αλλωστε, πρόκειται για χρηματιστηριακό είδος και κάποιοι ρίσκαραν για μεγάλα κέρδη (υψηλά επιτόκια). Η «μετοχή» στην οποία έπαιξαν αποδείχθηκε σκουπίδι … και δεν δικαίωσε τον τζόγο τους.  Αρα και για να καταλήξουμε: το κούρεμα του δημοσίου χρέους σήμερα θα πρέπει να είναι στο 70% του συνόλου, αφού αυτή είναι η αγοραία αξία των ελληνικών ομολόγων. Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι απόλυτη απάτη και αισχροκέρδεια.  Και για να το εξηγήσουμε ακόμα περισσότερο, εάν κάποιος είχε στα χέρια του σήμερα όλα τα ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 450 δις Ευρώ και ήθελε να τα πουλήσει, θα έπαιρνε στην αγορά 135 δις Ευρώ. Αν τα κρατήσει λίγο ακόμα, πιθανότατα θα πάρει λιγότερα ή και τίποτα. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση του ελληνικού χρέους σήμερα.
            Οσο για τα ήδη χρεοκοπημένα από τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και τα δομημένα ομόλογα ασφαλιστικά ταμεία, αυτά δεν κινδυνεύουν από το μεγάλο κούρεμα του χρέους. Αντίθετα, όσο πιο γενναίο είναι το κούρεμα του ελληνικού χρέους, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες μιας πραγματικής κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα απελευθερωθούν δηλ. τεράστια ποσά από τον πρoϋπολογισμό, αυτά που προορίζονταν για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και με αυτά θα μπορούν να στηριχθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία, έστω εγγυούμενα με την ακίνητη περιουσία τους.      
            Ως ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, σας αποκαλύπτουμε το σχέδιο της νέας απάτης και σας καλούμε σε συνειδητοποίηση και άμεση δράση.
            Κάποιοι γελοίοι ή κερδοσκόποι κάνουν επίσης λόγο για σταδιακό κούρεμα του χρέους. Θέλουν δηλαδή την χώρα να συνεχίσει επί μακρόν να σέρνεται ως επαίτης στο διεθνές περιβάλλον, θέλουν οποιαδήποτε κίνηση ανάπτυξης, οποιαδήποτε πορεία του λαού, να βρίσκεται σε διαρκή αίρεση και σε απόλυτη ανασφάλεια.  Το χρέος πρέπει να κουρευτεί στην πραγματική αγοραία τιμή των ελληνικών ομολόγων άπαξ και με μία μόνο απόφαση και ενέργεια για να ξεκινήσει ελεύθερα και άμεσα η χώρα να στήνει τη νέα της πραγματικότητα.  Τα υπόλοιπα είναι γελοιότητες, αντίστοιχες της ποιότητας όσων τα προπαγανδίζουν και επιμήκυνση του ελληνικού σκλαβοπάζαρου, της ελληνικής σκλαβιάς.
            Οι Ελληνες έχουμε μόνο να ελπίζουμε στην σοφία του «Λαϊκού Κινήματος» και στην ενδυνάμωση του Ελληνα πολίτη και του ελληνικού λαού, που αυτό επιδιώκει και έχει απόλυτα και τέλεια σχεδιάσει. Μόνο τότε, όσα χάσαμε θα είναι και πάλι δικά μας και με την αντίληψη και λειτουργία των αντιφάσεων και χρεοκοπιών των ισχυρών της Ευρώπης, γιατί τελικά σύντομα θα έλθει και η δική τους ώρα.

            Καταλήγουμε σε σύνοψη των ανωτέρω:
α)        ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ δηλ. σε ποσοστό 70% και ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
β)         ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.
γ)         ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.
δ)         ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ και ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ε)         ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΓΕΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.     
    
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΔΙΩΞΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Μ@Λ@Κ@Σ…


Άλλη μία βδομάδα  με τα κανάλια να δέχονται αμέτρητους λαδωμένους υπαλληλίσκους φορτωμένους  με όρκους και κατάρες για την  κακή μάγισσα της ελληνικής οικονομίας την φοροδιαφυγή.
Το παιχνίδι είναι απλό, η συνταγή ξαναδοκιμασμένη.

Σε ένα τόσο αμόρφωτο λαό, όταν τον τρώνε τα προβλήματα και αυτός ασχολείται με το κινητό του και βλέπει τούρκικα σήριαλ και ριάλιτυ, είναι πολύ εύκολο να τον πλακώσουν τα ΜΜΕ με κατάρες, ξόρκια, όρκους της δεκάρας και άλλες ιστορίες που τόσο του αρέσουν να ακούει, μιας και η γιαγιά που μας μεγάλωσε έχει πεθάνει και δεν ακούμε πια παραμύθια.

Τα μέτρα πάνε και έρχονται, οι ράμπο, τα  μάμπο, οι υπουργοί αλλά αποτέλεσμα μηδέν.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, θέλω και εγώ να πω την άποψη μου. Είμαι κατά συνείδηση φοροφυγάς και αρνούμαι να λειτουργήσω σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι λόγοι που  με οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι οι παρακάτω:


  1. Σε στήριξα, ήλπιζα ότι θα ξαναοργανωθεί η Ελλάδα, θα λειτουργήσει κανονικά. Δεν έκανες τίποτε. Μέτρα χωρίς αποτέλεσμα, αποτελμάτωση κάθε ιδιωτικής δραστηριότητας,
  2. Η Ελλάδα δεν πονάει από την φοροδιαφυγή, αλλά από την κακή διοίκηση. Ξέρεις, εγώ είμαι επιχειρηματίας. Αν κάνω κάποιο λάθος, το πληρώνω άμεσα από την τσέπη μου. Εσύ, τι έκανες για την Δημόσια Διοίκηση; Τόσες λάθος αποφάσεις, τόσες κλοπές, τόσα λαμόγια, τιμωρήθηκε κανείς;
  3. Μας πέθανες σε φόρους, τόσους που αν κανείς τολμήσει να είναι απόλυτα νόμιμος, είναι καταδικασμένος σε άμεση πτώχευση. Δεν γίνεται να είσαι νόμιμος με τέτοια νομοθεσία. Δεν έκανες όμως ούτε μια αλλαγή για να στηρίξεις ότι υγειές υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα.
  4. Δεν είμαι τόσο μ@λ@κ@ς ώστε να πιστεύω ότι με την συνταξιοδότηση των δημοσίων τεμπέληδων θα δοθεί λύση. Άραγε, τις συντάξεις ποιος θα τις πληρώνει; Αντί να κάθονται, δεν είναι καλύτερα να εργάζονται έστω και λίγο; Έτσι και αλλιώς σύστημα δεν υπάρχει.
Δεν είμαι ασυνείδητος  φοροφυγάς. Έχω θέσει στόχους. Ποιοι  είναι αυτοί;
Θα είμαι φοροφυγάς  έως ότου μαζέψω αρκετά χρήματα από  την φοροδιαφυγή για να καλύψω τις παρακάτω ανάγκες της οικογένειας μου:


  1. Ανάγκες παραπαιδείας μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Δυστυχώς η παιδεία που μας στοιχίζει τόσα χρήματα, είναι σκουπίδια. Δεν θα πώ παραδείγματα για την κατάντια της, είναι γνωστή σε όλους. Ψάχνω όμως να βρω κατι καλό και δεν βρίσκω τίποτε…
  2. Ανάγκες Υγείας. Τι να πούμε τι, χάλι μαύρο. Καλύτερα να το κλείσετε το Υπουργείο, να διώξετε τους τεμπέληδες και τα αρπακτικά και να μας πληρώνετε έξτρα ότι έξοδα κάνουμε. Πιο λίγο θα στοιχίσει…
  3. Ανάγκες ασφάλειας. Είχα σκύλο, πήρα όπλο, συναγερμό, ψάχνω για μπράβο όπως αυτοί των Υπουργών. Ξέρεις πόσο χρεώνουν;
  4. Ανάγκες δικαστικών εξόδων. Τέτοιο παράλογο κράτος δεν υπάρχει πουθενά. Πώς γίνεται ο κάθε Έλληνας να είναι παράνομος και όλοι οι μετανάστες νόμιμοι;
  5. Έξοδα λαδώματος. Ξέρεις τι σημαίνει, έτσι δεν είναι; Όχι για υποβρύχια, αλλά για τις καθημερινές ανάγκες…
  6. Έξοδα συντήρησης οχημάτων. Οι δρόμοι ξέρεις, στις γειτονιές της Ελλάδας είναι σε κακή κατάσταση. Κάθε χρόνο πρέπει να ξοδεύω ένα κάρο χρήματα διότι δεν έχω δρόμους στο μέρος μου.
Σοβαρευτείτε  επιτέλους. Δεν θέλετε κούρεμα, μυαλό  θέλετε. Ο Ιος της μ@λ@κί@ς έχει πλήξει όλους τους σημερινούς πολιτικούς. Θεραπευτείτε όσο είναι ακόμη  νωρίς.

The Editor 

Mykonos Zoo

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Τύφλα νά'χει" η 21η Απριλίου - Ε.Βενιζέλος: Έφτιαξε δικό του Σύνταγμα!

  Aπό το Στοχασμός Πολιτική 
  Καινοφανείς ερμηνείες του Συντάγματος, με θέσεις διαστρέβλωσης του περιεχομένου τουάρθρου 28και ακατάσχετη ψευδολογία σε ότι αφορά τις προβλέψεις των παραγράφων 2 και 3, ήταν το περιεχόμενο όσων εξέφρασε χθες στην Βουλή ο … συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους από την κυβέρνηση.
Πριν εισέλθουμε στην ουσία των όσων ειπώθηκαν χθες στην Βουλή και της σημασίας τους, να πούμε ότι είναι εξίσου εντυπωσιακό ότι ούτε ο ερωτών Γ.Καρατζαφέρης απάντησε σε όσα πρωτοφανή για υπουργό δημοκρατικής κυβέρνησης εξεστόμισε ο Ε.Βενιζέλος, ούτε η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιλήφθηκε τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εκτός και αν συμφωνούν με το … ξέσκισμα του Συντάγματος και το ράψιμο στα μέτρα του Ε.Βενιζέλου.

Ας δούμε λοιπόν τα πρωτοφανή που είπε στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους:
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο γηραιός, τον οποίο πάντα μνημονεύετε με πάρα πολύ μεγάλη τιμή –και καλά κάνετε και αυτό κάνουμε όλοι στην Αίθουσα αυτή- είχε εισηγηθεί στο Σύνταγμα του 1975 μία κορυφαίας σημασίας διάταξη, που δεν έχει αλλάξει έκτοτε, το άρθρο 28, που προβλέπει στην παράγραφο 2 ότι η Ελλάδα μπορεί να παραχωρεί συνταγματικά προβλεπόμενες αρμοδιότητες της Bουλής, της Κυβέρνησης, των δικαστηρίων σε όργανα διεθνών οργανισμών, στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ.Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 3 προβλέπει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποδέχεται περιορισμούς στην εθνική κυριαρχία, αν αυτοί απορρέουν από λόγους προστασίας του εθνικού συμφέροντος. Κλασική περίπτωση περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας είναι η συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως είπαμε ρητά το 2001 με συντριπτική πλειοψηφία στην αναθεώρηση του Συντάγματος.
Πώς μπορεί να μετέχει κάποιος σε μία τέτοια διαδικασία, να έχει ένα νόμισμα, να έχει μία Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να περιμένει να αντλήσει κοινοτικούς πόρους για τα προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ ή τύπου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης  και να μην αποδέχεται ότι εκχωρεί ένα μέρος της κυριαρχίας του και αναθέτει ένα μέρος των αρμοδιοτήτων του;
Αυτό, βέβαια, βασίζεται στην αρχή της θεσμικής ισοτιμίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ. Η θεσμική ισοτιμία, όμως, διαταράσσεται όταν κάποιο μέλος, όπως εμείς, δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μία δεινή δημοσιονομική κατάσταση και προκειμένου να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, προκειμένου να αποφύγουμε την κατάρρευση της εθνικής οικονομίας και την κατάρρευση του ιδιωτικού τομέα, αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στο δανεισμό από τους εταίρους μας, ακόμη και στο δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έχει ιδρυθεί για να βοηθά αναπτυσσόμενες χώρες του τρίτου κόσμου και της Λατινικής Αμερικής».

Αυτή ήταν η θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής. Και δεν διερωτήθηκε ούτε ένα κόμμα, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια άρθρα στο Σύνταγμα της χώρας, τα οποία να … αυτό-αναιρούν το Σύνταγμα.
Ας δούμε λοιπόν λέξη προς λέξη τι προβλέπει το άρθρο 28 και ειδικά οι παράγραφοι 2 και 3 που επικαλέστηκε ο Ε.Βενιζέλος:
Άρθρο 28
1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Για την παράγραφο 2, το ψέμα που είπε και το «κατάπιαν αμάσητο» οι βουλευτές όλων των κομμάτων αφού κανένας δεν αντέδρασε, είναι εξόφθαλμο: «Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».
Πότε συνέβη αυτό; Πότε ψηφίστηκε συνθήκη ή συμφωνία που αναγνωρίζει σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα από τα τρία πέμπτα της Βουλής, δηλαδή 180 βουλευτές; Πότε; Ποτέ!
Άρα δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που ισχυρίζεται ο Βενιζέλος και η αναγνώριση σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το Σύνταγμα από την κυβέρνηση, είναι 100% παράνομη!
Εδώ δεν υπάρχει ούτε θέμα ερμηνείας, ούτε τίποτα. Απλή αριθμητική:  Θέλει 180, δεν τους πήρε ούτε όταν ψηφίστηκε το Μνημόνιο, τέλος. Καμία αναγνώριση δεν είναι νόμιμη και όλες οι πράξεις της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.
Πάμε και στην παράγραφο 3: Λέει ο Ε.Βενιζέλος: «Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 3 προβλέπει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποδέχεται περιορισμούς στην εθνική κυριαρχία, αν αυτοί απορρέουν από λόγους προστασίας του εθνικού συμφέροντος. Κλασική περίπτωση περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας είναι η συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως είπαμε ρητά το 2001 με συντριπτική πλειοψηφία στην αναθεώρηση του Συντάγματος».
Δηλαδή πάλι ξεχνάει δυο μικρές … «λεπτομέρειες»: Πρώτον δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος από την Βουλή, έστω με την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών που να αναφέρει ρητά ότι περιορίζεται η εθνική κυριαρχία και δεύτερον αν γινόταν αυτό θα γινόταν «με την αρχή της ισότητας και με τον όρο της … αμοιβαιότητας»
Λέει η παράγραφος 3: «Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας».
Δηλαδή εμείς θα έχουμε δικαίωμα να στείλουμε εκπροσώπους π.χ. στην Γερμανία και να απαιτήσουμε κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση μισθών, αύξηση φόρων κλπ!
Ο νομοθέτης του τότε (το ίδιο άρθρο έμεινε και στα μετέπειτα Συντάγματα) δεν ήταν φυσικά ούτε εν δυνάμει προδότης, ούτε είχε καμία διάθεση να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία. Έβαλε το συγκεκριμένο άρθρο ως θεμέλιο της για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και για τον λόγο αυτό παντού τονίζει ως προϋπόθεση τον όρο της αμοιβαιότητας.
Δηλαδή θα εκχωρήσουμε εμείς όσα διακαιώματα εκχωρήσουν και οι άλλοι για να φτάσουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Όχι για να ξεπουλήσουμε την χώρα, επειδή μια κυβέρνηση αποφάσισε να την χρεοκοπήσει!
Άνοιξε λοιπόν ο Ε.Βενιζέλος μια συζήτηση, η οποία νομίζει ότι θα παιχθεί σε ένα προνομιακό χώρο για τον ίδιο λόγω ιδιότητας.
Αλλά το Σύνταγμα του 1975 είναι σαφέστατο: Στην μία περίπτωση της παραγράφου 2 θέλει νόμο (δεν υπάρχει) και πλειοψηφία 180 βουλευτών (δεν υπάρχει) και στην δεύτερη παράγραφο θέλει ειδικό νόμο (δεν υπάρχει) και τον απαράβατο όρο της αμοιβαιότητας και ισότητας (δεν υπάρχει).

Τι υπάρχει: Μια παράνομη κυβέρνηση που έχει παραβιάσει το Σύνταγμα της Ελλάδας, με όχι καλύτερο τρόπο απ'ότι το παραβίασε η κυβέρνηση που προέκυψε από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, με όποια ανάγνωση και αν το δει κανείς…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr