Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Την προετοίμαζαν χρόνια αυτή την καταστροφή...

 
Του Δημήτρη Καραμήτσα *

ΕΛΛΑΔΑ 2012 (ΜΕΡΟΣ Α’)
Ξεκινώντας να στοχαστείς κριτικά για την σημερινή Ελλάδα, πρέπει να έχεις αιώνια δύναμη και ζωή για να μπορέσεις να αναλύσεις και να εξηγήσεις. Στο τέλος θα έχει περάσει η ζωή σου και, αντί να έχεις περάσει στο στάδιο του δημιουργικού στοχασμού, θα βρίσκεσαι ακόμα να απορείς, καθώς μέρα με την μέρα η φαυλοκρατία θα έχει προσθέσει και νέα προβλήματα, νέα ζητήματα για κριτική.  Δεν είναι σκοπός μου η κριτική, αλλά η πρόταση. Το Β’ Μέρος του κειμένου περιλαμβάνει σαφή και...
καθαρή πρόταση.
Η Χολέρα …
Την προετοίμαζαν χρόνια αυτή την καταστροφή. Υπόβοσκε η χολέρα και την τροφοδοτούσαν σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής. Από την παιδεία μέχρι ακόμα και τον αθλητισμό. Στην χώρα αυτή ο κοτζαμπασισμός δεν νικήθηκε ποτέ. Πάντα και παντού πίσω από κάθε θεσμό και κάθε κοινωνική λειτουργία υπήρχε ένα «παρά-» : παρα-κράτος, παρα-δικαιοσύνη, παρα-θρησκεία, παρα-παιδεία, παρα-συναλλαγές, παρα-πολιτισμός κ.ο.κ. … . Γέμισε ο τόπος από «θεσμούς»  βιτρίνες, που φτιάχτηκαν για να υπάρχει και να καλύπτεται πίσω τους η «παρά-δράση» της χολέρας μιας στυγνής ολιγαρχίας και όσων εκούσια την πλαισιώνουν.   
Αδικαίωτα έμειναν τα οράματα και οι αγώνες γενεών Ελλήνων, από την επανάσταση του ’21 μέχρι σήμερα. Γιατί πάντα υπήρχαν στην χώρα διανοητές και αγωνιστές που ζούσαν για την Ελλάδα, την κοινωνία και τον λαό της, αλλά πάντα φιμώνονταν, πάντα λοιδορούνταν, πάντα απομονώνονταν. Και η χολέρα προχωρούσε και μεγάλωνε … .
Μην φανταστείτε πως η «χολέρα» είναι για εμένα απλά μια ασθενής κατάσταση, ένα μόνο συστημικό σφάλμα. Η «χολέρα» στην χώρα είναι πρόσωπα και όχι μόνο καταστάσεις και κεκτημένες «λογικές» και «αξίες» που συγκροτούν το σύστημα της καταστροφής. Τα πρόσωπα ορίζουν την χολέρα, την δημιουργούν, την θρέφουν, την συντηρούν και την επαυξάνουν. Τίποτα δεν δημιουργείται μόνο του, καμία κατάσταση δεν είναι αυθύπαρκτη. Όλα τα αποτελέσματα έχουν αιτία και αυτό είναι κάτι που δίδαξε πρώτος ο ελληνισμός στον πλανήτη.  
Αν λοιπόν στοχαζόμαστε και στοχεύουμε σε κάτι, αν υπάρχει «θεραπεία» αυτή ξεκινά από το ξεθεμελίωμα της χολέρας.
Χολέρα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και οι μηχανισμοί-κόμματά τους. Χολέρα είναι η ολιγαρχία του πλούτου, χολέρα είναι όσοι επιλέγονται μέσα από τις τάξεις των προθύμων – συνεργατών για να καταλάβουν θεσμούς και θέσεις κλειδιά μέσα στο κοινωνικό σύστημα. Χολέρα είναι το σύστημα και όσα γεννά. Χολέρα είναι η κουλτούρα και ο πολιτισμικός εκμηδενισμός που επέβαλλαν. Χολέρα είναι η ελεγχόμενη πληροφόρηση. Η χολέρα και οι άνθρωποί της βρίσκονται παντού την εξάπλωσαν και την υπηρετούν.
Σήμερα η χολέρα, έχει καταπιεί και μολύνει ολοκληρωτικά ένα ολόκληρο λαό. Κατέστρεψε το μυαλό και την ψυχή μας και μας μετέτρεψε σε ανθρώπους φαντάσματα, σε σκιές που σέρνονται σε ένα συνεχές σκοτάδι και σέρνουν μαζί το ανθρώπινο κουφάρι τους. Ενας λαός σκιές στο σκοτάδι … .
Κι αν θέλεις από κάπου να ξεκινήσεις, αν ο λαός αυτός ο υπνωτισμένος πιστεύεις πως κάπως μπορεί να ξυπνήσει, το πρώτο που έχεις να του ζητήσεις, είναι να διώξει από παντού τους φορείς της χολέρας, αυτούς που την τροφοδοτούν με το αίμα και το σώμα του και την εκτρέφουν σκόπιμα, ώστε να παρεκτρέπεται ο άνθρωπος από την πραγματικότητά του και να ζει μέσα στο  παραπέτασμα των μύθων τους.
Οι άνθρωποι της χολέρας πρέπει να φύγουν όλοι. Δεν έχει τελικά σημασία και ούτε θα έχει αξία και ουσία η όποια νίκη, εάν διώξεις μόνο κάποιους πολιτικούς ή αν διαλύσεις κάποια κόμματα. Πρέπει μαζί τους να φύγουν όλα τα λερά σκύβαλα της εξουσίας, όλο το συνάφι τραπεζιτών, «μεγαλοεπιχειρηματιών», δικαστών, καθηγητάδων, μεγαλοσχημόνων του συστήματος. Όπως θα καταλάβατε η Ελλάδα και εμείς μαζί της μπορούμε να σωθούμε μόνο με μια πραγματική επανάσταση και μόνο αν οι δυνάμεις του λαού, οι αγνοί ικανοί και αποφασιστικοί άνθρωποι συναχθούν για να πλημμυρίσουν με σκέψη και δράση την χολεριασμένη Ελλάδα.
Πόσες φορές το μαρτυρώ πως με ξυπνάει ο ήλιος και ανατέλλει πως θαρρώ μια καθαρή ημέρα …
Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν δεν πλημμυρίσει η χώρα από ανθρώπους του λαού με καθαρό μυαλό, ψυχή και δύναμη, τότε θα χαθεί αύτανδρη με όσα συμβολίζει … . Τότε η χολέρα θα μας έχει καταβάλλει όλους.
Αν η Ελλάδα δεν ξεκινήσει από την αρχή, με νέες καθαρές αξίες, με νέους καθάριους στόχους και συνεχίζει να τρέφεται από το χολεριασμένο πιάτο που της σερβίβουν με βρώμικα χέρια οι άνθρωποι της χολέρας, τότε δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον.
Ζήτησα πριν από χρόνια να προσπαθήσουμε όλοι να ξεπεράσουμε όσα σκόπιμα μας δίδαξε ή μας επέβαλλε ως αξιώματα αυτό το σύστημα και να σκεφτούμε καθαρά ως άνθρωποι. Δεν έπαψα να το ζητώ και το ζητώ και πάλι: Ας εκκινήσουμε ξανά την σκέψη μας ξεχνώντας κάθε συστημική παρεμβολή. Μόνο έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε την ουσία της ζωής.
Σήμερα στον τόπο που γέννησε την Επιστήμη, καταντήσαμε να λατρεύουμε ένα ψεύτικο νέο Θεό, ένα νόμισμα. Μόνο και μόνο αν στοχαστούμε τι σημαίνει «νόμισμα» θα καταλάβουμε την πλάνη. Ακούμε τους ανθρώπους της χολέρας να μας λένε χωρίς καμία βάση και ουσιαστική εξήγηση ότι από το κίβδηλο νόμισμα εξαρτάται η ζωή και ο θάνατός μας. Γκρεμίσαμε σε αυτόν τον τόπο τους θεούς και τα είδωλα και φέραμε τον άνθρωπο στο κέντρο της σκέψης. Χτίσαμε την λογική, δημιουργήσαμε την έρευνα και το πείραμα, ανακαλύψαμε την αιτιολογία και την αιτιοκρατία, γεννήσαμε την Επιστήμη και φτάσανε οι χολεριασμένοι να μας κατατρομάζουν και να θεοποιούν μια απάτη, ένα «νόμισμα», να λένε πως αυτός είναι ο ζωοδότης ήλιος μας.
Αναρωτιέται ο Ελληνας του σήμερα : «υπάρχει ζωή χωρίς το Ευρώ ?», αυτό σκέφτεται κάθε πολίτης αυτής της χώρας και σκύβει το κεφάλι. Θα σηκωθούν οι ψυχές των προγόνων μας συφοριασμένοι συνέλληνες και θα μας κυνηγούν … .
Και όσο το σκέφτεται του κόβουν κομμάτια από τη ζωή του.
Μας κομματιάζουν οι άνθρωποι της χολέρας, μας κομματιάζουν και μας ξεπουλούν στην κερδοκρατία και στον «ζωτικό χώρο» των Γερμανοβορείων, που βρήκε την υλοποίησή του στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη.
Σκέψου ορθολογικά - Σκέψου Ελληνικά
Σκέψου πως εάν ο ψεύτικος θεός τους ήταν αληθινός, δεν θα έπρεπε να υπάρχεις σήμερα, αφού έρχεσαι από ένα τόπο που χρόνια ζούσες και δημιουργούσες χωρίς το Ευρώ, αλλά με την «ασθενική» δραχμούλα σου.
Σκέψου ότι ακόμα και με το σύστημα της χολέρας, το χρήμα στην Ελλάδα δεν είχε κόστος κτήσης για το κράτος σου, αλλά σήμερα για να το πάρεις πρέπει να το δανειστείς με μέσο κόστος 5%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν μια οικονομία όπως η ελληνική χρειάζεται 300 δις Ευρώ τον χρόνο, πρέπει να πληρώνει το 5% τόκο για το χρήμα που χρησιμοποιεί σε αυτούς που την δανείζουν, στους τραπεζίτες και στους κεφαλαιούχους. Ορθολογιστή Ελληνα 5% είναι 15 δις τον χρόνο και 10 χρόνια Ευρώ είναι 150 δις, που έχασες για να πληρώνεις τόκους στον βωμό του ψεύτικου θεού σου. 150 δις που κατέληγαν στους «ιερείς» του νομίσματος χωρίς πραγματικό λόγο, επειδή σου πουλούσαν μύθους και δοξασίες για τις δυνάμεις και τις ιδιότητες του ψεύτικου θεού τους.
 Τι σου έκανε στην πραγματικότητα το Ευρώ από το να σε καταχρεώσει χωρίς πραγματική αιτία;
Σκέψου με ορθολογισμό ότι το «σκληρό νόμισμα» πολύ σύντομα – σχεδόν άμεσα – απέκτησε αγοραστική δύναμη εκατόδραχμου. Ο,τι αγόραζες  με ένα κατοσταρικάκι το αγοράζεις σήμερα με ένα Ευρώ, δηλ. με 340,75 δραχμές, γιατί τόσο το πλήρωσες το σκληρό νόμισμα – θεό σου. Όπως μπορείς ακόμα και σήμερα ίσως να καταλάβεις το 100 δεν είναι ίσο με το 340,75.
Σκέψου νεοέλληνα όχι μόνο ότι το «σκληρό νόμισμα» - θεός έκανε τα προϊόντα σου πανάκριβα για να μην μπορούν να πουληθούν σε άλλες χώρες, αλλά και με ποιο τρόπο έκανε ελκυστικές τις εισαγωγές με αποτέλεσμα να χάσεις την παραγωγή σου στην χώρα σου.
Κι αν όλα αυτά και χιλιάδες άλλα που μπορώ να σου γράψω και να σου αναλύσω δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά από το χολεριασμένο μυαλό σου, σκέψου μόνο ότι αυτός ο ψεύτικος θεός της χολέρας είναι αυτός που σε κατέστρεψε. Γιατί την καταστροφή την βίωσες με το Ευρώ και την ίδια την Ε.Ε. .
Ούτε αυτό, εκ του αποτελέσματος, δεν μπορείς να εννοήσεις ; ότι την καταστροφή την βιώνεις με το Ευρώ και στην Ε.Ε. ;
Αρα κάτι φταίει…
Και δεν φταίει το διεφθαρμένο παρασύστημα της Ελλάδας, γιατί εκτός από εσένα καταστράφηκαν και άλλοι λαοί … και έπονται και άλλοι. Κάποιοι κερδίζουν πουλώντας σου το δικό σου δικαίωμα, το σύμβολο των κόπων και της εργασίας σου, γιατί αυτό είναι και συμβολίζει το χρήμα στις κοινωνίες του καπιταλισμού: είναι η υλοποίηση του κομματιού από την ζωή σου που διαθέτεις για τους σκοπούς της λειτουργίας του συστήματος.
Μήπως τελικά το Ευρώ είναι χαράτσι και φόρος υποτέλειας ;  Μήπως θα πρέπει να αρχίσεις ξανά να σκέφτεσαι και να σκέφτεσαι σφαιρικά και έξυπνα;
     Αυτά θα σου δίδασκε και θα σου φανέρωνε ο ελληνικός τρόπος σκέψης, η ίδια η λογική. Όπως θα ήταν πολύ απλό να κατανοήσεις ότι, εάν η χώρα του χολεριασμένου καπιταλισμού απαλλασσόταν από το νόμισμα της υποτέλειας και γκρέμιζε τους βωμούς του ψεύτικου θεού και τους ιερείς του, τους ανθρώπους της χολέρας, θα έλυνες τουλάχιστον το πρόβλημα ρευστότητας. Γιατί θα είχες στη διάθεσή σου και το Ευρώ (είναι δικό σου, το πλήρωσες !) και το νέο νόμισμα που θα σου ανήκε ως δημιουργική δυναμική. Για αυτό τον λόγο το Λαϊκό Κίνημα πρότεινε την παράλληλη έκδοση εσωτερικού χρήματος (όχι νομίσματος). Γιατί μόνο έτσι σε μία οικονομία, που χειμάζεται και από την έλλειψη χρηματικών πόρων, θα μπορούσε να υπάρξει ένα λειτουργικό εργαλείο για να εκκινήσουν οι παραγωγικές διαδικασίες.
    Αλλά πώς να γίνουν όλα αυτά με την χολέρα και τους ανθρώπους της ; με τον φόβο και την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει παντού … .
    Ως βλασφημία αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους της χολέρας ακόμα και η απλή αμφισβήτηση του θεού – νομίσματος, ακόμα και ο προβληματισμός για αυτό. Φιμώνεται και αναθεματίζεται από τους ανθρώπους της χολέρας, Τέτοιο άγριο σκοταδισμό λίγες φορές έχει ζήσει ετούτος ο τόπος.     
    Όμως η ουσία δεν βρίσκεται στην κριτική και στη διαπίστωση. Αυτές είναι απλά προαπαιτούμενα για την εύρεση των λύσεων. Η ανάλυση έχει αξία μόνο όταν οδηγεί στην λύση.
        Στο Β’ Μέρος θα αναφερθώ στις λύσεις, στις λύσεις που είναι τόσο απλές και κατανοητές όσο η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Το «Λαϊκό Κίνημα» έδωσε λύσεις ουσιώδεις και συνολικές και σε αυτές θα ανήκει το Β’ Μέρος.
Θα σας αφήσω λίγες ημέρες να στοχαστείτε, να προσπαθήσετε να στεφτείτε ελεύθερα και ελληνικά ! 
   
*    Ο Δημήτρης Καραμήτσας είναι Δικηγόρος, Πρόεδρος «Λαϊκού Κινήματος» και αντιπρόεδρος του «Νέου ΙΝΚΑ» Δημήτρης Καραμητσας
 

3 σχόλια:

 1. Πολυ καλο το κειμενο (οπως πολλά ακομα που εχω διαβασει στο παρελθον).

  Δυο παρατηρησεις μονο τωρα, γιατι θα περιμενω με ενδιαφερον το β' μερος με τις προτασεις.

  α) Γραφει οτι ο καθαρος λαος πρεπει να πεταξει ολη τη χολερα, για να παρουμε ανασα.
  Και ερχομαι με τη σειρα μου να αναρωτηθω, ποση δυναμη αραγε εχει ο λαος μπροστα σε ολους αυτους και ποσος ειναι τελικα ο καθαρος λαος;

  β) Στο τελος γραφει οτι θα αφησει μερικες μερες για να στοχαστουμε.
  Τα ζομπι, οπως εχουν καταντησει την συντριπτικη πλειοψηφια μας, με τι και πως να στοχαστουν;

  Νομιζω οτι ειναι αρκετα εως πολυ αργα πλεον.
  Και μεταξυ μας, δεν ξερω αν μας αξιζει να σωθουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. η γνωμη μου εδω και καιρο, ειναι οτι η μονη λυση που μπορει να δωσει καποια αχτιδα φωτος ειναι η πληρης και ολικη χρεοκοπια των παντων.

  μονο αν αναγκαστουμε να αρχισουμε απο το μηδεν, ισως βαλουμε λιγο μυαλο και κανουμε καποια πραγματα σωστα.

  δεν βρισκω αλλο τροπο για να φυγει ολη αυτη η σαπιλα (ή χολερα, οπως ευστοχα την γραφει ο Δημητρης στο κειμενο του)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Δημήτρης, Αντώνη έχει τις λύσεις και τις έχει ξαναδημοσιεύσει. Οι λύσεις είναι απλές και ανθρώπινες και η βάση τους είναι "μια κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγή για τον άνθρωπο".
  Μακριά από το κέρδος όλα απλουστεύονται. Ζούμε σαν άνθρωποι με αξιοπρέπεια και με κάλυψη κάθε ανθρώπινης ανάγκης είτε βασικής είτε ψυχικής ανάτασης και εξέλιξης.

  Κι εγώ αναρωτιέμαι μήπως έχουμε πια αργήσει. Κι εγώ αναρωτιέμαι πόσοι απέμειναν τελικά οι καθαροί άνθρωποι αυτού του λαού που δεν μολύνθηκαν απο τη χολέρα του ψεύτικου θεού που μας πλάσσαραν τις τελευταίες δεκαετίες;
  Πράγματι πώς να στοχαστούμε όταν το μυαλό μας έχει πια θολώσει και η σκέψη μας έχει σταματήσει;

  Όσο για το αν μας αξίζει να σωθούμε, ναι μας αξίζει! γιατί εμείς και όσοι σαν εμάς δεν φταίμε για την εξάπλωση της χολέρας δικαιούμαστε μια ανθρώπινη ζωή. Οι χολεριασμένοι πρέπει να εξαφανιστούν με κάθε τρόπο και τότε η ζωή θ' αρχίσει από το μηδέν σ' αυτή τη χώρα. Το δύσκολο είναι να διακρίνεις το χολεριασμένο και μολυσμένο από τους καθαρούς. Μα πρέπει να γίνει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή