Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Μισθοί δημοσίου στους υπαλλήλους της Βουλής??

 
Διαβάζουμε ότι "Τροπολογία που εξισώνει τις πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής με αυτές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών  ετοιμάζει η Κυβέρνηση προκειμένου να την εντάξει το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «από 1.1.2013 οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών».

Δηλαδή γι' αυτούς επιλέγεται αφενός το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα που θίχτηκε λιγότερο από όλα τα άλλα και αφετέρου οι περικοπές αρχίζουν όχι αναδρομικά όπως έγινε με όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά από 1.1.2013. 
 
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; σιγά μη μας πείσουν ότι επιθυμούν την εξίσωση των τέκνων, συγγενών και κολλητών των πατρικίων με τους πληβείους... 
Ακόμη κι αν ψηφιστεί νόμος για την εξίσωση των υπαλλήλων της Βουλής το πιθανότερο είναι στη συνέχεια από το "παράθυρο" να τον αναστείλουν με κάποια εγκύκλιο, όπως έκαναν και για τη δίκαιη φορολόγηση των βουλευτών που ψηφίστηκε από 1-1-2010 και ουδέποτε ίσχυσε αφού ο Παπακωνσταντίνου με εγκύκλιό του το ανέστειλε!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου