Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Και ο ελεγχόμενος από το ΣΔΟΕ Kωνσταντόπουλος, ο οποίος απειλούσε και καθύβριζε δημοσιογράφους στο πλευρό του Βαξεβάνη...

 
 
Οι μάσκες πέφτουν... Στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος. 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, προφανώς τώρα, τάσσεται -και ορθά- υπέρ της ελευθερίας του Τύπου. Να σας θυμίσουμε ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος προ ολίγων ημερών καθύβριζε δημοσιογράφους οι οποίοι αποκάλυψαν τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τα πολιτικά πρόσωπα και όχι για απλούς ιδιώτες. 
Τότε βέβαια ο κ. Κωνσταντόπουλος απειλούσε (με μηνύσεις και αγωγές) και καθύβριζε τους δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν τις λίστες με τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία και ο ίδιος συμπεριλαμβάνεται. Τώρα το παίζει τιμητής της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ



Η ποινική δίωξη εναντίον του μαχητή δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη καταμαρτυρεί ότι η εξουσία στον τόπο της χολέρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο πανικού, κάθε όριο φασισμού και φίμωσης.
Την ίδια ώρα που στην Βουλή εξετάζεται και ελέγχεται η συμπεριφορά πρώην υπουργών, βουλευτών και θεσμικών παραγόντων σχετικά με την λίστα "Λαγκάρντ", την ίδια ώρα που οι ισχυρισμοί τους περί υποκλαπείσας λίστας τελούν υπό εξέταση και ανεξάρτητοι πολίτες τους μηνύουν για παράβαση καθήκοντος, η Εισαγγελία έρχεται να χαρακτηρίσει την λίστα προϊόν υποκλοπής και να ασκήσει δίωξη κατά του δημοσιογράφου που έκανε το συνταγματικό και κοινωνικό του καθήκον.
Οφείλει να απαντήσει όποιος ή όποιοι άσκησαν την ποινική δίωξη: γιατί έσπευσαν να οδηγήσουν σε δίκη τον δημοσιογράφο με την διαδικασία του αυτοφώρου;  μήπως για να υπάρξει σύντομα "δεδικασμένο¨ ότι η λίστα αποτελεί προϊόν υποκλοπής και να αθωωθούν οι μεγαλόσχημοι που την έκρυβαν τόσα χρόνια; ή μήπως για να προφυλάξουν τους εν Ελβετία καταθέτες ;
Την ίδια επίσης ώρα, που το κράτος της χολέρας αποδέχεται τις ανώνυμες καταγγελίες εναντίον πολιτών, υπερασπίζεται την προστασία των δήθεν προσωπικών δεδομένων, τα οποία όμως το ίδιο έχει άρει και τηρώντας παράνομα αρχεία, παρακολουθώντας και φακελώνοντας τους πολίτες.
Αυτά την ίδια ώρα που λίστες με όλα τα περιουσιακά στοιχεία όλων μας βρίσκονται παράνομα σε χέρια τραπεζιτών και επιχειρηματιών … μήπως δεν το γνωρίζουν ;  
Η ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα των πολιτών σε ενημέρωση είναι ιερά και προστατεύονται από το Σύνταγμα και από το διεθνές δίκαιο. Αυτό που δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους είναι η φίμωση, η αυθαιρεσία, η κατατρομοκράτηση κάθε ελεύθερου πολίτη που διεκδικεί το ξεσκέπασμα της εξουσίας και τη γνώση της αλήθειας.
Δυστυχώς για μία ακόμα φορά στην ιστορία του τόπου οι Εισαγγελικές Αρχές λειτουργούν ως όργανο της ολιγαρχίας και όχι του λαού που τους πληρώνει αδρά και τους χορηγεί την όποια εξουσία τους. Βρήκαν (όπως αβάσιμα πιστεύουν) ένα νέο μέσο φίμωσης, ένα νέο μέσο για να επιβάλλουν παραπετάσματα στην ενημέρωση.
Οι πληροφορίες που δόθηκαν για την κατηγορία εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη είναι συγκεχυμένες και όλως αόριστες. Είναι σαφές ότι η πραγματική δημοσιογραφία πάντοτε ξεσκεπάζει και πάντοτε αναφέρεται σε πρόσωπα. Αντίθετα, η "ταμπλ ντ' οτ" δημοσιογραφία που πατρονάρει και επιθυμεί το σύστημα (βλ. την κατάντια των δελτίων ειδήσεων) αρκείται σε λιβανωτούς κατ' εντολή και υπέρ του συστήματος που την χρηματοδοτεί και την στηρίζει.
Σε κάθε περίπτωση, ο δημοσιογράφος τίμησε το λειτούργημα και το καθήκον του. Ικανοποίησε το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση και για ένα θέμα για το οποίο υπάρχει δικαιολογημένο ευρύτατο ενδιαφέρον στην ελληνική κοινωνία, που επί αρκετές εβδομάδες βομβαρδίζεται με πληροφορίες για την περίφημη λίστα που αποκρύπτουν και η προηγούμενη και η νυν κυβέρνηση και οι "θεσμικοί" παράγοντες.
            Οσο για τις δικαιολογίες περί προϊόντος υποκλοπής, αυτές καταρρέουν άμεσα. Η λίστα ανήκουσα στο γαλλικό δημόσιο δόθηκε από θεσμικό του παράγοντα σε έλληνα δημόσιο λειτουργό. Πρόκειται δηλ. για έγκυρο δημόσιο έγγραφο ξένου δημοσίου.
            Η εξουσία που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα είναι ήδη τελειωμένη και σύντομα θα ανατραπεί συθέμελη… .
Το μόνο που μένει να μας προβληματίζει είναι το ποιος έδωσε την λίστα στον Κ. Βαξεβάνη και γιατί επέλεξε να το πράξει τώρα; λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση των προδοτών συμφωνήσει στην εκτέλεση εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.  
            Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον δημοσιογράφο, που έχει αποδείξει ότι είναι μαχητικός, ουσιαστικός και αξιοπρεπής και θα είμαστε αύριο στο πλευρό του στην Καφκική "Δίκη" του.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κάθε μέρα μαζί! ή ... Αλέξη παρ το αλλιώς

  
http://antipolon.blogspot.gr/

Του Γιώργου Αδαλή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Από το Bόρειο Πόλο με αγάπη: Το μεγάλο παιχνίδι του Εστέλ - Ποιος είναι ο κοινός εχθρός ενός Καναδού, ενός Αμερικάνου, ενός Φινλανδού, ενός Σουηδού, κι ενός Νορβηγού;;;
Γιατί ήταν τεράστιο το σφάλμα του Αλέξη Τσίπρα να εμπλακεί με δυο βουλευτές του, σε μια ολέθρια διαμάχη όλων αυτών που έχουν έναν και μόνο κοινό εχθρό! Αλλη μια εκρηκτική αποκάλυψη του Γιώργου Αδαλή, για τις άγνωστες πτυχές ενός ακήρυχτου πολέμου για τα πετρέλαια!¨
Ο Αλέξης Τσίπρας, δοκιμάζει τους τελευταίους μήνες τα όρια αντοχής των Ελλήνων απέναντι στα «Εθνομηδενιστικά σύνδρομα» που κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να καταστήσουν ως θεμέλιο λίθο του κόμματος του!
Οι Εθνομηδενιστές, ουσιαστικά αποτελούν τη συνιστώσα που παλιότερα είχε ισχυρότατη παρουσία στο κόμμα ενώ τώρα βρίσκονται ως μικρή μειοψηφία μπροστά στην αθρόα έλευση του κόσμου, στο κόμμα που πρεσβεύει τον άλλο δρόμο των μνημονικών κομμάτων!
Στο σταυροδρόμι αυτό, ο Αλέξης είναι κυριολεκτικά στριμωγμένος, από τους «δούκες» και τις «δούκισσες» του κόμματος! Κι αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ότι αυτό που είχαμε γράψει πριν μερικούς μήνες, αποτελεί την μοναδική πολιτική λύση τόσο για εκείνον όσο και για το κόμμα του!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει ένα δρόμο εντελώς αντίθετο με τις επιδιώξεις του συνόλου των Ελλήνων !
 Ουσιαστικά παραχωρεί χώρο προς την ακροδεξιά αλλά και προσφέρει πακέτο, την διάσωση του ΠΑΣΟΚ και την ενίσχυση της ΝΔ!
Γαντζωμένος σε δογματισμούς του παρελθόντος, δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί, ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τον ΣΥΡΙΖΑ!
Όχι όμως τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να επιβάλουν κάποιες συνιστώσες! Αλλά έναν διαφορετικό ΣΥΡΙΖΑ!
Που δεν θα επιχειρεί να επιβάλει τις απόψεις ορισμένων «θεοπάλαβων» ανθρώπων στο λαό αλλά το αντίθετο!
Να αγκαλιάσει ως κόμμα, τις προσδοκίες, τις ανάγκες και τα όνειρα του Ελληνικού λαού!
Σίγουρα το όνειρο του λαού, δεν είναι το «πολιτικό ρεσάλτο» δύο βουλευτών, που «μπαρκάρισαν» με το Εστέλ, για να δείξουν πόσο ευαίσθητοι είναι απέναντι είναι στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό!
Αλλωστε, ποιος σώφρον Ελληνας δεν χαιρετίζει το δράμα οποιουδήποτε λαού, που καταπιέζεται!
Είπε όμως ο Αλέξης σήμερα κάτι και στέκομαι σε αυτό:
«Δυο γνήσιοι εκπρόσωποι ενός λαού που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δημοκρατία 2,5 χρόνια τώρα και οι οποίοι κομίζουν μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα λαό που χρόνια τώρα δοκιμάζεται και περήφανα αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συμβολικό μήνυμα. Και αυτό το ισχυρό όπλο εμείς απέναντι σε κάθε λαό, ακριβώς επειδή θέλουμε να αξιοποιούμε αυτό το όπλο και για τη δική μας προστασία και θέλουμε τούτη την ώρα την αλληλεγγύη όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, το όπλο της αλληλεγγύης θα το έχουμε ψηλά στις αξίες και τις δράσεις μας.»

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ !!!

Αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια!
Είπε «απέναντι σε κάθε λαό»!!
Τόνισε την «αλληλεγγύη ως όπλο»!ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ !!!
Αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια!
Εδώ και τριάντα χρόνια που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει να μας επιδείξει ανάλογη δράση για το δράμα του Κυπριακού λαού, που είναι σαφώς μεγαλύτερο;;;
Έχει ο Αλέξης να επιδείξει ένα στέλεχος του, που «μπαρκάρισε» με ένα πλοίο για να πάει όχι στα Κατεχόμενα, αλλά στην Κύπρο και να συμμετέχει σε μια εκδήλωση υπέρ της Κύπρου!!! Υπερ των αγνοουμένων Κυπρίων αδελφών και Ελλήνων που ακόμα δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται και ποια ήταν η τύχη τους!!!
Πως λοιπόν ο Αλέξης, θέλει να πιστέψω ότι η ενέργεια των δύο βουλευτών του είναι ένα συμβολικό μήνυμα προς τον πλανήτη, όταν εδώ και τριάντα χρόνια, δεν έχει κάνει έστω την παραμικρή κίνηση για να στηρίξει τον λαό της Κύπρου;
Προσωπικά, την ενέργεια των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την θεωρώ άλλο έναν «θεατρινισμό» χωρίς ουσία, που ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας δεν τον πιστεύει αλλά τον υποχρεώνουν δυο – τρεις από το κόμμα του να τον χρεωθεί!
Κι εξηγούμαι!
Ο Τσίπρας πρεσβεύει την διαφορετικότητα στην πολιτική και την ανατροπή της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης που διέλυσε αυτήν εδώ τη χώρα!!!
Αλλά με τι «εργαλεία» την πρεσβεύει άραγε αυτήν την διαφορετικότητα;;
Με τις ίδιες «παπαρδέλες» που χρησιμοποιούσαν για να έρθουν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;
Ο Τσίπρας είναι άριστος γνώστης διεθνών σχέσεων και διακρατικών εμπλοκών!
Τι είναι αυτό που γνωρίζει λοιπόν αλλά δεν το λέει:
Το Φινλανδικό πλοίο Εστέλ, έφυγε από ένα Σουηδικό λιμάνι, για να φτάσει στην Παλαιστίνη για ανθρωπιστικούς λόγους!
Μάλιστα!
Γιατί δεν έκανε μια στάση και στην Κύπρο, μιας και η Μεγαλόνησος χρειάζεται κι αυτή την τόλμη τέτοιων ακτιβιστών;
Γιατί δεν λέει όλη την αλήθεια ο Αλέξης μιας και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι την γνωρίζει;
Τι είναι τελικά το πλοίο Εστέλ, που δημιούργησε ταραχή σε ένα σωρό κράτη σε μια κρίσιμη περίοδο;
Για να δούμε λοιπόν:
Το ιστιοφόρο αυτό σκάφος έχει σημαία Φιλανδίας, μεταφέρει 17 ακτιβιστές από διάφορες χώρες όπως ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Σουηδία και οι ΗΠΑ και απέπλευσε από τη Σουηδία, έφτασε στην Ιταλία και από κει στην Κρήτη με προορισμό τη Γάζα!
Τι κοινό άραγε μπορούν να έχουν Καναδοί, Αμερικάνοι, Σουηδοί, Φινλανδοί, Νορβηγοί μέσα σε ένα ιστιοφόρο αγαπητέ Αλέξη!!!
Μήπως η αγάπη τους προς τον ... ακτιβισμό;;;;
Η μήπως η αδήριτη ανάγκη τους να καλύψουν τα … «ψυχολογικά τους κενά», για το δράμα των Παλαιστινίων (που όντως υφίσταται) και μαζεύτηκαν σε ένα ιστιοφόρο για να τους μεταφέρουν φάρμακα και υλικό για τα σχολεία;
Αυτό πιστεύεις Αλέξη ότι συμβαίνει;
Να σου πούμε λοιπόν τι είναι αυτό που συνδέει έναν Καναδό, έναν Αμερικάνο, έναν Σουηδό, έναν Φιλανδό, κι έναν Νορβηγό!!
Η μεγάλη αντίπαλός τους στον Βορά, η γνωστή σε μας ως «Ρωσική Αρκούδα»!
Ολες αυτές οι χώρες, έχουν ήδη στα κιτάπια τους, έναν ακήρυχτο πόλεμο με την Ρωσία του Πούτιν, για τα κοιτάσματα πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας, όπου η Ρωσία έχει επιβάλει την βούλησή της στην ΑΟΖ, σε τέτοια σημεία που έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε όλες αυτές τις κυβερνήσεις!
Τα περί Παλαιστινίων Αλέξη, είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», και οι ακτιβιστές προωθούν συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα!
O μεγαλύτερος λοιπόν ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στις Θάλασσες του Βόρειου Πόλου, ξεκινώντας από την «θάλασσα του Μπάρεντς» κι επεκτείνοντας σε όλες τις υπόλοιπες, η πολεμική μηχανή της Ρωσίας αντιμετωπίζει καθημερινά, χώρες όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Μ.Βρενανία αλλά και η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία που δίνουν σκληρές μάχες για την μοιρασιά της ΑΟΖ και μέχρι στιγμής, σχεδόν όλες τις κερδίζει ο Πούτιν!
Λέω σχεδόν όλες γιατί θυμήθηκα λίγο τους 120 νεκρούς του πυρηνικού υποβρυχίου «Κουρσκ», Αγαπητέ Αλέξη!
Ως αντίμετρο, κυβερνήσεις του Βορά, δημιουργούν στον Πούντιν αντίστοιχα προβλήματα όπου κι όπως μπορούν. Ένα από αυτά είναι η μοναδική εξέδρα πετρελαίου του Ισραήλ στο Μάρι-Β και η περιοχή της Συρίας, η Ταρσός, όπου διαθέτουν την μοναδική βάση τους στη Μεσόγειο!
Ένα επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και Σουηδών, Φιλανδών θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για αντίποινα στον Πούτιν, που έχει καταφέρει να ελέγξει πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής!
Και μάλιστα ένα επεισόδιο με Ελληνες βουλευτές, θα απενοχοποιήσει και την Τουρκία με την προβοκάτσια του "Μάβι Μάρμαρα", έ Αλέξη; Θα είναι η χαρά του Νταβούτογλου!
Όλα αυτά τα ξέρει ο Αλέξης, αλλά δεν τολμά να τα πει, κι άρχισε κι αυτός τα θεατρινίστικα «Παπανδρεϊκά» περί αλληλεγγύης των λαών κι άλλα τέτοια!
Είπε κανείς από τους τρανούς αλτρουιστές του Εστέλ, έστω το παραμικρό για το δράμα του Ελληνικού λαού; Η τουλάχιστον δικαιολόγησε κάποιες από τις απαράδεκτες δηλώσεις των εκλεγμένων Κυβερνήσεων, των Σουηδών των Νορβηγών και των Φινλανδών;
Ti συζητούσαν επί μέρες οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακτιβιστές των χωρών που έχουν κυριολεκτικά καταδικάσει την Ελλάδα σε αργό θάνατο με τις δηλώσεις τους;
Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και χρειάζεται ηγέτες με ειλικρίνεια, κι όχι πολιτικούς «θεατράλε» που είναι μακριά από τα «θέλω» του Ελληνικού λαού!
Βαρέθηκε, αηδίασε και χόρτασε ο Ελληνας με τους δήθεν «διαφορετικούς» ηγέτες, που στο τέλος αποδείχτηκαν κι αυτοί, εντεταλμένοι πάτρωνες διεθνών τραπεζικών κεφαλαίων, που τελικά εξόφλησαν μετεκλογικά, μεγάλες προεκλογικές χορηγίες!!
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε μια πρόσφατη σφυγμομέτρηση για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, κατεδείχθη ότι το κόμμα χρειάζεται να μετακινηθεί προς το κέντρο της πολιτικής φαρέτρας, αν θέλει να κυβερνήσει τη χώρα και στα ποιοτικά στοιχεία αυτής της έρευνας, απεδείχθη ότι πρέπει επειγόντως να παρατήσει τις «παπαρδέλες» περί διαφορετικότητας και γενικά την ακροαριστερή ρητορική!
Προφανώς, κι ο ίδιος ο Αλέξης, γνωρίζει ότι ο υπογράφων δεν διαθέτει κανενός είδους εμπάθεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αντίθετα υποστηρίζει σχεδόν το σύνολο το θέσεών του στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!
Οι προθέσεις μου προσωπικά, δεν είναι να απαξιώσω την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σώφρονα κριτική, να μετεξελιχθεί αυτό το κόμμα, σε μια σωτήρια λέμβο του Ελληνικού λαού, απέναντι στη λαίλαπα των Τραπεζιτών και της Τρόικας Εσωτερικού!
Συνεπώς, ας μην εξαπολύουν επιθέσεις οι σχολιαστές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί άπαντες γνωρίζουν ότι έχω απόλυτο δίκιο όταν γράφω και ξαναγράφω ότι πρέπει να μετακινηθεί προς το κέντρο, μορφοποιώντας θέσεις στα Εθνικά μας θέματα, κοντά στα «θέλω» του λαού και να μην προσπαθεί να πειθαναγκάσει το λαό να ενστερνιστεί πράγματα που δεν πρόκειται πότε να ενστερνιστεί!
Καταλήγοντας, η υπόθεση με το Εστέλ, θα μπορούσε να καταγραφεί ως πραγματική ακτιβιστικη ενέργεια, αν προηγουμένως οι ακτιβιστές, δεν είχαν ξεχάσει να κοντοσταθούν στην Κύπρο!
Αλλά βλέπετε εκεί η φιλευσπλαχνία των επιβατών του Εστέλ, ξεχνά εδώ και χρόνια την Κύπρο!
Προσωπικά, θεωρούσα και συνεχίζω να θεωρώ την πλειονότητα τέτοιων ακτιβιστών, ως εθελόδουλα πιόνια μεγάλων τράστ που εκμεταλλεύονται τη θάλασσα όπως κι όπου μπορούν!
Οι «γιαλαντζί ακτιβιστές» του Εστέλ, ξέχασαν στην πορεία τους, να σταματήσουν να προσφέρουν βοήθεια στο χειμαζόμενο λαό της Λιβύης, γιατί εκεί βρίσκονται ήδη οι … πατριώτες τους κι … επιβάλουν την τάξη!
Ξέχασαν να σταματήσουν στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στην Αίγυπτο αλλά κυρίως στην Τουρκία όπου οι Κούρδοι δοκιμάζονται καθημερινά ως λαός!
Και ξέχασαν διότι σε όλες αυτές τις χώρες, έχουν επικυριαρχήσει οι στρατιωτικές τους μηχανές, και απλά σήμερα πρέπει επιγόντως να εμπλέξουμε το Ισραήλ σε ένα πόλεμο με την Παλεστίνη , για να επιταχυνθεί η εισβολή του στη Συρία και να ξεκινήσει ο γενικευμένος πόλεμος στη Μέση Ανατολή και κατόπιν η μοιρασιά των πετρελαίων και η επαναχάραξη των συνόρων!
Προσωπικά, όλους αυτούς που δήθεν βοηθούν τους δοκιμαζόμενους λαούς, αλλά στην ουσία πυροδοτούν πολέμους κι εθνοφυλετικές εξάρσεις, τους θεωρώ ως τους «λαχανοντολμάδες» του διεθνούς ακτιβιστικού κινήματος, που εκτελούν αποστολές κατά παραγγελία !
Αυτούς συνδράμει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυο βουλευτές του;
Θα με συγχωρέσετε, αλλά οι πραγματικοί ακτιβιστές, αν ήθελαν να προσφέρουν φάρμακα, θα μπορούσαν να ναυλώσουν ένα αεροσκάφος και να τα έστελναν όπου ήθελαν, χωρίς να παρα΄γουν θερμά επεισόδια σε μια περιοχή που ήδη φλέγεται!
Τι θέλει να μας πεις δηλαδή ο Αλέξης; Ότι πιστεύει πραγματικά στην αλτρουιστική διάθεση όλων αυτών που βρέθηκαν στο Εστέλ οι οποίοι συμπτωματικά αποτελούν εκπροσώπους χωρών με ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Πούτιν ;
Πιστεύει άραγε ότι ο Ελληνας του 2012 έχει καμιά σχέση με τον Ελληνα του 1980, που τον κορόιδευε ο Ανδρέας, πότε με τις «κινήσεις των 6», πότε με τα αντιευρωπαϊκά του μανιφέστα και πότε με την συνδρομή «μουτζαχεντίν» … ακτιβιστών και πότε με την φιλοξενία της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Αλ Ακτζά και του Αμπού Νιντάλ; Τα ίδια θέλει να κάνει κι ο Αλέξης σήμερα, που όλα όσα σας γράφω, αποτελούν πλέον, κτήμα και γνώση της νέας γενιάς, στην οποία απευθύνεται κυρίως ο ΣYΡΙΖΑ;
Σήμερα ίσως να ακούγομαι «εχθρικός» προς το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα δικαιωθώ!
Γιατί το κόμμα δεν είχε καμία δουλειά να εμπλακεί σε μια υπόθεση που αφορά σε Ρωσο-Βορειοευρωπαικές κόντρες και τις Ρωσο-Αμερικάνικες αντιπαλότητες στην διαχείριση του τεράστιου πετρελαιοφόρου ορίζοντα της Αρκτικής Θάλασσας!
Αν πάλι έχει δίκιο ένας συνεργάτης των AegeanTimes, που ισχυρίζεται μετά μανίας ότι σε τέτοια ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει στο πόδι, τότε η άποψή μου είναι ότι αυτό διορθώνεται!
Αυτό που ΔΕΝ διορθώνεται, είναι αν τελικά, όπως προσωπικά πιστεύω, στο κόμμα αυτό, γνωρίζουν αυτές τις τεράστιες διεθνείς κόντρες, και παρόλα αυτά, προσφέρουν τα «σαρκία» τους για ένα 24ωρο δημοσιότητας! Κι εκτός του ότι δεν διορθώνεται είναι κι άκρως επικίνδυνο! Το ίδιο επικίνδυνο με την πολιτική των Μνημονιακών, που «δεν ήξεραν», «δεν διάβασαν» και στο τέλος «ψήφισαν» το Μνημόνιο!Καταλήγοντας, δεν θα διστάσω να γράψω σε σύντομο χρονικό διάστημα, για δεύτερη φορά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:
«Αλέξη, πάρτο αλλιώς...»

Πηγή : aegeantimes.gr


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Την προετοίμαζαν χρόνια αυτή την καταστροφή...

 
Του Δημήτρη Καραμήτσα *

ΕΛΛΑΔΑ 2012 (ΜΕΡΟΣ Α’)
Ξεκινώντας να στοχαστείς κριτικά για την σημερινή Ελλάδα, πρέπει να έχεις αιώνια δύναμη και ζωή για να μπορέσεις να αναλύσεις και να εξηγήσεις. Στο τέλος θα έχει περάσει η ζωή σου και, αντί να έχεις περάσει στο στάδιο του δημιουργικού στοχασμού, θα βρίσκεσαι ακόμα να απορείς, καθώς μέρα με την μέρα η φαυλοκρατία θα έχει προσθέσει και νέα προβλήματα, νέα ζητήματα για κριτική.  Δεν είναι σκοπός μου η κριτική, αλλά η πρόταση. Το Β’ Μέρος του κειμένου περιλαμβάνει σαφή και...
καθαρή πρόταση.
Η Χολέρα …
Την προετοίμαζαν χρόνια αυτή την καταστροφή. Υπόβοσκε η χολέρα και την τροφοδοτούσαν σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής. Από την παιδεία μέχρι ακόμα και τον αθλητισμό. Στην χώρα αυτή ο κοτζαμπασισμός δεν νικήθηκε ποτέ. Πάντα και παντού πίσω από κάθε θεσμό και κάθε κοινωνική λειτουργία υπήρχε ένα «παρά-» : παρα-κράτος, παρα-δικαιοσύνη, παρα-θρησκεία, παρα-παιδεία, παρα-συναλλαγές, παρα-πολιτισμός κ.ο.κ. … . Γέμισε ο τόπος από «θεσμούς»  βιτρίνες, που φτιάχτηκαν για να υπάρχει και να καλύπτεται πίσω τους η «παρά-δράση» της χολέρας μιας στυγνής ολιγαρχίας και όσων εκούσια την πλαισιώνουν.   
Αδικαίωτα έμειναν τα οράματα και οι αγώνες γενεών Ελλήνων, από την επανάσταση του ’21 μέχρι σήμερα. Γιατί πάντα υπήρχαν στην χώρα διανοητές και αγωνιστές που ζούσαν για την Ελλάδα, την κοινωνία και τον λαό της, αλλά πάντα φιμώνονταν, πάντα λοιδορούνταν, πάντα απομονώνονταν. Και η χολέρα προχωρούσε και μεγάλωνε … .
Μην φανταστείτε πως η «χολέρα» είναι για εμένα απλά μια ασθενής κατάσταση, ένα μόνο συστημικό σφάλμα. Η «χολέρα» στην χώρα είναι πρόσωπα και όχι μόνο καταστάσεις και κεκτημένες «λογικές» και «αξίες» που συγκροτούν το σύστημα της καταστροφής. Τα πρόσωπα ορίζουν την χολέρα, την δημιουργούν, την θρέφουν, την συντηρούν και την επαυξάνουν. Τίποτα δεν δημιουργείται μόνο του, καμία κατάσταση δεν είναι αυθύπαρκτη. Όλα τα αποτελέσματα έχουν αιτία και αυτό είναι κάτι που δίδαξε πρώτος ο ελληνισμός στον πλανήτη.  
Αν λοιπόν στοχαζόμαστε και στοχεύουμε σε κάτι, αν υπάρχει «θεραπεία» αυτή ξεκινά από το ξεθεμελίωμα της χολέρας.
Χολέρα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και οι μηχανισμοί-κόμματά τους. Χολέρα είναι η ολιγαρχία του πλούτου, χολέρα είναι όσοι επιλέγονται μέσα από τις τάξεις των προθύμων – συνεργατών για να καταλάβουν θεσμούς και θέσεις κλειδιά μέσα στο κοινωνικό σύστημα. Χολέρα είναι το σύστημα και όσα γεννά. Χολέρα είναι η κουλτούρα και ο πολιτισμικός εκμηδενισμός που επέβαλλαν. Χολέρα είναι η ελεγχόμενη πληροφόρηση. Η χολέρα και οι άνθρωποί της βρίσκονται παντού την εξάπλωσαν και την υπηρετούν.
Σήμερα η χολέρα, έχει καταπιεί και μολύνει ολοκληρωτικά ένα ολόκληρο λαό. Κατέστρεψε το μυαλό και την ψυχή μας και μας μετέτρεψε σε ανθρώπους φαντάσματα, σε σκιές που σέρνονται σε ένα συνεχές σκοτάδι και σέρνουν μαζί το ανθρώπινο κουφάρι τους. Ενας λαός σκιές στο σκοτάδι … .
Κι αν θέλεις από κάπου να ξεκινήσεις, αν ο λαός αυτός ο υπνωτισμένος πιστεύεις πως κάπως μπορεί να ξυπνήσει, το πρώτο που έχεις να του ζητήσεις, είναι να διώξει από παντού τους φορείς της χολέρας, αυτούς που την τροφοδοτούν με το αίμα και το σώμα του και την εκτρέφουν σκόπιμα, ώστε να παρεκτρέπεται ο άνθρωπος από την πραγματικότητά του και να ζει μέσα στο  παραπέτασμα των μύθων τους.
Οι άνθρωποι της χολέρας πρέπει να φύγουν όλοι. Δεν έχει τελικά σημασία και ούτε θα έχει αξία και ουσία η όποια νίκη, εάν διώξεις μόνο κάποιους πολιτικούς ή αν διαλύσεις κάποια κόμματα. Πρέπει μαζί τους να φύγουν όλα τα λερά σκύβαλα της εξουσίας, όλο το συνάφι τραπεζιτών, «μεγαλοεπιχειρηματιών», δικαστών, καθηγητάδων, μεγαλοσχημόνων του συστήματος. Όπως θα καταλάβατε η Ελλάδα και εμείς μαζί της μπορούμε να σωθούμε μόνο με μια πραγματική επανάσταση και μόνο αν οι δυνάμεις του λαού, οι αγνοί ικανοί και αποφασιστικοί άνθρωποι συναχθούν για να πλημμυρίσουν με σκέψη και δράση την χολεριασμένη Ελλάδα.
Πόσες φορές το μαρτυρώ πως με ξυπνάει ο ήλιος και ανατέλλει πως θαρρώ μια καθαρή ημέρα …
Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν δεν πλημμυρίσει η χώρα από ανθρώπους του λαού με καθαρό μυαλό, ψυχή και δύναμη, τότε θα χαθεί αύτανδρη με όσα συμβολίζει … . Τότε η χολέρα θα μας έχει καταβάλλει όλους.
Αν η Ελλάδα δεν ξεκινήσει από την αρχή, με νέες καθαρές αξίες, με νέους καθάριους στόχους και συνεχίζει να τρέφεται από το χολεριασμένο πιάτο που της σερβίβουν με βρώμικα χέρια οι άνθρωποι της χολέρας, τότε δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον.
Ζήτησα πριν από χρόνια να προσπαθήσουμε όλοι να ξεπεράσουμε όσα σκόπιμα μας δίδαξε ή μας επέβαλλε ως αξιώματα αυτό το σύστημα και να σκεφτούμε καθαρά ως άνθρωποι. Δεν έπαψα να το ζητώ και το ζητώ και πάλι: Ας εκκινήσουμε ξανά την σκέψη μας ξεχνώντας κάθε συστημική παρεμβολή. Μόνο έτσι μπορούμε να ανακαλύψουμε την ουσία της ζωής.
Σήμερα στον τόπο που γέννησε την Επιστήμη, καταντήσαμε να λατρεύουμε ένα ψεύτικο νέο Θεό, ένα νόμισμα. Μόνο και μόνο αν στοχαστούμε τι σημαίνει «νόμισμα» θα καταλάβουμε την πλάνη. Ακούμε τους ανθρώπους της χολέρας να μας λένε χωρίς καμία βάση και ουσιαστική εξήγηση ότι από το κίβδηλο νόμισμα εξαρτάται η ζωή και ο θάνατός μας. Γκρεμίσαμε σε αυτόν τον τόπο τους θεούς και τα είδωλα και φέραμε τον άνθρωπο στο κέντρο της σκέψης. Χτίσαμε την λογική, δημιουργήσαμε την έρευνα και το πείραμα, ανακαλύψαμε την αιτιολογία και την αιτιοκρατία, γεννήσαμε την Επιστήμη και φτάσανε οι χολεριασμένοι να μας κατατρομάζουν και να θεοποιούν μια απάτη, ένα «νόμισμα», να λένε πως αυτός είναι ο ζωοδότης ήλιος μας.
Αναρωτιέται ο Ελληνας του σήμερα : «υπάρχει ζωή χωρίς το Ευρώ ?», αυτό σκέφτεται κάθε πολίτης αυτής της χώρας και σκύβει το κεφάλι. Θα σηκωθούν οι ψυχές των προγόνων μας συφοριασμένοι συνέλληνες και θα μας κυνηγούν … .
Και όσο το σκέφτεται του κόβουν κομμάτια από τη ζωή του.
Μας κομματιάζουν οι άνθρωποι της χολέρας, μας κομματιάζουν και μας ξεπουλούν στην κερδοκρατία και στον «ζωτικό χώρο» των Γερμανοβορείων, που βρήκε την υλοποίησή του στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη.
Σκέψου ορθολογικά - Σκέψου Ελληνικά
Σκέψου πως εάν ο ψεύτικος θεός τους ήταν αληθινός, δεν θα έπρεπε να υπάρχεις σήμερα, αφού έρχεσαι από ένα τόπο που χρόνια ζούσες και δημιουργούσες χωρίς το Ευρώ, αλλά με την «ασθενική» δραχμούλα σου.
Σκέψου ότι ακόμα και με το σύστημα της χολέρας, το χρήμα στην Ελλάδα δεν είχε κόστος κτήσης για το κράτος σου, αλλά σήμερα για να το πάρεις πρέπει να το δανειστείς με μέσο κόστος 5%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν μια οικονομία όπως η ελληνική χρειάζεται 300 δις Ευρώ τον χρόνο, πρέπει να πληρώνει το 5% τόκο για το χρήμα που χρησιμοποιεί σε αυτούς που την δανείζουν, στους τραπεζίτες και στους κεφαλαιούχους. Ορθολογιστή Ελληνα 5% είναι 15 δις τον χρόνο και 10 χρόνια Ευρώ είναι 150 δις, που έχασες για να πληρώνεις τόκους στον βωμό του ψεύτικου θεού σου. 150 δις που κατέληγαν στους «ιερείς» του νομίσματος χωρίς πραγματικό λόγο, επειδή σου πουλούσαν μύθους και δοξασίες για τις δυνάμεις και τις ιδιότητες του ψεύτικου θεού τους.
 Τι σου έκανε στην πραγματικότητα το Ευρώ από το να σε καταχρεώσει χωρίς πραγματική αιτία;
Σκέψου με ορθολογισμό ότι το «σκληρό νόμισμα» πολύ σύντομα – σχεδόν άμεσα – απέκτησε αγοραστική δύναμη εκατόδραχμου. Ο,τι αγόραζες  με ένα κατοσταρικάκι το αγοράζεις σήμερα με ένα Ευρώ, δηλ. με 340,75 δραχμές, γιατί τόσο το πλήρωσες το σκληρό νόμισμα – θεό σου. Όπως μπορείς ακόμα και σήμερα ίσως να καταλάβεις το 100 δεν είναι ίσο με το 340,75.
Σκέψου νεοέλληνα όχι μόνο ότι το «σκληρό νόμισμα» - θεός έκανε τα προϊόντα σου πανάκριβα για να μην μπορούν να πουληθούν σε άλλες χώρες, αλλά και με ποιο τρόπο έκανε ελκυστικές τις εισαγωγές με αποτέλεσμα να χάσεις την παραγωγή σου στην χώρα σου.
Κι αν όλα αυτά και χιλιάδες άλλα που μπορώ να σου γράψω και να σου αναλύσω δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά από το χολεριασμένο μυαλό σου, σκέψου μόνο ότι αυτός ο ψεύτικος θεός της χολέρας είναι αυτός που σε κατέστρεψε. Γιατί την καταστροφή την βίωσες με το Ευρώ και την ίδια την Ε.Ε. .
Ούτε αυτό, εκ του αποτελέσματος, δεν μπορείς να εννοήσεις ; ότι την καταστροφή την βιώνεις με το Ευρώ και στην Ε.Ε. ;
Αρα κάτι φταίει…
Και δεν φταίει το διεφθαρμένο παρασύστημα της Ελλάδας, γιατί εκτός από εσένα καταστράφηκαν και άλλοι λαοί … και έπονται και άλλοι. Κάποιοι κερδίζουν πουλώντας σου το δικό σου δικαίωμα, το σύμβολο των κόπων και της εργασίας σου, γιατί αυτό είναι και συμβολίζει το χρήμα στις κοινωνίες του καπιταλισμού: είναι η υλοποίηση του κομματιού από την ζωή σου που διαθέτεις για τους σκοπούς της λειτουργίας του συστήματος.
Μήπως τελικά το Ευρώ είναι χαράτσι και φόρος υποτέλειας ;  Μήπως θα πρέπει να αρχίσεις ξανά να σκέφτεσαι και να σκέφτεσαι σφαιρικά και έξυπνα;
     Αυτά θα σου δίδασκε και θα σου φανέρωνε ο ελληνικός τρόπος σκέψης, η ίδια η λογική. Όπως θα ήταν πολύ απλό να κατανοήσεις ότι, εάν η χώρα του χολεριασμένου καπιταλισμού απαλλασσόταν από το νόμισμα της υποτέλειας και γκρέμιζε τους βωμούς του ψεύτικου θεού και τους ιερείς του, τους ανθρώπους της χολέρας, θα έλυνες τουλάχιστον το πρόβλημα ρευστότητας. Γιατί θα είχες στη διάθεσή σου και το Ευρώ (είναι δικό σου, το πλήρωσες !) και το νέο νόμισμα που θα σου ανήκε ως δημιουργική δυναμική. Για αυτό τον λόγο το Λαϊκό Κίνημα πρότεινε την παράλληλη έκδοση εσωτερικού χρήματος (όχι νομίσματος). Γιατί μόνο έτσι σε μία οικονομία, που χειμάζεται και από την έλλειψη χρηματικών πόρων, θα μπορούσε να υπάρξει ένα λειτουργικό εργαλείο για να εκκινήσουν οι παραγωγικές διαδικασίες.
    Αλλά πώς να γίνουν όλα αυτά με την χολέρα και τους ανθρώπους της ; με τον φόβο και την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει παντού … .
    Ως βλασφημία αντιμετωπίζεται από τους ανθρώπους της χολέρας ακόμα και η απλή αμφισβήτηση του θεού – νομίσματος, ακόμα και ο προβληματισμός για αυτό. Φιμώνεται και αναθεματίζεται από τους ανθρώπους της χολέρας, Τέτοιο άγριο σκοταδισμό λίγες φορές έχει ζήσει ετούτος ο τόπος.     
    Όμως η ουσία δεν βρίσκεται στην κριτική και στη διαπίστωση. Αυτές είναι απλά προαπαιτούμενα για την εύρεση των λύσεων. Η ανάλυση έχει αξία μόνο όταν οδηγεί στην λύση.
        Στο Β’ Μέρος θα αναφερθώ στις λύσεις, στις λύσεις που είναι τόσο απλές και κατανοητές όσο η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Το «Λαϊκό Κίνημα» έδωσε λύσεις ουσιώδεις και συνολικές και σε αυτές θα ανήκει το Β’ Μέρος.
Θα σας αφήσω λίγες ημέρες να στοχαστείτε, να προσπαθήσετε να στεφτείτε ελεύθερα και ελληνικά ! 
   
*    Ο Δημήτρης Καραμήτσας είναι Δικηγόρος, Πρόεδρος «Λαϊκού Κινήματος» και αντιπρόεδρος του «Νέου ΙΝΚΑ» Δημήτρης Καραμητσας
 

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

"ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" Ή ΨΕΥΔΟΑΦΟΡΜΗ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

        http://laikometopo.blogspot.gr  
      
   «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ή ΨΕΥΔΟΑΦΟΡΜΗ ?
Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για όσα θεωρούμε πως πρόκειται σύντομα να συμβούν.
Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση των απατεώνων υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται διάφορα εγκληματικά και αντισυνταγματικά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού. Κάθε μέρα όμως αποκαλύπτεται πως δεν υπάρχει πραγματική διαπραγμάτευση, αλλά τα δήθεν προς διαπραγμάτευση παράνομα μέτρα έχουν ήδη αποφασιστεί στο παρελθόν και έχουν ήδη λάβει και νομική φόρμα – κάλυψη.
Για εμάς είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι η επόμενη σύνοδος κορυφής του ευρωπαϊκού λησταρχείου θα λάβει «σκληρές» αποφάσεις για την Ελλάδα, αλλά και για την Ε.Ε. . Η δημιουργία μιας Ε.Ε. τριών ταχυτήτων θα ξεκινήσει να αποτελεί και θεσμική πραγματικότητα.
Είναι σαφές ότι για την Ελλάδα κάποιοι έχουν επιλέξει και θα επιβάλλουν ή θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν την έξοδο από την Ευρωζώνη.
Η αποτυχία της ψευδοδιαπραγμάτευσης με την «τρόϊκα» θα είναι απλά η αναγκαία τυπική αφορμή που θα οδηγήσει την χώρα εκτός Ευρώ.
Το ποια μορφή θα της προσδώσουν (τυπική χρεοκοπία, ουσιαστική χρεοκοπία, απλή έξοδος με επιχορήγηση) θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς τα αντικρουόμενα συμφέροντα και γεγονότα όπως οι αμερικανικές εκλογές δεν τους βοηθούν να καταλήξουν. 
Μέχρι στιγμής το πιθανότερο σενάριο είναι η μεταβατική έξοδος με οικονομική πριμοδότηση και επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους.
Ενημερώνουμε τον ελεύθερο ελληνικό λαό (όχι τους «γραικύλους») και ζητούμε να μην πιστεύει από εδώ και πέρα τίποτα από όσα του «πασάρουν» τα Μ.Μ.Ε. .
                                                                              Η Δ.Ε. του Λαϊκού Κινήματος

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η «Αριστερά» εγκατέλειψε το λαό στο Σύνταγμα!

http://anemos5.blogspot.com

Η «Αριστερά» εγκατέλειψε το λαό στο Σύνταγμα!


















Τις ξεφτίλες του ΠΑΜΕ, με τις παρελάσεις σοβιετικού τύπου, μιμείται και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η… ριζοσπαστική «Αριστερά» αποχώρησε από την πλατεία Συντάγματος και άφησε πολλές χιλιάδες αγανακτισμένων και ανένταχτων δημοκρατικών μόνους απέναντι στα ΜΑΤ!
Αυτή είναι η «Αριστερά» που γράφει στις αφίσες της να «διώξουμε» την κυβέρνηση και την τρόικα;
Αυτή είναι η «Αριστερά» που πήρε τις ψήφους του δημοκρατικού ελληνικού λαού; Σπουδαία «Αριστερά», τσίρκο με κόκκινες σημαίες και σανδάλια!
Αυτή τη στιγμή ο ανένταχτος δημοκρατικός λαός παραμένει στην οδό Πανεπιστημίου, αφού τα ΜΑΤ κατάφεραν να εκκενώσουν την πλατεία!
Επειδή ο λαός δεν υποχωρεί, τα ΜΑΤ κάνουν εκκαθαρίσεις ΤΩΡΑ στην οδό Πανεπιστημίου… Θέλουν να διώξουν το λαό από την… Αθήνα;

http://www.tsantiri.gr/

ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ!
Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!  ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!
ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ!
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο εισαγγελέας Διώτης, η 17Ν και η λίστα Λαγκάρντ


diwtis_iwannis_14-10-2012

















του Δημήτρη Χριστόπουλου

Στις 29 Ιουνίου 2002  καταγράφεται  η έκρηξη πυροκροτητή στα χέρια...
αγνώστου στην Ακτή Μιαούλη. Στον Ευαγγελισμό, όπου μεταφέρθηκε ο άγνωστος, οργανώθηκε ένας αγώνας δρόμου για να σωθεί. Με τίτλο «Μην χάσετε το δώρο» αποδίδονταν στα Νέα (1.7.2002) οι συστάσεις του τότε πρωθυπουργού προς την Αντιτρομοκρατική. Το «δώρο», βέβαια, δεν χάθηκε…
Από το σημείωμα νοσηλείας του Ευαγγελισμού προκύπτει η κατάσταση του πολυτραυματία: «1. Τραυματικός ακρωτηριασμός δεξιάς άκρας χειρός με σημαντική αιμορραγία, κάταγμα ωλένης, 2. Θλάσεις πνευμόνων με πνευμονορραγία, 3. Θερμικά χημικά εγκαύματα προσώπου, θώρακος, άνω κοιλίας, μασχάλης, μηρών και κνήμης και θλαστικά τραύματα προσώπου, 4. Κακώσεις οφθαλμών. 5. Κάταγμα σπλαχνικού κρανίου ρινικών οστών, δ. ιγμόρειου και αρ. ζυγωματικού, ρινορραγία, 6. Υφολική ρήξη τυμπάνου άμφω».  Στην κατάσταση αυτή, ο ταυτοποιημένος πλέον Σάββας Ξηρός αποσωληνώθηκε πρόωρα στις 4 Ιουλίου με αιτιολογία τα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα (πήγματα ξερού αίματος στους πνεύμονες) που θα έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή του.
Όπως προκύπτει από  αφιέρωμα του ΒΗΜΑGAZINO στον εισαγγελέα Ι. Διώτη (2.3.2003), όπου η δημοσιογράφος Ι. Μάνδρου φαίνεται να αναπαράγει σε τρίτο πρόσωπο συνέντευξη μαζί του, ο εισαγγελέας εξηγεί ότι οι γιατροί ενεργούσαν με δική του παρέμβαση. Το ίδιο επιβεβαιώθηκε από τις καταθέσεις των γιατρών στο ακροατήριο. Επί πέντε μέρες ο Ξηρός ανακρίνεται. Στις 11 Ιουλίου αρχίζει να απολογείται χωρίς συνήγορο. Στις 8 Αυγούστου, έπειτα από 40 ημέρες κράτησης, εκδίδεται ένταλμα σύλληψης και ανατίθεται η υπόθεση στον ανακριτή όπου  παίρνει το δρόμο μιας κανονικής ποινικής διαδικασίας. Μέχρι τότε οι αρχές δηλώνουν ότι δεν είναι κρατούμενος «με την έννοια του νόμου» όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο ανακριτής Λ. Ζερβομπεάκος ανακοίνωσε στον κρατούμενο το κατηγορητήριο στις 8 Αυγούστου και τον κάλεσε να απολογηθεί.  Για πρώτη φορά επιτράπηκε παρουσία συνηγόρου. Η δικογραφία άλλωστε αριθμούσε πλέον  δεκάδες χιλιάδες σελίδες. Στις 11 Αυγούστου, ο Σάββας Ξηρός απολογήθηκε στον ανακριτή, παρουσία ενόπλων. Στη δίκη, που ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου 2003, ο Ξηρός, με συνοπτική προδικασία ανακάλεσε τις απολογίες του και κάλεσε το δικαστήριο να εξετάσει το «έγκλημα του Ευαγγελισμού». Το δικαστήριο απέρριψε τις σχετικές ενστάσεις.
Από τα προηγούμενα και χωρίς να προχωρήσει κανείς σε εμβριθείς  νομικές αναλύσεις, προκύπτει πως ο Σάββας Ξηρός κρατήθηκε παράνομα χωρίς ένταλμα σύλληψης επί 40 ημέρες, τέθηκε σε καθεστώς απόλυτης απομόνωσης παρότι βαριά τραυματίας, εμποδίστηκε παράνομα να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο, υποβλήθηκε σε ολονύκτιες συνεχείς ανακρίσεις παρότι ετοιμοθάνατος και υποχρεώθηκε να απολογηθεί χωρίς καν γνώση της δικογραφίας. H παραπάνω ιστορία δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία παραβίαση δικονομικών εγγυήσεων στην Ελλάδα, μολονότι σαράντα μέρες σε κράτηση χωρίς κατηγορία αποτελούν σίγουρα μοναδικό γεγονός  στα ποινικά χρονικά της μεταπολίτευσης.
Γιατί όμως την ξαναφέρνω στη μνήμη μας; Ο αναγνώστης μάλλον έχει καταλάβει. Ο ίδιος εισαγγελέας, με αφορμή τη μη χρήση της λίστας Λαγκάρντ ως αποδεικτικό μέσο, δηλώνει ευθαρσώς σήμερα πως «στη δημοκρατία δεν αρμόζουν οι ρουφιανολίστες» και πως «η εξιχνίαση των εγκλημάτων […] θα πρέπει να γίνεται με φανατική προσήλωση στη νομιμότητα» (Τα Νέα , 6-7.10.2012).
Αυτό που μάθαμε από τους παλιότερους και μαθαίνουμε ακόμη στους νεότερους είναι ότι «το κράτος δικαίου είναι το κράτος κανόνων».  Οι κανόνες αυτοί μπορεί να είναι μέχρι και άδικοι. Με δύο λόγια, το κράτος δικαίου μπορεί να μην είναι το δίκαιο κράτος, αλλά το προβλέψιμο. Κατά τη γνωστή ρήση, που αρεσκόταν να επαναλαμβάνει ο Αριστόβουλος Μάνεσης, «όταν αυτός που σου χτυπά την πόρτα χαράματα είναι ο γαλατάς, και όχι ο αστυνομικός». Αυτό στο οποίο ξέρεις «τι θα γίνει αν…» και «τι θα γίνει αν δεν…». Οι κανόνες, εδώ, ισχύουν ανεξάρτητα από πολιτικές αντιπάθειες, κοινωνικές γνωριμίες και ιδεολογικές συγγένειες. Κοινώς, η νομιμότητα υπεράνω σκοπιμότητας. Αν για κάποιους ισχύουν και για άλλους όχι, τότε το κράτος δικαίου υφίσταται πλήγματα. Όπως προκύπτει από την ως άνω αντιπαραβολή. Διότι, εδώ φαίνεται, κύριε Διώτη, πως παίζουμε δίχως κανόνες. Αφόρητος –ουσιωδώς επιλήψιμος– νομικός σχολαστικισμός και «δημοκρατικές ευαισθησίες» για τη λίστα των φοροφυγάδων ενώ «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» για την τρομοκρατία. Φάουλ και στα δύο…
Όμως, παιχνίδι χωρίς κανόνες δεν υπάρχει. Είναι ωμός καταναγκασμός. Ας μην εκπλησσόμεθα λοιπόν όταν η κοινωνία παίζει χωρίς κανόνες, όταν σ’ αυτό το παιχνίδι επιδίδεται το κράτος (δικαίου;)…
* Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ποιοί και γιατί προστατεύουν τον Ανδρέα Μαρτίνη; του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;




http://www.kentri.gr/
erithros_stauros
Λίστες από εδώ λίστες από κει και στην ουσία κανένα αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα καθαρά επικοινωνιακό παιχνίδι, που πετάει τη μπάλα έξω από το γήπεδο. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, ένα μεγάλο μέρος των αφορολόγητων εισοδημάτων που βγήκε παράνομα στο εξωτερικό θα είχε επιστρέψει στο δημόσιο ταμείο.
Τέτοια βούληση ακόμη και σήμερα δεν διαφαίνεται, καθώς το σύστημα διαπλοκής πολιτικής με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, παραδικαστικούς μηχανισμούς και ΜΜΕ καλά κρατεί.
Ακόμη και στη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, υποτίθεται εθνικής «σωτηρίας», το σύστημα έχει επιβάλλει τους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι, προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα των εντολέων τους, λειτουργούν ως τροχοπέδη στην υλοποίηση των διακηρύξεων της κυβέρνησης.
Δύο χρόνια υποτίθεται, ότι το ΣΔΟΕ ερευνά  τον Ανδρέα Μαρτίνη, που ελέω του συστήματος δικαστικοοικονομικοεκδοτικοδημοσιογραφικής και πολιτικής διαπλοκής, διαφέντευε επί τρεις 10ετίες τον ΕΕΣ, και διαχειρίζεται κατά το δοκούν την κρατική επιχορήγηση  τα ποσά των ετήσιων πανελλήνιων εράνων και πλήθος κληροδοτημάτων. Ακόμη και μετά την παραίτησή του πριν λίγες ημέρες, αυτός εξακολουθεί να κινεί τα νήματα.
Είχε καταστρατηγήσει τον καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα του ΕΕΣ μετατρέποντάς τον σε ιδιωτικό κλαμπ ημετέρων, διορίζοντας  στρατιές ψηφοφόρων των κομμάτων εξουσίας εξασφαλίζοντας έτσι τη στήριξή τους, καθώς και συγγενείς δικαστών, που νομιμοποιούσαν με αποφάσεις τους τις ανομίες του.



Η ευμενής δικαστική μεταχείριση του Μαρτίνη, αποτελεί  ακόμη και σήμερα εισιτήριο για ανέλιξη μέχρι την κορυφή της δικαστικής ιεραρχίας. Έτσι εδώ και χρόνια η δικαιοσύνη λειτουργούσε ως βιομηχανία έκδοσης απαλλακτικών βουλευμάτων και αποφάσεων υπέρ του Ανδρέα Μαρτίνη. Δεν είναι δε τυχαίο, ότι και αυτός που τον διαδέχθηκε είναι πρώην αρεοπαγίτης.
Αλήθεια, τι κάνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς; Έχουν ζητήσει το όποιο πόρισμα ερευνών από το ΣΔΟΕ; Αντί να αναλώνονται σε υποθέσεις που αναδεικνύονται, από τα ΜΜΕ στο πεδίο εκτέλεσης παραγγελιών και που στο τέλος δεν βγαίνει τίποτα, ας ασχοληθούν  με υποθέσεις όπως αυτή.
Το κλιμάκιο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, το οποίο βρέθηκε και πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα, έχει εκφράσει τον προβληματισμό του, για το γεγονός ότι τόσο η ελληνική πολιτεία όσο και η δικαιοσύνη επιτρέπουν στον Ανδρέα Μαρτίνη να παρανομεί κατά σύστημα και κατά συρροή.
Η Διεθνής Ομοσπονδία είναι μάλιστα τόσο εξοργισμένη, που απειλεί τον ΕΕΣ με διαγραφή από τα μητρώα της.

 Περισσότερες λεπτομέρειες για το βίο και την πολιτεία του κυρίου αυτού δείτε και εδώ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αμβρόσιος Αιγιαλείας: Αφιερωμένη η λίστα Λαγκάρντ στους πολιτικούς μας


Με ένα κείμενο για τη δαιδαλώδη διαδρομή της «λίστας Λαγκάρντ», που ανήρτησε το δικτυακό του τόπο και το οποίο αφιέρωσε στους... στους πολιτικούς, εγκαινίασε την επικοινωνία με το ποίμνιό του για τη... νέα σεζόν, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:
«Εγκαινιάζοντας την επικοινωνία μας αυτής της νέας περιόδου, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε την εικόνα και την συμπεριφορά των παραγόντων του πολιτικού βίου μιας άλλης εποχής, τότε που το ήθος ήταν το πρώτο και μέγιστο προσόν για την εκτίμηση ενός προσώπου. Πρόκειται για την Διακήρυξη ενός πολιτευόμενου του έτους 1844.

Την αφιερώνουμε σε όλους τους πολιτικούς παράγοντες της εποχής μας, ιδιαίτερα όμως στους πολιτικούς του τύπου «Μαζί τα φάγαμε» με την ευχή να διδαχθούν.

Η ψυχή κάθε έντιμου 'Ελληνα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι πολύ αγανακτισμένη από τα καμώματα των πολιτικών των τελευταίων τούτων ημερών! Αναφερόμεθα στην περίφημη «λίστα Λαγκράν»τ με τις παράνομες καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, την οποίαν αρχικά παρέλαβε ο τότε υπουργός των Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ακολούθως την παρέδωσε σε παράγοντες του ΣΔΟΕ, καθώς έγραψαν οι εφημερίδες, εκείνοι με την σειρά τους την «κατάπιαν» και, τέλος, κατά την μεταφορά της από τον Άννα στον Καΐάφα η λίστα Λαγκράντ ή Φαλτσιάνι εξαφανίσθηκε!!!

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση αυτή έχουν και οι Δικαστικές Αρχές., δηλαδή ο Άρειος Πάγος, παράγοντες του οποίου απεφάνθησαν, ότι η λίστα πρέπει να εξεφανισθή, επειδή είναι προϊόν υποκλοπής! Έτσι λοιπόν το θέατρο του παραλόγου πρόβαλε ενώπιόν μας τούτες τις ημέρες σε όλη του την μεγαλοπρέπεια! Κάποιοι αδιάντροποι πολιτικοί Παράγοντες χθές, ὄχι πρίν από χρόνια, παρέλαβαν μια σημαντική λίστα με ονόματα και στοιχεία για παράνομη διακίνηση χρημάτων καί την εξαφάνισαν! Εἰναι τά ίδια αυτά πρόσωπα, που μας ωμίλησαν για τον Τιτανικό και με τις ομιλίες τους σε Ευρωπαϊκά Forum κατεξευτέλισαν τον Ελληνικό Λαό, παρουσιάζοντας τους Ἐλληνες ως τεμπέλιδες, κλέφτες κλπ.!!!!

Στο παιχνίδι μπήκε και ο νέος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο είχαμε μια καλύτερη εκτίμηση. Ἀφού επί δέκα ημέρες γινόταν χαλασμός στα ΜΜΕ για το πού βρίσκεται αυτή η περίφημη λίστα Λαγκράντ, ξαφνικά στο προσκήνιο εμφανίσθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και .......παρέδωσε στον αρμόδιο Υπουργό την περιζήτητη αυτή λίστα! Την είχε στα χέρια του από τήν εποχή, που ο κ. Βενιζέλος ήταν Υπουργός Οικονομικῶν! Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Γιατί ἀργησε τόσο πολύ να παραδώσει αυτή τη λίστα; Που άραγε απέβλεπε αυτή η καθυστέρηση; Η αιτία, λοιπόν, που οδηγηθήκαμε στην κατάσταση της έσχατης φτώχειας είναι η συμπεριφορά των Πολιτικών Ηγετών μας, όλων των Κομμάτων καί όλων των αποχρώσεων, είναι αυτό το απαράδεκτο ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ! Λέγεται, ότι και αυτό τό ΚΚΕ έχει πάρει τις μίζες του από την SIEMENS! Το ακούσαμε, δεν μπορούμε να το αποδείξουμε!

Το κακό γίνεται με. «Βάλανε χέρι στη λίστα ,, έγραψε χθές ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Και συμπλήρωσε:: «Ποιά ηχηρά ονόματα πάνε να καλύψουν»; καθ' ὀσον η λίστα που παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος «έχει λευκές στήλες και μηδενικούς λογαριασμούς»! Άρα κάποιοι Πολιτικοί Ηγέτες προσπάθησαν να καλύψουν κάποια πρόσωπα. Προφανώς τέτοια ονόματα δεν είναι του μανάβη ή τοῦ ψιλικατζή της γειτονιάς μας. Τέλος, το κερασάκι στην βρώμικη αυτή υπόθεση είναι η κρίση του Εισαγγελέως κ. Πεπόνη, ο οποίος αποφάνθηκε ότι η λίστα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ!!! Άρα η Χώρα μας μπήκε στην μεγάλη αυτή ταλαιπωρία, στον κατήφορο της μίζας, της κλοπής και της απάτης, αφ' ότου ο μακαρίτης ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είπε προ ετών το αμίμητο εκείνο "είπαμε να κάμετε ένα δωράκι στον εαυτό σας, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (500.000) δραχμές.

Ήθος, λοιπόν, ήθος και ακέραιοι άνθρωποι μας λείπουν σήμερα! Χριστιανικό ήθος χρειάζεται σήμερα σε όλους μας, πολιτικούς και ψηφοφόρους μικρούς και μεγάλους κληρικούς και λαϊκούς, νέους και γέρους, άνδρες και γυναίκες επώνυμους και ανώνυμους!

Το ήθος, δηλ. την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την φιλαλληλία στην καθημερική μας ζωή, την διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο, την τήρηση των όρκων μας, με μιά λέξη το ΗΘΟΣ ή άν θέλετε τα ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ, τα εδίδαξε ο Χριστός μας. Ο Κώδικας μιας χρηστής συμπεριφοράς περιέχεται στο Ευαγγέλιο. Ας βάλουμε λοιπόν το Χριστό στη ζωή μας, ας εφαρμόσουμε τους κανόνες της χριστιανική Ηθικής, ας γίνουμε ζωντανά μέλη της Εκκλησίας και τότε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητος, ακόμη και τα οικονομικά, θα λυθούν. Αλλοιώς όσες "τρόϊκες" και αν έλθουν, όσοι επιτηρητές και τιμωροί του Λαού μας και αν κάτσουν πάνω από τα κεφάλια των ιθυνόντων, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει! Οι Νόμοι εφαρμόζονται από τους νομοταγείς πολίτες, δηλ. από τούς έντιμους πολίτες!

Το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα έχει πια χρεωκοπήσει! Καί μάλιστα έχει χρεωκοπήσει πανηγυρικά! Η αποφορά από την ηθική αυτή χρεωκοπία των ιθυνόντων, που εισπνέουμε κάθε μέρα, μας πνίγει! Να μερικά απλά δείγματα από την προσφατη ειδησεογραφία:

"Πάνω από 500.000.000 € τον χρόνο η φοροδιαφυγή. Δύο υφυπουργοί πήγαν να βάλουν τέλος στη λαθραία διακίνηση καυσίμων και βρέθηκαν στο σπίτι τους......" (Οι αθηναϊκές εφημερίδες της 16/09/2012).

"Με BMW αξίας 750.000 € κυκλοφορούσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου...." "Τεθωρακισμένη BMW, αξιας 750.000 €, χρειαζόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνστνατίνου για να αισθάνεται ασφαλής στις μετακινήσεις του....." έγραψαν και πάλιν οι εφημερίδες της 16ης Σεπτεμβρίου.

Κάποιοι ανώνυμοι 'Ελληνες "που έβγακαν έξω τα 22.209.295.375 € ", γράφει "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" της ίδιας ημέρας.

Μια μεγαλώνυμη Κυρία, που είχε διατελέσει καί υπουργός, παραιτήθηκε από τήν βουλευτική της ασυλία και παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη, επειδή δεν είχε δηλώσει στη Φορολογική ης Δήλωση το ποσόν του 1.000.000 $, ένα ποσό, που είχε σε καταθέσεις του Εξωρτερικού ο Σύζυγός της.

Η αμαρτωλή Συμφωνία της παρούσης Κυβερνησεως μέ την SIEMENS, ώστε να κλείσει οριστικά η εκκρεμότης, καταγγέλθηκε ήδη στη Βουλή και δεν θα επικυρωθή! Από τh SIEMENS ενισχύθησαν οικονομικώς όλα τα Πολιτικά Σχήματα και Κόμματα! Το γνωστό από τήν περίοδο της Τουρκικής κυριαρχίας στη Χώρα μας baksis, που σήμερα έχει μετονομασθή ως "μαύρο χρήμα" έρρευσε στα Ταμεία όλων των πολιτικών αποχρώσεων!

Τα ανεπανάληπτα εκείνα λόγια του Μακρυγιάννη έρχονατι κια σήμερα στην επικαιρότητα παό τα βάθη της ιστορίας μας. Ακούστε τα: "Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τά χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί καί βουλευταί, τόχουν σε δόξα, τόχουν σε τιμή, τόχουν σε ικανότητα, να τούς ειπείς ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι έφεραν τόσα κακά εις την Πατρίδα...." (βλ. Γεωργίου Λεονταρίτη, "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ....." στο ΠΑΡΟΝ της 16ης Σεπτεμβρίου 2012, σελ.12)

Τώρα λοιπόν είναι καιρός να ξαναδιαβάσουμε, και κυρίως να εφαρμόσουμε, το Ευαγγγέλιο, δηλ. τόν νόμο του Σωτήρος Χριστού, άν βέβαια θέλουμε να επιωβιώσουμε σαν Έθνος και νά σωθούμε σαν Λαός! Τώρα είναι καιρός να συνδεθούμε και πάλι με την Εκκλησία, την Σώτειρα του Έθνους, αλλά και τήν κολυμβήθρα της σωτηρίας της ψυχής μας»

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΑ "ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, κατήγγειλε ότι διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, «το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα», υπογραμμίζοντας πως οι φτωχοί πληρώνουν και οι πλούσιοι απέχουν.
Επιχειρώντας να παρουσιάσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του, ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε ότι οι πολίτες που κλήθηκαν να καταβάλουν το «χαράτσι» αποτελούν θύματα εμπαιγμού, καθώς αντίθετα με εκείνους, μεγάλες επιχειρήσεις πλήρωσαν, στην «καλύτερη» των περιπτώσεων, μειωμένο τέλος ακινήτων, με έκπτωση έως και 60%, ή εξαιρέθηκαν πλήρως του σχετικού «βάρους». Παράλληλα, αναφέρθηκαν μέθοδοι μέσω των οποίων, παράτυπα αποφεύγεται η καταβολή χιλιάδων ευρώ από την πλευρά των επιχειρηματικών μονάδων.
Υποστηρικτικά των όσων είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ υπέβαλαν στο δημόσιο διάλογο τα παρακάτω ερωτήματα:
1η Περίπτωση:
Επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός:
Τέσσερις (4) παροχές ρεύματος
Κηφισίας 1-3
Κηφισίας 7
Κηφισίας 49
Κηφισίας 95-97
Πως γίνεται , τι έγινε και σε όλες μα σε όλες τις παροχές και ενώ επί χρόνια πλήρωνε ΤΑΠ με συγκεκριμένα τετραγωνικά σε κάθε παροχή. Μόλις μπήκε το χαράτσι
- στην πρώτη παροχή τα τ.μ από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρώ χαράτσι ;
- Πως γίνεται τι έγινε και στη δεύτερη παροχή τα τ.μ από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε
446.626 χαράτσι;
- Πως γίνεται τι έγινε και στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ;
- Πως γίνεται τι έγινε και στην τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12. 844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ !!;
2η Περίπτωση: Πως γίνεται και τι έγινε το REGENCY καζίνο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ το 2011 χρεώνεται με ΕΕΤΗΔΕ με βάση τα τετραγωνικά του, το 2012 μηδενίζονται τα τετραγωνικά του, με αποτέλεσμα να του επιστρέφεται και το ποσό που είχε χρεωθεί το 2011. Ανήκει στις Ουρσουλίνες; Έχει ανάγκη στήριξης; Είναι φιλόπτωχο ταμείο;
3η Περίπτωση: Πως γίνεται και γιατί το ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ενώ αρχικώς πλήρωσε, δεν πληρώνει ΕΕΤΗΔΕ; Ανήκει στην εκκλησία; Έχει ανάγκη στήριξης;
4η Περίπτωση: Πως γίνεται και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν πληρώνει καθόλου χαράτσι; Είναι φιλανθρωπικό Ίδρυμα; Είναι βιομηχανία; Είναι εκκλησία;
5η Περίπτωση: Πως γίνεται, τι γίνεται και τα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ -ΓΕΙΤΟΝΑ δεν πληρώνουν χαράτσι; Έχει ανάγκη φιλανθρωπίας ο κ. Γείτονας;
6η Περίπτωση: Γιατί ενώ ο εκδοτικός Οργανισμός Λαμπράκη και η εφημερίδα Ελευθεροτυπία μετά το δώρο Βενιζέλου πληρώνουν μειωμένο χαράτσι; Ο εκδοτικός οίκος Πήγασος δεν πληρώνει καθόλου; Αν η απάντηση είναι γιατί έχει βιομηχανικό ρεύμα, τι διαφορετικό βγάζει-κάνει-εκδίδει από τον ΔΟΛ και την Ελευθεροτυπία που να του δίνει την δυνατότητα να έχει βιομηχανικό ρεύμα;
7η Περίπτωση: Πώς γίνεται και τα ελαστικά ΜΙΣΕΛΕΝ δεν πληρώνουν χαράτσι; Παράγονται εδώ;
8η Περίπτωση: Πως γίνεται και το ΙΚΕΑ στα Σπάτα δεν πληρώνει; Οι Σουηδοί έχουν δική τους οικονομική ζώνη;