Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Ε.ΛΑ.Δ.Α. από Θεοδωράκη, Γλέζο, Κασιμάτη,Το βίντεο του nasosgrzangi

Συγκλονιστική και άκρως συγκινητική ήταν η χθεσινή νύχτα, καθώς, μέσα στο μαύρο σκοτάδι που ζει η πατρίδα και ο λαός μας, άναψε ένα φως αισιοδοξίας, από τα σύμβολα της πατρίδας μας Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Κασιμάτη, και Μανώλη Γλέζο!
Παρόντες στη πολύ μικρή για την εκδήλωση αίθουσα του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης"που γέμισε ασφυκτικά πλήθος κόσμου, παρά το τσουχτερό κρύο, όλοι εκείνοι που έταξαν τους εαυτούς τους στο να δώσουν ένα κοινό αγώνα αλληλεγγύης και αντίστασης κατά των προδοτών της πατρίδας και του λαού.
Έκπληξη η παρουσία του δημάρχου Στυλίδας Λάκη Γκλέτσου, ενώ, πολλοί ανέμεναν και τη παρουσία του Πάνου Καμμενου ο οποίος όμως δεν προσήλθε.
Ο Μ. Θεοδωράκης δήλωσε σίγουρος ότι «όλοι αυτοί, τρόικα, Μνημόνιο, δωσίλογοι, υποτακτικοί, πουλημένοι, όλοι θα πάνε στη θάλασσα. Και θα είμαστε εμείς τα παλικάρια -- εγώ, ο Μανώλης και ο
Γκλέτσος. Θα είμαστε μπροστά όταν θα τους πετάξουμε». Και έκλεισε την ομιλία του με ένα κάλεσμα: «Βοηθήστε μας. Δεν έχουμε πολύ χρόνο ο Μανώλης κι εγώ. Εβδομήντα χρόνια πολεμάμε»
Την ενίσχυση της πρωτοβουλίας από τα κόμματα ζήτησε ο Μ. Γλέζος ενώ διευκρίνισε πως αυτό πρέπει να γίνει χωρίς καθοδήγηση. Ακόμη σημείωσε πως η κίνηση αυτή έχει ως στόχο την συσπείρωση πολλών δυνάμεων, των κινημάτων και των ομάδων αντίστασης και για αυτό το λόγο δεν είναι ένα εκλογικό κομματικό σχήμα.
Στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην παρανομία των συμβάσεων αναφέρθηκε ο Γ. Κασιμάτης σημειώνοντας πως το ίδιο το χρέος στρέφεται κατά του λαού. Τέλος αναφέρθηκε στις οδυνηρές επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας και των αποκρατικοποιήσεων στις χώρες του Τρίτου κόσμου και προειδοποίησε πως «το χρηματοπιστωτικό σύστημα πειραματίζεται με το ίδιο σχέδιο στην Ελλάδα».
Ακολούθησαν χαιρετισμοί και τοποθετήσεις φορέων.
Ανάμεσα στους ομιλητές και ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος ο οποίος είπε ότι: «Για τον Μίκη θα ερχόμουν και περπατώντας και κολυμπώντας». Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κόσμο: «Κατουρήστε τα ΜΜΕ. Υπάρχει το ίντερνετ. Να φτιάξουμε κόμμα να κατέβουμε στις εκλογές. Σε παρακαλούμε να μπεις μπροστά Μίκη και εμείς μαζί».
Του Στέλιου Παπαθεμελή, του Θ. Δρίτσα εκ μέρους του ΣΥΝ, του στρατηγού Απ. Τόσκα εκ μέρους της Ενωτικής Κίνησης, εκπροσώπου του Μετωπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, του Νότη Μαριά, της Κ.Ο.Ε, εκπροσώπου των απεργών χαλυβουργών, κ.α.
Στο τέλος της εκδήλωσης διαβάστηκε ψήφισμα και ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μελών της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής μεταξύ των οποίων είναι και ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδης.
Η αρχή για την Ενιαία, Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση έγινε.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΛΑ.Δ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου