Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι (Nα εξεταστεί και to από τι δουλειές και από ποιους προέρχονται οι αμοιβές με τις οποίες έγιναν όλες μη δηλωθείσες αγορές...)



Aπό PetraSkandalou


Διασταυρωτικοί έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων εντόπισαν 695 δικηγόρους και συμβολαιογράφους, οι οποίοι διέθεταν τεράστια ακίνητη περιουσία, ενώ τα εισοδήματα που δήλωναν στην εφορία ήταν πολύ μικρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση χειρίζεται το ΣΔΟΕ ενώ οι εν λόγω φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον έλεγχο των πόθεν έσχες και το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν απέκτησαν τα ακίνητα με μαύρο χρήμα.


Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις δικηγόρου της Αττικής με ακίνητα 5,5 εκατομμυρίων που δήλωσε εισοδήμα χρήσης 2010, 30.000 ευρώ. Συνάδελφός του πάλι από την Αττική με 4,5 εκατομμύρια σε ακίνητα δήλωσε εισόδημα 40.000 ευρώ.


Επίσης εντύπωση προκαλεί Συμβολαιογράφος και αυτός από την Αττική, με ακίνητα 3,5 εκατομμυρίων που δήλωσε εισοδήματα ακριβώς στο αφορολόγητο όριο, ενώ άλλος από την Κόρινθο με περιουσία ενός εκατομμυρίου έκανε μηδενική δήλωση.


Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Καθημερινή, το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του λίστα με 104 Έλληνες οι οποίοι αγόρασαν στην Ολλανδία σκάφη αξίας από 800.000 ευρώ, μέχρι 5 εκατομμύρια. Πρόκειται για θαλαμηγούς που έφεραν οι ιδιοκτήτες τους στην Ελλάδα, και ουδέποτε τις εμφάνισαν στις φορολογικές τους δηλώσεις, γλιτώνοντας το τεκμήριο, την περυσινή έκτακτη εισφορά, αλλά και τη φορολόγηση των εισοδήματα από την πιθανή εκμίσθωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου