Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ – ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ – ΦΟΡΟΙ – ΠΑΓΩΝΙΑ – ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ = ΘΑΝΑΤΟΙ, ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ


Α. Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ:
Αποτελεί κοινή αντίληψη για μεγάλο αριθμό Ελλήνων, ότι η κυβερνητική ηγεσία του τόπου (ειδικά όσοι χρημάτισαν στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων) είναι δεμένη χειροπόδαρα από ξένα κράτη λόγω αδιαφανών και παράνομων συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και να ήθελαν οι ίδιοι, δεν μπορούν να πράξουν όσα χρειάζεται η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός. Η μόνη λύση για την παθογένεια αυτή είναι η ανατροπή τους.
Αποτελεί επίσης κοινή αντίληψη για πολλούς Ελληνες, ότι η ίδια κυβερνητική ηγεσία για λόγους πολιτικής και προσωπικής ανικανότητας αδυνατεί να σχεδιάσει το παραμικρό για την πορεία της Ελλάδας και ακολουθεί πιστά και τυφλά εντολές της έσωθεν και έξωθεν ολιγαρχίας.
Είναι τέλος κοινή αντίληψη για πολλούς Ελληνες ότι η πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης βρίσκεται σε σχέση σοβαρής διαπλοκής και χρηματοδότησης με τις ντόπιες και ξένες ολιγαρχίες που λυμαίνονται τους Ελληνες και την Ελλάδα.
Β. ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ : Παραπληροφόρηση και πλύση εγκεφάλου
Η κυβέρνηση της εξάρτησης και της υποτέλειας, η κυβέρνηση της εξαθλίωσης, η κυβέρνηση των παιδιών του κομματικού σωλήνα, του νεποτισμού, της εξάρτησης από τις ολιγαρχίες μαζί με τους ολιγάρχες – αφεντικά του τύπου έχει εξαπολύσει εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου εναντίον των πολιτών της χώρας με σκοπό να περάσει ως κοινή αντίληψη στους γραικύλους υποστηρικτές της και στους εγκεφαλικά ανίκανους πολίτες ότι δήθεν για την κατάσταση στην οποία έφεραν οι ίδιοι την χώρα, αποκλειστικά ή κύρια υπεύθυνη είναι η φοροδιαφυγή.
Οι «Πάγκαλοι» αυτής της κυβέρνησης επιδιώκουν να καταστήσουν υπεύθυνο της κρίσης κάθε Έλληνα πολίτη που δεν εξέδωσε ή δεν ζήτησε απόδειξη … .
Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε χώρα της καπιταλιστικής κερδοκρατίας, είναι ένα σοβαρό ενδημικό συστημικό ζήτημα, ένα αξιακό ζήτημα του καπιταλισμού. Όμως και στο ίδιο το κράτος που θαυμάζουν οι ανεγκέφαλοι και εθελόδουλοι πολιτικοί, στην Γερμανία (όπως και σε κάθε δυτικό κράτος), αποκαλύπτονται συνεχώς σκάνδαλα τεράστιας φοροδιαφυγής με εμπλεκόμενους και πολιτικούς.
Η φοροδιαφυγή είναι ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο όμως δεν αποτελεί την βασική αιτία της ελληνικής κρίσης (άλλωστε το ίδιο το χρήμα αυτό ανακυκλώνεται και φορολογείται σε άλλες πηγές).
Το βασικό ζήτημα της φοροδιαφυγής προκύπτει από δύο επιμέρους βασικές πηγές που αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο, τις ολιγαρχίες της χώρας και τις πολιτικές υποτέλειες.
Η πρώτη είναι η πηγή είναι οι «θεσμικές» νομικές «διευκολύνσεις» προς το μεγάλο κεφάλαιο και η ουσιαστική νομιμοφανής φορολογική του ασυλία. Μια σειρά από διατάξεις, που θέτουν ως εύλογη αληθοφανή αιτιολογία τους την ενίσχυση της «οικονομίας» παρέχουν αντίστοιχες άνισες ευνοϊκές μεταχειρίσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Το πόσο «ενίσχυσαν» την εθνική οικονομία αυτές οι διατάξεις, είναι εμφανές σε όλους από την κατάσταση της οικονομίας της χώρας. Ισως, το μόνο που τελικά ενίσχυσαν ήταν οι λογαριασμοί και οι τσέπες κάποιων εις βάρος του ελληνικού λαού. Οι διατάξεις αυτές στο βαθμό που παραβιάζουν την συνταγματική αρχή της ισότητας είναι αντίστοιχα αντισυνταγματικές και παράνομες. Δημιούργησαν δε, σε συνδυασμό με την σειρά των διατάξεων που επιτρέπουν την ελεγκτική αυθαιρεσία και ένα έντονο καθεστώς ανισότητας ανταγωνιστικών δυνατοτήτων μεταξύ των ίδιων των οικονομικά δραστηριοποιούμενων πολιτών και πάντα εις βάρος των ασθενέστερων εξ αυτών… των αποκαλούμενων «μικρομεσαίων».  Αδικαιολόγητες οργανωτικές υποδομές τεραστίων μεγεθών, ανάγκη εύρεσης και χρήσης μεγάλων κεφαλαίων, διαφορά στην αντιμετώπιση εκ μέρους των τραπεζιτών και στην φορολογική αντιμετώπιση αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα της καταστροφής των «μικρομεσαίων» και της εδραίωσης του καθεστώτος του μεγάλου κεφαλαίου.
Την δεύτερη βασική πηγή της φοροδιαφυγής αποτελεί ο τρόπος «ελέγχου» των εταιρειών του μεγάλου κεφαλαίου. Οσοι έχουν γνώση και συμμετοχή με ουσιαστικό ρόλο σε τέτοιες εταιρείες γνωρίζουν καλά το πώς οι έλεγχοι μετετρέπονταν σε «ελέγχους» … . Η δημοσιοποίηση στοιχείων για «εξαγορά» κρίσιμων θέσεων στους μηχανισμούς ελέγχων και οι αδικαιολόγητα μεγάλες περιουσίες κάποιων εφοριακών δεν συγκίνησαν κανένα εισαγγελέα, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικοί έλεγχοι. Την ίδια ώρα και επειδή έπρεπε να δείξουν έργο οι εφοριακοί κατάτρεχαν αλύπητα και ανηλεώς μικρομεσαίους (πρόσφατα μας έγινε γνωστή η περίπτωση αυτοπασχολούμενου που του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 Ευρώ για μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής ποσών 0,30 και 0,60 Ευρώ, προφανώς εκ παραδρομής, αφού την ίδια ημέρα και ευρισκόμενος υπό μυστική παρακολούθηση είχε εκδώσει όλες τις υπόλοιπες εκατοντάδες αποδείξεις !!!).
Η ίδια αντίληψη και κουλτούρα ελέγχων και (δήθεν) «ελέγχων» αφορά και την λαθρεμπορία. Είναι αυτονόητο ότι τα χρήματα είναι πολλά και η «διάβρωση» σημαντικός παράγοντας.
            Απαντώντας στην αθλιότητα τους λέμε: εάν θέλουν οι κυβερνώντες και τα κόμματά τους να βρουν την αιτία της κρίσης, ας κοιτάξουν στον καθρέπτη. Θα δουν - μεταξύ άλλων - την ευθύνη τους για την μετατροπή μιας χώρας με παραγωγική κατεύθυνση σε χώρα παροχής (εισαγόμενων) υπηρεσιών σύμφωνα με τις εντολές της ΕΟΚ/Ε.Ε. και τους ταγούς των αφεντικών της παγκοσμιοποίησης. Θα δουν τα τρισεκατομμύρια δραχμές (και μετέπειτα Ευρώ) του ελληνικού λαού που πήγαιναν στις τσέπες αυτών και της ολιγαρχίας για δήθεν επενδύσεις επιδοτούμενες από το μόχθο του σκληρά φορολογούμενου Ελληνα πολίτη. Θα δουν την πλήρη υποτέλεια και οργανωτική εξάρτηση από ξένα κέντρα και κράτη … , είπαμε ας κοιτάξουν τον καθρέπτη τους και θα δουν όλη την αιτία της κρίσης.
Γ. ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ           
            Πρόκειται για ένα εκτεταμένο φαινόμενο. Με κατά καιρούς δηλώσεις τους ακόμα και φορείς των τελωνειακών και των υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών, αλλά και επίσημοι φορείς ανεβάζουν την απώλεια φόρων από το λαθρεμπόριο καυσίμων στα 5 δισεκατομμύρια Ευρώ ετησίως. Ακόμα και κατά το ½ να είναι πραγματικότητα, πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό που όφειλε το ελληνικό κράτος να το συλλάβει και να το καρπωθεί. Όμως το λαθρεμπόριο των καυσίμων είναι ευνόητο ότι δεν διεξάγεται από μικρούς και αδύναμους. Ισως κάποιοι από αυτούς να είναι οι τελικοί αποδέκτες, αλλά το φαινόμενο αυτό (όπως κάθε είδους μεγάλο λαθρεμπόριο σε όλο τον πλανήτη) έχει πίσω του μεγάλα κεφάλαια και μεγάλους μηχανισμούς. Μετά από μερικές δεκαετίες κάποιοι εφηύραν το σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» προκειμένου υποθετικά να συλλάβουν το λαθρεμπόριο στη λιανική. Ουσιαστικά αποσκοπούσαν στην σύλληψη της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης ως πετρέλαιο κίνησης. Δηλαδή σε ένα ελάχιστο ποσοστό λαθρεμπορίας και με μικρό ποσοστό διαφοράς φόρου (διότι το πετρέλαιο κίνησης επιβαρύνεται και με Ε.Φ.Κ. και με Φ.Π.Α.). Το ουσιαστικά όμως και απόλυτα λαθραίο ήταν και παραμένει το πετρέλαιο που κυκλοφορεί ανέλεγκτο ερχόμενο από απόλυτα αφορολόγητες πηγές και προελεύσεις.
            Η κίνηση της κυβέρνησης, η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης (Ε.Φ.Κ.) με τον φόρο του πετρελαίου κίνησης, αυξάνοντας τον πρώτο, αποτελεί μία τεράστια αβανταδόρικη κίνηση προς τους απόλυτα λαθρέμπορους, τους εντελώς αφορολόγητους.
            Είναι παγκοίνως και παγκόσμια γνωστό ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο φόρος ενός αγαθού τόσο πιο δελεαστική και κερδοφόρος γίνεται η λαθραία διακίνησή του. Η λαθραία δε διακίνηση είναι εντονότερη και μεγαλύτερη, όταν έχουν ήδη δημιουργηθεί οι μηχανισμοί διακίνησής του λαθραίου προϊόντος, όπως διαπιστωμένα συμβαίνει στην χώρα μας (αφού αυτό αποτέλεσε και την «αιτιολογία» της άθλιας διάταξης). Η εξίσωση με αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης υπόσχεται μεγαλύτερα κέρδη στους λαθρέμπορους του αγαθού.
            Αντίστοιχα δε, το «μέτρο» αυτό έρχεται να διαλύσει τους υποδεέστερους και αυτοσχέδιους ερασιτεχνικούς μηχανισμούς λαθρεμπορίας που χρησι-μοποιούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης ως κίνησης. Ουσιαστικά, όσοι θα ήθελαν να συνεχίσουν την λαθρεμπορία θα έπρεπε και θα πρέπει να στραφούν στο εντελώς λαθραίο, αυτό που διακινείται από τους μεγάλους μηχανισμούς … .     
            Αλλωστε ουσιαστικά, ακόμα και εάν διέθετες επαρκείς αριθμητικά και ηθικά ελεγκτικούς μηχανισμούς (κόστος προσθέτουν και αυτοί), αλλά και τέλεια ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης εισροών εκροών, θα ήταν και είναι σχεδόν αδύνατο να «συλλάβεις» την κίνηση και το φορτίο ενός βυτιοφόρου που κάνει διανομές σε πολυκατοικίες με εξ ολοκλήρου ή κατά ποσοστό λαθραίο πετρέλαιο. Τα πάντα δικαιολογούνται και καλύπτονται … .
Δ.        Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Η κυβέρνηση της υποτέλειας και του κερδοκεντρικού ολοκληρωτισμού, αυτοί που μας λογαριάζουν όλους ως προϊόντα και παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού και ανθρώπινου καθήκοντος, εν γνώσει των συνεπειών των πράξεών τους και των κινδύνων ζωής που περικλείει η απόφασή τους, μεσούσης τεράστιας οικονομικής κρίσης αποφάσισαν την αύξηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης. Μην θεωρήσει κανείς ότι δεν γνώριζαν τις συνέπειες για εκατομμύρια Ελληνες. Τις γνώριζαν και τις αποδέχτηκαν ως συνέπειες των πράξεών τους, οι οποίες είναι καθαρά και απόλυτα εγκληματικές. Το τι βιώνουν οι ανήμποροι οικονομικά άνθρωποι σε όλη την χώρα, είναι πια γνωστό σε όλους και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Παγώνουν, ασθενούν, πεθαίνουν από το κρύο, αφού η θέρμανση (όλη η χώρα ήταν προσανατολισμένη στο πετρέλαιο ως καύσιμο) είναι για πάρα πολλούς αδύνατη. Το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί βασικό αγαθό και βιοτική ανάγκη σχεδόν για όλους τους Ελληνες κατά τους χειμερινούς μήνες.
            Μόνο μετά από πιέσεις η κυβέρνηση θέσπισε ένα ειδικό επίδομα που αφορά λίγους. Όμως το επίδομα αυτό καταβαλλόμενο (εάν και όποτε καταβληθεί) μετά την αγορά του πετρελαίου είναι ουσιαστικά άχρηστο. Οι δικαιούμενοι επιδόματος είναι άνθρωποι τέτοιας οικονομικής αδυναμίας που δεν μπορούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που έχουν ανάγκη. Κατά συνέπεια το δήθεν «μέτρο πρόνοιας» αυτό και αφορά ελάχιστους και δεν τους παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης στο αναγκαίο αγαθό.
  
Ε.         ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ και στην ΚΑΠΝΑΙΘΑΛΗ
            Οι ανάγκες των ανθρώπων, οι βιοτικές τους ανάγκες και η χρεία που γεννούν, έφεραν την απάντηση: ΞΥΛΟ … (όχι στους πολιτικούς, αλλά ως καύσιμο) και επειδή το διαθέσιμο ξύλο δεν είναι και ποσοτικά πολύ, εξελίσσεται παράλληλα και ένα σαφάρι παράνομης και καταστροφικής υλοτομίας στα δάση. Όταν κρυώνουν τα παιδιά σου και οι ηλικιωμένοι γονείς σου και κινδυνεύουν δεν θα το σκεφτείς πολύ … .
            Το φορολογικό πογκρόμ έφερε μείωση παραγγελιών πετρελαίου (και αντίστοιχα φορολογικών εσόδων) κατά 80%.
            Ενώ το φαινόμενο των επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων από την ατελή καύση ξύλου ήταν απόλυτα προβλέψιμο και εντέλει και αντιληπτό δια της όσφρησης και όρασης από τα πρώτα κρύα του φετινού χειμώνα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συζητά την λήψη μέτρων μόλις τις ημέρες αυτές. Αφού παρέδωσε εκατομμύρια Ελληνες στον κίνδυνο του θανάτου και σοβαρών βλαβών της υγείας τους και αύξησε τα περιθώρια κέρδους του λαθρεμπορίου, η κυβέρνηση έρχεται σήμερα όχι να λάβει μέτρα, αλλά να συζητήσει για πιθανά μέτρα ... .
            Κατά την εκτίμησή μας, το κρίσιμο στοιχείο εξαιτίας του οποίου η κυβέρνηση αναγκάζεται να ψάχνει για μέτρα, αλλά και ίσως και να «ανακαλύφθηκε» τώρα από κάποιους κυβερνητικούς ή παρακυβερνητικούς το θέμα των εκπομπών σωματιδίων από την καύση ξύλου, είναι αυτό της κάθετης μείωσης παραγγελιών πετρελαίου θέρμανσης. Η κάθετη μείωση παραγγελιών πετρελαίου θέρμανσης δεν σημαίνει μόνο απώλεια φορολογικών εσόδων, αλλά και εσόδων για το λαθρεμπόριο. Αντίστοιχα, το λαθρεμπόριο ξύλου και η λαθροϋλοτόμηση αποτελούν περιστασιακά φαινόμενα που δεν παρέχουν μεγάλα κέρδη και δεν τα ελέγχει το σύστημα της μεγάλης λαθρεμπορίας.
            Ισως, η έλλειψη θέσης από την πλευρά της κυβέρνησης για το τι προτείνουν τώρα, να σημαίνει ότι μπορεί να περνάει από το μυαλό τους, να απαγορεύσουν μερικώς την χρήση καυσόξυλων … ή να την περιορίσουν με νέους ειδικούς φόρους στα καυσόξυλα. Δεν είναι αστείο. Είναι ικανοί να το σκέφτονται, αλλά δεν ξέρουν πως θα μπορούσαν να το επιβάλλουν.
            Εμείς στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο και στις βιοτικές ανάγκες όλων μας. Αναλύουμε τις πρακτικές και τα όργανα της κλεπτοκρατίας και της κερδοκρατίας προκειμένου να καταστούν αντιληπτές σε όλους οι τακτικές και πρακτικές τους. Προκειμένου να βοηθήσουμε τον άνθρωπο να αντιληφθεί τις ανάγκες, τις αλήθειες και κυρίως τα απαράγραπτα δικαιώματά του.
ΣΤ. Πως διαλύεις (όταν θέλεις) κάθε μηχανισμό λαθρεμπορίας – η πρότασή μας :
            Ο μηχανισμός λαθρεμπορίας κάθε αγαθού στις κοινωνίες της καπιταλιστικής κερδοφρένειας συγκροτείται με ένα και μόνο σκοπό και στόχο : το κέρδος. Το κέρδος είναι μεγαλύτερο όσο πιο μεγάλη είναι η αποφυγή φόρων, τελών και δασμών (άρα όσο μεγαλύτεροι είναι οι επιβαρύνοντες φόροι) και όσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη κατανάλωσης του αγαθού. Στο πετρέλαιο θέρμανσης συμβαίνουν και τα δύο.
            Γύρω από τα τεράστια παράνομα και αφορολόγητα κέρδη του λαθρεμπορίου στήνονται πάντα μηχανισμοί λειτουργίας, μηχανισμοί προστασίας και μηχανισμοί νομιμοποίησης των εσόδων. Οι μηχανισμοί αυτοί διαβρώνουν όχι μόνο θεσμούς, υπηρεσίες και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, αλλά δεν διστάζουν να δολοφονήσουν, να απειλήσουν, να μετέλθουν κάθε βία, να μεταθέσουν τους μη συνεργαζόμενους, ακόμα και να στήσουν ψευδείς καταγγελίες κ.α. . Αυτά αποτελούν παγκόσμια ιστορική διαπίστωση.
Οι ίδιοι οι μηχανισμοί του λαθρεμπορίου αποτελούν μία αυτοτελή δυναμική και μία αυτοτελή συγκρότηση ικανή να χρησιμοποιηθεί για κάθε λογής ενέργειες (π.χ. την έμπρακτη στήριξη συγκεκριμένου πολιτικού ή κόμματος), αφού οι άνθρωποι που μετέχουν σε αυτούς τους μηχανισμούς ενσωματώνονται λειτουργικά σε αυτούς εξαρτώντας την ίδια τους την επιβίωση από τους μηχανισμούς. Τελικά, ένα ολόκληρο παρακράτος συγκροτείται μέσα από μηχανισμούς συμφερόντων, από λόμπυ ισχύος, που πάντοτε εκφράζονται παράλληλα και μέσα από νόμιμες και συχνά λαοφιλείς δραστηριότητες.
            Όπως η νίκη του ανθρώπου κατά του άθλιου συστήματος του καπιταλισμού θα έλθει μέσα από την οικονομία χωρίς οικονομικό κέρδος, έτσι και η νίκη κατά του λαθρεμπορίου (ο καπιταλισμός είναι και αυτός ένα λαθρεμπόριο ανθρώπινων ζωών) μπορεί να έλθει μόνο με την πλήρη κατάργηση της δυνατότητας του να έχει κέρδη. Οι μηχανισμοί του λαθρεμπορίου συγκροτούνται για τα κέρδη και αυτά διανέμουν σε όσους συγκροτούν τους μηχανισμούς. Στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης η μόνη πραγματική οδός και λύση για να σκουριάσουν και να διαλυθούν οι μηχανισμοί του λαθρεμπορίου είναι η πρόταση του που κάνει το «Λαϊκό Κίνημα»: να καταργηθούν όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα διαλυθούν οι μηχανισμοί του λαθρεμπορίου, θα αχρηστευτούν τα όπλα τους και κυρίως θα μπορέσει ο πολίτης να απολαύσει την προστασία του από το κρύο, που αποτελεί βασική βιοτική ανάγκη κάθε ανθρώπου και αναφαίρετο και απαράγραπτο δικαίωμά του.    
            Επειδή θα σπεύσουν τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης, της κυβέρνησης και των μηχανισμών λαθρεμπορίας να μιλήσουν για μεγάλες φορολογικές απώλειες του χειμαζόμενου και λυμαινόμενου (από τους ανωτέρω) δημόσιου ταμείου υπάρχει και για αυτό λύση.
            Ξεκαθαρίζουμε ως κίνημα ότι ως φιλοσοφία και πολιτική θέση είμαστε ενάντιοι στην φορολογία όλων των βιοτικών αναγκών του ανθρώπου, διότι αποτελούν απαράγραπτες βιοτικές ανάγκες και η κάλυψή τους είναι η πραγματική αιτία δημιουργίας κάθε ανθρώπινης κοινωνίας. Όμως, εάν θέλουν να έχουν κάποιο εύλογο (και όχι φοροκλεπτικό όπως σήμερα) έσοδο αποφεύγοντας το λαθρεμπόριο πετρελαίου, μπορούν να επιβάλλουν μέσω της άμεσης φορολογίας ένα ειδικό ετήσιο φόρο – έσοδο για την α’ κατοικία, αντίστοιχο με τα κυβικά τετραγωνικά κάθε διαμερίσματος και πάντα σε συνάρτηση με τις ειδικές ανάγκες κάθε πολίτη (παιδιά, οικονομική κατάσταση κλπ.). Π.χ. 100 Ευρώ για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών. Πρόκειται για λύση εύλογη, δίκαιη και πάνω από όλα ανθρώπινη. Τα ανωτέρω με απαλλαγή των ορεινών και ημιορεινών περιοχών για να λειτουργήσει η φορολογική πολιτική ως πολιτική ανάπτυξης και ενίσχυσης. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο πετρέλαιο κίνησης, σε όσους επαγγελματίες το χρησιμοποιούν. Θα αποτελούσε και ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ελληνική οικονομία – απάντηση στην εξαθλίωση του φασιστικού νεοφιλελευθερισμού τους.
            Μην σπεύσουν οι παρατρεχάμενοι να πουν ότι έτσι θα οδηγηθούμε σε υπερκαταναλώσεις και σπατάλες. Υπάρχει εύκολος και απλός τρόπος να ελεγχθεί και να περιοριστεί η υπερκατανάλωση με δύο παράλληλες μεθόδους. Η πρώτη είναι η σύγκριση με τις καταναλώσεις των προηγουμένων ετών, όπως προκύπτει από τα αρχεία κάθε πολυκατοικίας και κάθε ιδιοκτησίας.
Η δεύτερη είναι η διαμόρφωση από τα Πανεπιστήμια (με την ενεργό συνδρομή των φοιτητών) ενός μαθηματικού τύπου υπολογισμού της εύλογης κατανάλωσης ανά περιοχή της χώρας και ανά κ.μ. κατοικίας.
Η υπέρβασή τους θα οδηγεί στην επαύξηση του ειδικού άμεσου φόρου.
Αυτά για όσους θέλουν να σταματήσει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και να διαλυθούν οι μηχανισμοί του.
Είναι ευνόητο ότι μετά την δημοσιοποίηση της πρότασής μας αυτής, όποιος δεν το υλοποιήσει θα είναι υποκείμενο κοινωνικής, πολιτικής, αλλά και ποινικής κατηγορίας και ευθύνης.    
  
Ζ. ΜΗΝΥΣΕΙΣ
Για εμάς προέχει ο άνθρωπος, η ζωή, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός και ο αυτοσεβασμός του. Η ελευθερία του ανθρώπου και η πρόοδός του είναι άμεση συνάρτηση της βεβαιότητας του ίδιου ότι θα καλυφθούν οι βιοτικές του απαράγραπτες ανάγκες. Αυτές οι ανάγκες είναι ο νόμος του ανθρώπινου όντος και δεν μπορεί κανείς να τις αποφύγει ή να τους διαφύγει.
Το αστικό Σύνταγμα του 1975, παρότι σηματοδοτεί την κατάληψη της Ελλάδας από την αστική δομή και φιλοσοφία, περιέχει μία σειρά από διατάξεις που έλκουν την καταγωγή τους από τα γαλλικά συντάγματα, αντίστοιχα, επηρεασμένα από τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Οι διατάξεις αυτές συγκροτούν αυτό που στο Λαϊκό Κίνημα αποκαλούμε δυτικό καθωσπρεπισμό. Οι διατάξεις αυτές είναι σκόπιμα γραμμένες κατά τρόπο αόριστο, ώστε να μην επιτάσσεται με συγκεκριμένο τρόπο η εφαρμογή τους, αλλά να αφήνεται στην κρίση των οργάνων του κράτους. Σήμερα, ακόμα και αυτές οι διατάξεις, αμφισβητούνται και καταπατούνται από τους νεοφασίστες της ολιγαρχίας.
Η παραβίαση βασικών αρχών του Συντάγματος από όσους ορκίστηκαν να το τηρούν και να το εφαρμόζουν είναι κατάδηλη και δεν χρειάζεται ερμηνείας. Το Σύνταγμα στο άρθρο 2 παρ.1 θέτει τον πρωταρχικό κανόνα συγκρότησης και λειτουργίας του κράτους, θέτοντας παράλληλη και την θεμελιωδέστερη αρχή του πολιτεύματος : «1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.»   
Υπενθυμίζουμε λοιπόν την ύπαρξη των διατάξεων των άρθρων 299 (ανθρωποκτονία από πρόθεση), 302 (ανθρωποκτονία από αμέλεια), 306 (έκθεση), 307 (παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής), 259 (παράβαση καθήκοντος) και 308-314 (σωματικές βλάβες) του Ποινικού Κώδικα - για να μην αναφερθούμε άμεσα και στα άρθρα 134§2 και 134Α περ. ε΄ και η’ του ίδιου Κώδικα - και προειδοποιούμε ότι θα ζητήσουμε την εφαρμογή τους εναντίον κάθε υπευθύνου για κάθε περίπτωση συνανθρώπου μας Ελληνα πολίτη που θα αποβιώσει ή θα υποστεί σωματικές βλάβες που θα προέρχονται ουσιωδώς είτε από την έλλειψη θέρμανσης είτε από αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται άμεσα από τις ενέργειες, αποφάσεις και παραλείψεις αυτές των οργάνων του κράτους.
            Καλούμε τους γιατρούς μέλη του Λαϊκού Κινήματος σε όλη την χώρα, κάθε γιατρό συνειδητοποιημένο κοινωνικά και ανθρώπινα πολίτη αυτής της χώρας, τα θύματα και τους συγγενείς του, δικηγόρους, αλλά και κάθε πολίτη της χώρας, να μας γνωστοποιήσουν τέτοια περιστατικά και να κινηθούν είτε από κοινού με το κίνημα είτε αυτόνομα εναντίον των υπευθύνων.                                                                                                                  
            Κλείνουμε με επανάληψη της θεμελιώδους αρχής του Συντάγματος αναδιατυπωμένη για να γίνει καλύτερα αντιληπτή από όλους : Η πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου.  
            Οσοι δεν το αντιλαμβάνονται και όσοι λειτουργούν ενάντια στην αρχή αυτή όχι μόνο παραβιάζουν το Σύνταγμα αλλά και δεν έχουν θέση στην ζωή του τόπου.
                                                                                                              2/1/2013
                                                                                                        ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου