Σάββατο 11 Μαΐου 2013

EKTAKTO: Απεργία μέσα στις Πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ!


Την Παιδεία, δεν την κατέστρεψαν μόνο τα συστημικά κόμματα. Την κατέστρεψαν ο συνδικαλισμός  σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, η Παραπαιδεία, οι αριστερίζοντες εκπαιδευτικοί (άθεοι στην πλειοψηφία τους), οι εκπαιδευτικοί που δεκαετίες τώρα, μόνο τους αίτημα σχεδόν, είχαν τα οικονομικά μέτρα, οι γονείς που στην πλειοψηφία τους με τη στάση του νεοέλληνα έμειναν απαθείς στην διάλυση της Παιδείας, η ισοπεδωτική σχέση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, η αδιαφορία των εκπαιδευτικών για την βία στα σχολεία, για τα ναρκωτικά στα σχολεία, για την νοοτροπία του δημοσίου υπαλλήλου.
ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, έκανε ποτέ κανείς; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Πόπη Σουφλή

Όντως όλα κινούνται στο χώρο του παραλόγου σ΄αυτή τη χώρα... 
Αλλά και η εξαγγελία αυτής της απεργίας φοβάμαι ότι είναι κατευθυνόμενη... και αυτός ο συνδικαλιστής Παπαχρήστου δεν μου εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη... 
Όταν απειλείται επιστράτευση του κλάδου τί νόημα θα έχει να επιστρατευθούν τελικά οι καθηγητές; Δεν πάει στο βρόντο ο αγώνας τους; θα το φάνε και θα κάτσουν κάτω! 
Η κατάσταση πια στην Ελλάδα δεν αλλάζει με μεμονωμένους κλαδικούς αγώνες του καθενός μας εναντίον του άλλου κι οι πρωταίτιοι της συμφοράς μας να είναι αλώβητοι και να το παίζουν και σωτήρες. 
Ο αγώνας πρέπει να γίνει ενιαία από όλους τους κλάδους καταλυτικά και ενωτικά κι αυτό θέλει δουλειά, θέλει συζήτηση και επικοινωνία των συνδικαλιστών του ενός κλάδου με τους συνδικαλιστές του άλλου κλάδου, μαζική και καθολική πρέπει να είναι η απεργία όλων των Ελλήνων κι όχι μεμονωμένη του καθενός μας, γιατί όσα υφίστανται σήμερα οι καθηγητές τα υφίστανται κι άλλοι επαγγελματίες εργαζόμενοι και ίσως και πολύ χειρότερα, αφού κάποιοι από τους καθηγητές έχουν και τη δυνατότητα των ιδιαίτερων (αφορολόγητων μάλιστα) για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους μισθό. 

Επομένως κατανόηση δεν θα βρει ο αγώνας τους από το χειμαζόμενο Ελληνικό λαό.
Πρέπει να σταματήσει το διαίρει και βασίλευε, τέρμα ο ένας εναντίον του άλλου! θέλει δουλειά και ενότητα όλοι οι κλάδοι μονιασμένοι σε κοινό αγώνα!! Αυτό πρέπει να πετύχουμε!!.
Είναι σχέδιο να μας εξουθενώσουν και να απαξιώσουν όλους τους αγώνες μας εφόσον γίνονται κλαδικά και μεμονωμένα... δεν μας φοβούνται έτσι. 

Ενωμένους μας φοβούνται αλλά δυστυχώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας όταν εμπιστευόμαστε βολεμένους συνδικαλισταράδες.
Γι' αυτό βλέπουμε τίγκα τις καφετέριες και τις ταβέρνες και όλοι κλαίνε για την ανεργία τους πίνοντας τη φραπεδιά τους τα πρωινά στις παραλίες... Φυσικά υπάρχουν και οι αθέατοι κατατρεγμένοι αυτού του τόπου που τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα από το αδιέξοδο που τους έφεραν... όμως νομίζω ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού μάθαμε να ζούμε παρακρατικά και παρασιτικά, γιατί έτσι τους βολεύει!! αυτό θέλουν οι μαφιόζοι που μας κυβερνάνε, το μαύρο χρήμα να κυλά και κανείς να μη παραπονιέται...
Γι' αυτό αλλού είναι η λύση! πρέπει να πιάσουμε πάτο για να ενωθούμε και να ξεχάσουμε ο καθένας τον κλάδο του και αγκαλιά όλος ο ελληνικός λαός να χυμήξει να τους κατασπαράξει!! 

Τι νόημα έχει η απεργία; κανένα! αυτό που θέλουν αυτό θα κάνουν. 
Το μόνο που θα πετύχουμε άλλη μια φορά είναι να πλήξουμε τα ίδια τα παιδιά μας από τη μια και να κόψουν τους μισθούς των απεργών από την άλλη, αλλά αυτοί τα μέτρα τους θα τα πάρουν ό,τι και να γίνει!!!
ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ!!! οι απεργίες τους βολεύουν ειδικά όταν είναι μεμονωμένες!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ... ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...
Τότε χαλάλι η ταλαιπωρία όλων και χαλάλι ακόμη και η αναστάτωση και η ανατροπή του προγράμματος των ταλαιπωρημένων υποψήφιων μαθητών... Τότε θ' αξίζει τον κόπο το ταρακούνημα τους και ίσως θα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποιο κέρδος...

2 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ για την ανάρτηση.
    Τελικά, οι ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΕΣ θα κάνουν την διαφορά και την ανατροπή!

    Πόπη Σουφλή
    attikanea.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νάσαι καλά Πόπη!! συνέχισε!!
    χρειαζόμαστε δημοσιογράφους σαν εσένα... μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή