Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Καταγγελία για φαγοπότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού





Aπό το Κεντρί
kiritsakisΑυτοεξαιρέθηκαν από την μείωση των αμοιβών τους ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καταγγέλλει υπάλληλος της Επιτροπής.
Σύμφωνα με την  έγγραφη καταγγελία με αποδέκτη τον υπουργό Οικονομικών, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν εφάρμοσε τις προβλεπόμενες από την παρ. 7 του άρθρου 1 του νόμου 3833/2010, μειώσεις κατά 50% των αποζημιώσεων κατά το 2010 και το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Με βάση τους υπολογισμούς του καταγγέλλοντος, ο πρόεδρος και οι εισηγητές – μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, φέρονται να έχουν εισπράξει το 2010, καθ΄ υπέρβαση του νόμου  περισσότερα από 22.500 ευρώ ο καθένας.
Θα πρέπει  να τονίσουμε ότι ο πρόεδρος  και ο αναπληρωτής του, εκτός από τις μηνιαίες υψηλές αποδοχές τους, αποζημιώνονται και για 150 ετήσιες συνεδριάσεις με 350 ευρώ ο πρόεδρος και 300 ευρώ κάθε μέλος για κάθε συνεδρίαση.
Οι καταγγελίες δεν περιορίζονται μόνο στις υψηλές αμοιβές αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την αποδοτικότητά της. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά  ότι  ενώ τη διετία (2007- 2009), εκδόθηκαν 16 αποφάσεις με επιβολή προστίμων  συνολικού ύψους 239.268.000 ευρώ, τη διετία  Κυριτσάκη  (Σεπτέμβριος 2009 – 2011) εκδόθηκαν μόλις επτά αποφάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 14.000.000  ευρώ. (!!!!)
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο κύριος Δημήτριος Κυριτσάκης, επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διορίστηκε στη θέση του προέδρου  της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, λίγο πριν τις εκλογές του 2009.
Αρκετούς μήνες μετά το διορισμό του αποκαλύφθηκε, ότι είχε προσδιορίσει ο ίδιος το ύψος των αποδοχών του στο διπλάσιο του προκατόχου του, επικαλούμενος την αποκλειστική του απασχόληση και τον μεγάλο φόρτο εργασίας.
Για να διευκολύνει δε τον υπουργό, προφανώς μετά από συνεννόηση, συνέταξε ο ίδιος και διαβίβασε, στον τότε συντοπίτη του αρμόδιο υπουργό Κώστα Χατζηδάκη, έτοιμο προς υπογραφή και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Εδώ ισχύει το ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου