Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οι επίορκοι εφοριακοί με τις βίλες και... τα γερμανικά υποβρύχια

Aπό directnews

Scan1_small_08-01-2012ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Σάλος ξέσπασε στο διαδίκτυο το περασμένο 48ωρο, με αφορμή το δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» για τους επίορκους εφοριακούς με τις βίλες και τα ξενοδοχεία.
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι το directNEWS.gr είχε ασχοληθεί με το θέμα αυτό από τις 20 Ιανουαρίου 2011. (Διαβάστε εδώ)
Ακόμη, στις 3 Ιανουαρίου 2012, φέραμε στο φως της δημοσιότητας, την κατάθεση που είχε δώσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υπέρ των κατηγορουμένων συναδέλφων του (Απρίλιος 2010), ο μέχρι πρότινος Γ. Γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην αθώωσή τους. (Διαβάστε εδώ)
Αυτά για την ιστορία...
urbanica_8-1-2012Σήμερα,  αποκαλύπτουμε, ότι στο σκάνδαλο με τους επίορκους εφοριακούς φέρεται να εμπλέκεται και μία εταιρεία με... μεγάλη προϊστορία.
Πρόκειται για την εμπορική εισαγωγική – εξαγωγική εταιρεία εξοπλισμού και λειτουργίας κτηρίων και πόλεων με τον διακριτικό τίτλο «URBANICA Α.Ε.».
Ειδικότερα, πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας είναι ο - άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου - πολιτικός μηχανικός Γιάννης Μπέλτσιος, που τώρα κατηγορείται για τις περίφημες μίζες της Ferrostaal με τα γερμανικά υποβρύχια.
Αντιπρόεδρος της ίδιας εταιρείας, από τις 7 Μαϊου 1998, σύμφωνα με το υπ' αριθ. 2291 ΦΕΚ, είναι η Ελισάβετ συζ. Σταύρου Παπαδαυίδ.
Ποιος, όμως, είναι ο Σταύρος Παπαδαυίδ; Ένας από τους εφοριακούς που είχε καταγγελθεί, ότι μαζί με συναδέλφους του, «χάρισαν» την περίοδο 1998 – 1999, περίπου 28 εκ. ευρώ από φόρους στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «STET ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ» (σημερινή WIND)!
Δύο φορές ο Παπαδαυίδ και οι συγκατηγορούμενοί του εφοριακοί αθωώθηκαν από τα δικαστήρια, με αποφάσεις που «γέρνουν».
Ευτυχώς που ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση, ζητώντας να επαναληφθεί η δίκη.
(Η υπόθεση ακόμα εκκρεμεί να εκδικαστεί για τρίτη φορά. Ωστόσο, τούτη τη φορά οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές. Ο εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης, έχει στα χέρια του συγκλονιστικές καταγγελίες για τη δράση των επίορκων εφοριακών, με στοιχεία και ονόματα που εμπλέκουν ακόμα και λειτουργούς της Δικαιοσύνης.
Οι καταγγελίες αυτές ήταν ένας από τους λόγους που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επιχείρησε να αφαιρέσει με νομοθετική ρύθμιση την έρευνα από τους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη και να την αναθέσει σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να την «φάει  το μαύρο σκοτάδι», κατά το κοινώς λεγόμενο.
Scan001_08-01-2012

Scan002_08-01-2012

2 σχόλια: