Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Όταν η Δικαιοσύνη αίρει προσωρινές κρατήσεις των απατεώνων, αυτοί μια χαρά συνεχίζουν το "έργο" τους...

Γυναίκα Αράχνη συνελήφθη στο Χαϊδάρι για απάτη 3 εκατ. ευρώΓια απάτη ύψους 3 εκατ. ευρώ συνελήφθη την Τρίτη στο Χαϊδάρι 39χρονη, η οποία είχε τεθεί υπό κράτηση για παρόμοια υπόθεση και τον Ιούλιο του 2008.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συλληφθείσα από τις αρχές του 2008 μέχρι σήμερα έχει... εξαπατήσει δεκάδες πολίτες αποσπώντας συνολικά χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ.
Η πλειοψηφία των μηνύσεων έχει υποβληθεί στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, ενώ σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Κορίνθου, βάσει του οποίου έγινε και η σύλληψή της.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η 39χρονη εμφανιζόταν στα υποψήφια θύματά της ως δικηγόρος Τράπεζας, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών κατασχεμένων ακινήτων και οχημάτων και τα έπειθε ότι μπορεί να μεσολαβήσει ώστε αυτά να κατακυρωθούν στο όνομά τους σε μελλοντικούς πλειστηριασμούς, αντί χαμηλών τιμημάτων.
Για τη «μεσολάβησή» της αυτή ζητούσε και αποσπούσε από τα θύματά της διάφορα χρηματικά ποσά.
Όπως προαναφέρθηκε, τον Ιούλιο του 2008 η 39χρονη συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης για παρόμοια εγκλήματα και σε βάρος της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της προσωρινής κράτησης.
Μετά την αποφυλάκισή της, όμως, τον Απρίλιο του 2009 και την τροποποίηση των περιοριστικών όρων, εξακολούθησε να εξαπατά πολίτες με τον ίδιο τρόπο.
Σε βάρος της εκκρεμεί η διερεύνηση παρόμοιων υποθέσεων, για τις οποίες διενεργείται κύρια ανάκριση από Ανακριτές του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αυτά συμβαίνουν όταν δικαστές και υπουργοί δικαιοσύνης υποβαθμίζουν το οικονομικό αδίκημα της απάτης και θεωρούν ότι δεν πρέπει γι' αυτό να επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής κράτησης! Το αδίκημα της απάτης την τελευταία 20ετία τουλάχιστον έχει μεγάλη έξαρση λόγω της ατιμωρησίας, αφού οι πάσης φύσεως μικροί και μεγάλοι απατεώνες συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών απατεώνων, εξαθλιώνουν και καταστρέφουν ανθρώπους, οικογένειες και κοινωνίες ολόκληρες χωρίς σχεδόν καμία συνέπεια και χωρίς κανείς να κινδυνεύει με μία αληθινή τιμωρία. 
Αντίθετα η ανώτατη ποινή, για τις κακουργηματικές απάτες, δεν ξεπερνά τα 10 έτη κάθειρξη! Αποτέλεσμα, ακόμη και αν παρά τους μεγαλοδικηγόρους που μπορούν να προσλάβουν με τα χρήματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και την εν γένει πολυτελή τους υπεράσπιση, καταδικαστούν, μετά από χρόνια, με αναβολές, αναστολές και πάσης φύσεως ένδικα μέσα, θα εκτίσουν ένα μέρος της ποινής τους και θα βγουν για να ροκανίσουν τα προϊόντα των απατών τους ανενόχλητοι.
Όταν ο κ. Παπαϊωάννου αύξησε τα όρια της κακουργηματικής απάτης στα 150.000 ευρώ, αλήθεια δεν σκέφτηκε ότι οι απατεώνες θα έχουν πάρτυ; αφού αν καταφέρουν να αποσπάσουν από τα θύματά τους μέχρι 149.000 ευρώ, δεν θα διωχθούν για κακούργημα αλλά για πλημμέλημα με πιθανώς εξαγοράσιμη μάλιστα, φθηνή, ποινή!! Και μάλιστα τη στιγμή που σήμερα πλέον θα αρκούν και 1.000 ευρώ να αποσπάσει κανείς από έναν εργαζόμενο, για να τον καταστρέψει!

Υπαίτιοι γι' αυτά τα καθάρματα και τη δράση τους είναι η Δικαιοσύνη και οι νόμοι των πολιτικών απατεώνων!! αυτούς πρέπει να τιμωρήσουμε κι όχι τους δράστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου