Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ.


Μετά τη δημοσίευση της ανάρτησής μας , με τίτλο
ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ TΩΝ BLOGGERS!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!  μόλις χθες λάβαμε, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στην ανοικτή επιστολή μας  που από 9 Ιουλίου είχαμε δημοσιεύσει και είχαμε αποστείλει στην προσωπική του σελίδα.
Διαβαστε την απάντησή του:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αξιότιμοι κύριοι,
Διάβασα με προσοχή και ενδιαφέρον την ανοικτή επιστολή που μου απευθύνετε. Αντιπαρέρχομαι τα όσα αναφέρονται σε αυτή περί τρομοκρατίας των πολιτών.
Θα πρέπει να επαναλάβω και προσωπικά σε εσάς όσα δημόσια έχω υποστηρίξει περί της απόλυτης προστασίας της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, όπως αυτή κατοχυρώνεται από το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και από τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες.
Με μια προσεκτική ανάγνωση της δημόσιας τοποθέτησης μου γίνεται αντιληπτό ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πληγεί το δικαίωμα του πολίτη στην επικοινωνία, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, στην άσκηση κριτικής, στην προβολή θέσεων και απόψεων σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που προάγουν και ενισχύουν το γόνιμο διάλογο σε μια δημοκρατική κοινωνία.
 Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η προστασία του πολίτη από ανώνυμες διαδικτυακές επιθέσεις που θίγουν τη τιμή, την αξιοπρέπεια, τη δική του και της οικογενείας του, εξοντώνουν ηθικά και κοινωνικά πολίτες φτάνοντας ακόμη και σε απειλές κατά της ζωής.
Όπως ήδη έχω ανακοινώσει η αρμόδια Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο θα κινηθεί στο παραπάνω πλαίσιο με σκοπό την προστασία του πολίτη από εγκλήματα που διαπράττονται μέσω διαδικτύου, χωρίς βέβαια να τίθενται σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.
Ας περιμένουμε τις προτάσεις της Επιτροπής οι οποίες θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο ώστε να προωθηθούν τελικά ρυθμίσεις που θα προστατεύουν και τους πολίτες, ιδιαίτερα του νέους αλλά και θα ενισχύουν την αξιοπιστία και εγκυρότητα των ίδιων των Blogs. Τότε με ενδιαφέρον θα περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.


Απαντάμε λοιπόν στον κ. Υπουργό με ανοικτή επιστολή μας, εδώ τα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου