Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Kάτω τα χέρια από το Μίκη, κ. Παπουτσή!!!

 Πυρά Παπουτσή κατά Μίκη

Πυρά Παπουτσή κατά Μίκη!

Επίθεση εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη εξαπέλυσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής, κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου Μ. Κυπραίου στα επεισόδια της 15ης Ιουνίου από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που έριξε αστυνομικός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγόρησε τον μουσικοσυνθέτη ως "προβοκάτορα", με αφορμή δήλωση του τελευταίου τις ημέρες εκείνες για "κουκουλοφόρους και πραίτορες του Παπουτσή" που "οχυρώνουν παράνομα την πόλη κατ' εντολή της τρόικας".
Ο κ. Παπουτσής, αφού ανέφερε ότι ενδιαφέρεται ο ίδιος προσωπικά να διαλευκανθεί η υπόθεση του τραυματισμού του δημοσιογράφου και να αποδοθούν ευθύνες, αναφέρθηκε ονομαστικά στον Μίκη Θεοδωράκη, καταλογίζοντάς του ότι με την επίμαχη δήλωσή του, η οποία είχε δημοσιευθεί μια ημέρα πριν τις κινητοποιήσεις, "σηματοδοτούσε τη βία".
Τόνισε ότι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης "μιλούσε για τους πραίτορες του Παπουτσή οι οποίοι θα αιματοκυλήσουν την Αθήνα" και αναρωτήθηκε "που το ήξερε ο κ. Θεοδωράκης;".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι "αυτό σε άλλες εποχές για τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους άλλων εποχών στη δημοσιογραφία, στην πολιτική, στο συνδικαλισμό θα ήταν προβοκάτσια και θα είχε καταγγελθεί ως προβοκάτσια. Το κατήγγειλα στη Βουλή και ουδείς αντέδρασε", ανέφερε.
Στα λεγόμενα του Χ. Παπουτσή αντέδρασε ο Α. Τσίπρας, ο οποίος τον ρώτησε:"Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης προβοκάτορας κ. υπουργέ;"
"Δεν κατάλαβα. Γιατί είναι στο απυρόβλητο ο Μίκης Θεοδωράκης; Με συγχωρείτε κ. Τσίπρα. Επιμένω να λέω ότι η συγκεκριμένη δήλωση, η οποία αφορούσε τα επεισόδια και προανήγγειλε επεισόδια ήταν μια σηματοδότηση για τη βία, η οποία υπήρχε την επόμενη μέρα..."

Δηλαδή κ. Παπουτσή ούτε λίγο ούτε πολύ θέλετε να μας πείτε ότι η βία που ασκήθηκε στις 28 και 29 Ιουνίου από τα όργανα σας στους άοπλους πολίτες, οι 3.000 τόνοι χημικά που έπεσαν επί δικαίων και αδίκων, τα ρόπαλα που έσπασαν κεφάλια πολιτών, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης που στέρησαν την ακοή του αδικοχτυπημένου δημοσιογράφου Κυπραίου, οφείλονταν στις δηλώσεις της προηγούμενης μέρας του Μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη;; Δηλαδή τα αστυνομικά σας όργανα και οι πάνοπλοι ΜΑΤΑτζήδες σας που όρμηξαν σαν άγρια θηρία πάνω σε γέροντες, γυναίκες και παιδιά ακόμη, δεν ενεργούσαν με βάση δική σας εντολή, αλλά γιατί ο Μίκης είχε δώσει το ...σύνθημα την προηγούμενη μέρα;;
Είστε σοβαροί;; Οι στημένοι "αστυνομικοί" προβοκάτορες μπαχαλάκηδες σας, έκαναν ΜΠΑΜ από χίλια μίλια μακριά! Εσείς δεν το πήρατε χαμπάρι ότι ο κόσμος πια δεν μασσάει;;

ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΕΦΤΕΛΙΣΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΙΣ ΕΙΔΑΤΕ;; ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΠΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΟΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η Δικαιοσύνη σας που είναι;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΗ κ. Παπουτσή! Είστε πολύ μικρός για να τολμάτε να πιάνετε στο στόμα σας τέτοιους Μεγάλους Άνδρες της Ελληνικής γης!!
Επειδή τολμάει να σας ξεσκεπάζει, επειδή αποκαλύπτει τους προστάτες σας ομογάλακτους σας, δήθεν νεοαριστερούς και σοσιαληστές και το στημένο παιχνίδι σας σε βάρος του λαού, σας πονάει ο Μίκης;;
Όση λάσπη και να ρίξετε δεν κολλάει στο Μίκη! Ο κόσμος πια ξύπνησε και βλέπει!!!
και ο Μίκης γι' αυτόν συμβολίζει την πολυπόθητη ενότητα που τόσο σας τρομάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου