Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΡΧΕΣ και ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόλογος – Λίγα λόγια για το κείμενο : Το κείμενο που σας καλούμε να διαβάσετε περιέχει τις βασικές θέσεις, τις αρχές και τις κατευθυντήριες προτάσεις του Λαϊκού Κινήματος. Είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών σκέψης και εργασίας πάνω στα ζητήματα που συναποτελούν την κοινωνική πραγματικότητα, στα ζητήματα που μας πληγώνουν ως Ελληνες και πληγώνουν την Ελλάδα μας. Δεν είναι απλά καταγραφή προβλημάτων. Εμείς προχωρήσαμε ακόμα πιο πέρα: προτείνουμε τις λύσεις ως κατευθυντήριες προτάσεις.
Στο κέντρο της πολιτικής μας βρίσκεται ο άνθρωπος, μόνο η ανύψωση του ανθρώπου θα φέρει την ανύψωση της Ελλάδας και μόνο τότε θα συγκροτηθούν πραγματικές και ανθρώπινες κοινωνίες.
Το κείμενο αποτελεί την μοναδική συγκροτημένη και συνολική πολιτική πρόταση που έχει παραχθεί στην χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Περιλαμβάνει όλους τους βασικούς τομείς της κοινωνικής ζωής και εκφράζει πολιτικές πρακτικές ουσίας. Η πρόταση είναι ελληνική, αφορά την Ελλάδας μας, αλλά ταυτόχρονα είναι και οικουμενική, καθώς οι αρχές της δίνουν λύσεις στα αδιέξοδα ολόκληρου του πλανήτη.
Κάθε επιμέρους κεφάλαιο της πρότασης συνοδεύεται από αναλυτικό αντίστοιχο πρόγραμμα ανά τομέα. Μερικά από τα προγράμματα έχουν ήδη δημοσιευτεί στον ιστοχώρο του κινήματος.
Η πρόταση πρωτοδημιουργήθηκε το 2007. Μετά από μερικούς μήνες δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο για να προστατευτεί η πατρότητα και το περιεχόμενο των ιδεών. Ούτε οι αρχικοί συγγραφείς της πρότασης – μέλη του κινήματος σήμερα – είχαν ή έχουν πρόθεση αυτοανάδειξης. Σκοπός τους ήταν και είναι η κοινωνική διάχυση των θέσεων που αναπτύσσονται στην πρόταση που γράφτηκε για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και ανήκει σε αυτή. Η πρόταση όμως χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χρησιμοποίησε έννοιες και περιεχόμενα για να πείσει τους Ελληνες να το ψηφίσουν και μετά να τους εξαπατήσει. Η πρόταση έχει χρησιμοποιηθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πάρει και την φιλοσοφία και μεγάλα κομμάτια της σχεδόν αυτούσια. Δεν μας ενοχλεί αυτό, μας ενοχλεί η δυνατότητα πραγματικής αντίληψης των εννοιών που θέτει η πρόταση και η μη υλοποίησή της.
Δημοσιεύουμε την πρόταση ως έχει, ως πρόταση ουσίας που ανήκει σε όλους τους Ελληνες και στην ίδια την Ελλάδα μας και θέλουμε να την κάνετε κτήμα σας, να την κάνετε δική σας για να μπορέσουμε ως κοινωνία να πορευθούμε σε ένα πραγματικό παρόν και μέλλον.
Για την συντακτική ομάδα

Δημήτρης Καραμήτσας

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ:

Αξίζει τον κόπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου