Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Ανύπαρκτη η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών!!

ypoklopesΞέφραγο αμπέλι θυμίζει η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών αν λάβει κανείς υπόψην του τις καταγγελίες που έκανε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών, Ανδρέας Λαμπρινόπουλος.
Ειδικότερα όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχουν διαπιστωθεί υποκλοπές στις τηλεπικοινωνίες ενώ σε ελέγχους της Αρχής βρέθηκαν ακόμη και «μαγνητοφωνάκια σε καφάο του ΟΤΕ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα επίσης με την έκθεση που κατέθεσε στην επιτροπή «οι εισαγγελικές διατάξεις για άρση του απορρήτου τα έτη 2010 – 2011 έχουν υπερδιπλασιαστεί» ωστόσο ο κ. Λαμπρινόπουλος ομολόγησε αδυναμία της ΑΔΑΕ να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η αρχή επισκέφτηκε την ΕΥΠ και τους παρουσιάστηκε ένα βαλιτσάκι ως εξοπλισμός. Δεν διαπιστώθηκε βέβαια κάτι επιλήψιμο στον έλεγχο στην ΕΥΠ, όπως είπε ο κ. Λαμπρινόπουλος όμως εκτίμησε ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ δηλαδή που είναι εγκατεστημένη και άλλα. «Εγώ δέχομαι ότι αυτό που μου έδειξε η ΕΥΠ αυτό έχει, δηλαδή το βαλιτσάκι και κάτι χειροκίνητα συστήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος και στις ταχυδρομικές μεταφορές δήλωσε ότι μετά το τραγικό συμβάν με την έκρηξη δέματος στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και τον θάνατο του αστυνομικού έστειλε επιστολή στα υπουργείο Μεταφορών επισημαίνοντας τα νομοθετικά κενά και πως πρέπει να προβλεφθεί ρύθμιση που θα λέει ότι σε περιπτώσεις που δέματα κρίνονται ύποπτα πρέπει να ανοίγονται. Όμως, όπως σημείωσε « έως σήμερα το υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί».

Kαι εμείς αναρωτιόμαστε κ. Λαμπρινόπουλε αν δεν μπορείτε εσείς να ελέγξετε την ΕΥΠ και οποιονδήποτε παραβιάζει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, τότε ποιός είναι ο ρόλος της ΑΔΑΕ και ποια η αιτία ύπαρξής της;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου