Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΤΑ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στην εκδήλωση της Τρίτης, 8ης Νοεμβρίου 2011, προς τιμήν της γυναίκας εκτέθηκαν και καθορίστηκαν επιγραμματικά τα ακόλουθα:

Α. Η Γυναίκα – Ανθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των βάρβαρων πολιτικών που ακολουθούνται. Οι συνέπειες αυτές έρχονται να προστεθούν σε ένα προϋπάρχον καθεστώς εκμετάλλευσης της γυναίκας και της γυναικείας φύσης. Ανεργία, ηθικές, υλικές και πολιτικές μειώσεις και καταναγκασμοί πλήττουν την γυναίκα στην Ελλάδα και την εξαντλούν ως άνθρωπο στερώντας της κάθε δυνατότητα ελεύθερης επιλογής και ουσιαστικής ανθρώπινης ζωής και αυτοδιάθεσης. Για το κίνημά μας η γυναίκα είναι το κέντρο του πλανήτη, είναι η ουσία της ιστορίας του και η καρποφόρος δύναμή του.

Β. Μπροστά στο καθεστώς αυτό απαξίωσης, έλλειψης σεβασμού και στέρησης κάθε αξιοπρέπειας το Λαϊκό Κίνημα, αποφάσισε να ενεργήσει, αλλά και να συμπαραταχθεί με όλες τις οργανώσεις γυναικών και τα κινήματα που έχουν αντίστοιχους σκοπούς και εργάζονται για την προστασία των απαράγραπτων ανθρώπινων δικαιωμάτων και φυσικών δικαίων της γυναίκας. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόσκληση και καλούμε τα μέλη μας σε συμμετοχή σε κάθε εκδήλωση και δράση που έχει ως σκοπό του, την προστασία της γυναίκας και την ισότητα.

Γ.  Εχουμε σαφή γνώση της ρατσιστικής, εκμεταλλευτικής και απολύτως αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς διακρίσεων της ολιγαρχίας και διαφόρων πρόστυχων εργοδοτών κατά της γυναίκας και του αγαθού της μητρότητας. Η γυναίκα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός συνόλου απαξιωτικών συμπεριφορών σε κάθε τομέα της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής της, ιδιαίτερα με την επιβολή διακρίσεων στις εργασιακές σχέσεις. Η ομάδα νομικών του κινήματος θα παράσχει κάθε βοήθεια και συνδρομή στις γυναίκες που αποτελούν θύματα τέτοιων συμπεριφορών, ενώ το κίνημα εκτός από τις πολιτικές του, θα πιέσει και θα δράσει σε κάθε επίπεδο για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου – γυναίκας. Καλούμε γυναίκες και άνδρες σε συνεχή επαγρύπνηση και καταγγελία στο κίνημα κάθε παράνομης και απαξιωτικής συμπεριφοράς απέναντι σε γυναίκες, όπου και με όποιους όρους και εάν συμβαίνει αυτό.

Το Λαϊκό Κίνημα έχει ως κέντρο της ύπαρξης του τον άνθρωπο και δεν θα επιτρέψει σε κανένα την απαξίωση των γυναικών. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου